×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Telecí guláš s kaší

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Telecí guláš s kaší

Co budete potřebovat

80 ml olivového oleje
2 stroužky česneku
3 filety ančoviček naložené v oleji
1 lžíce rajčatového protlaku
400g plechovka krájených rajčat
¼ lžičky krupicového cukru
1 bobkový list
1 kg telecí kýty
2 lžíce brandy
375 ml zeleninového vývaru
125 ml smetany ke šlehání
½ citronu
bramborová kaše
hladkolistá petrželka

Jak na to?

Rozpalte 1 lžíci olivového oleje v hrnci na středním plameni. Přidejte česnek, ančovičky a opékejte 1 minutu. Poté vmíchejte protlak, rajčata, cukr a bobkový list a přiveďte k varu. Za občasného míchání vařte 15 minut, nebo dokud se směs částečně nezredukuje. Mezitím rozpalte další lžíci oleje v jiné pánvi a postupně na něm zprudka opečte maso. Je-li potřeba, přilijte další lžíci oleje. Pak přilijte brandy a nechte odpařit. Maso přidejte do hrnce k rajčatům, přilijte vývar a přiklopené a za občasného míchání vařte 1 hodinu až 1 hodinu a čtvrt. Vlijte smetanu a prohřejte. Nakonec přimíchejte šťávu z citronu, Servírujte s bramborovou kaší, posypané petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Telecí guláš s kaší

Hlavní chod Náročné Česká Dušení Magazín 1/2014
Průměrné hodnocení 3 (5)

Co budete potřebovat

80 ml olivového oleje
2 stroužky česneku
3 filety ančoviček naložené v oleji
1 lžíce rajčatového protlaku
400g plechovka krájených rajčat
¼ lžičky krupicového cukru
1 bobkový list
1 kg telecí kýty
2 lžíce brandy
375 ml zeleninového vývaru
125 ml smetany ke šlehání
½ citronu
bramborová kaše
hladkolistá petrželka

Jak na to?

Rozpalte 1 lžíci olivového oleje v hrnci na středním plameni. Přidejte česnek, ančovičky a opékejte 1 minutu. Poté vmíchejte protlak, rajčata, cukr a bobkový list a přiveďte k varu. Za občasného míchání vařte 15 minut, nebo dokud se směs částečně nezredukuje. Mezitím rozpalte další lžíci oleje v jiné pánvi a postupně na něm zprudka opečte maso. Je-li potřeba, přilijte další lžíci oleje. Pak přilijte brandy a nechte odpařit. Maso přidejte do hrnce k rajčatům, přilijte vývar a přiklopené a za občasného míchání vařte 1 hodinu až 1 hodinu a čtvrt. Vlijte smetanu a prohřejte. Nakonec přimíchejte šťávu z citronu, Servírujte s bramborovou kaší, posypané petrželkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Inspirujte se podobnými recepty