×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Tažený zámecký závin s jablky

Další recepty a články

Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Francouzský toust
Francouzský toust
Francouzský toust
Francouzský toust
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové...
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové hraběnčiny řezy

Tažený zámecký závin s jablky

Co budete potřebovat

450 g hl. mouky + na poprášení
špetka soli
90 g moučkového cukru
90 g másla, rozpuštěného
2 vejce + 5 lžic teplé vody
2 lžíce octa
Na náplň a potírání:
80 g másla, rozpuštěného
10–12 jablek, oloupaných
moučkový cukr smíchaný se skořicí
40 g strouhanky, osmažené na másle
60 g rozinek

Jak na to?

Hladkou mouku vsypte do mísy, smíchejte se solí a cukrem, pak přidejte máslo, vajíčka, teplou vodu, ocet a zpracujte na hladké těsto. To rozdělte na čtyři díly, lehce poprašte moukou, dejte do mísy, přikryjte utěrkou a nechte nad hrncem s teplou vodou půl hodiny odpočinout. Těsto musí zůstat vlahé. Z každého dílu vyválejte tenkou placku, potřete ji vždy rozpuštěným máslem a poklaďte plátky jablek, posypte cukrem se skořicí, osmaženou strouhankou a rozinkami. To celé ještě pokapejte máslem a zaviňte do štrúdlu. Opět potřete máslem a pečte při 180 °C dorůžova, tedy zhruba 30 až 40 minut. Po upečení znovu potřete máslem a nakrájejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tažený zámecký závin s jablky

Snadné Česká Moučníky a koláče Jablka Magazín 11/2010
Průměrné hodnocení 4 (53)

Co budete potřebovat

450 g hl. mouky + na poprášení
špetka soli
90 g moučkového cukru
90 g másla, rozpuštěného
2 vejce + 5 lžic teplé vody
2 lžíce octa
Na náplň a potírání:
80 g másla, rozpuštěného
10–12 jablek, oloupaných
moučkový cukr smíchaný se skořicí
40 g strouhanky, osmažené na másle
60 g rozinek

Jak na to?

Hladkou mouku vsypte do mísy, smíchejte se solí a cukrem, pak přidejte máslo, vajíčka, teplou vodu, ocet a zpracujte na hladké těsto. To rozdělte na čtyři díly, lehce poprašte moukou, dejte do mísy, přikryjte utěrkou a nechte nad hrncem s teplou vodou půl hodiny odpočinout. Těsto musí zůstat vlahé. Z každého dílu vyválejte tenkou placku, potřete ji vždy rozpuštěným máslem a poklaďte plátky jablek, posypte cukrem se skořicí, osmaženou strouhankou a rozinkami. To celé ještě pokapejte máslem a zaviňte do štrúdlu. Opět potřete máslem a pečte při 180 °C dorůžova, tedy zhruba 30 až 40 minut. Po upečení znovu potřete máslem a nakrájejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Francouzský toust
Francouzský toust
Francouzský toust
Francouzský toust
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové hraběnčiny řezy

Inspirujte se podobnými recepty