Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

450 g hl. mouky + na poprášení
špetka soli
90 g moučkového cukru
90 g másla, rozpuštěného
2 vejce + 5 lžic teplé vody
2 lžíce octa
Na náplň a potírání:
80 g másla, rozpuštěného
10–12 jablek, oloupaných
moučkový cukr smíchaný se skořicí
40 g strouhanky, osmažené na másle
60 g rozinek

Postup přípravy

Hladkou mouku vsypte do mísy, smíchejte se solí a cukrem, pak přidejte máslo, vajíčka, teplou vodu, ocet a zpracujte na hladké těsto. To rozdělte na čtyři díly, lehce poprašte moukou, dejte do mísy, přikryjte utěrkou a nechte nad hrncem s teplou vodou půl hodiny odpočinout. Těsto musí zůstat vlahé. Z každého dílu vyválejte tenkou placku, potřete ji vždy rozpuštěným máslem a poklaďte plátky jablek, posypte cukrem se skořicí, osmaženou strouhankou a rozinkami. To celé ještě pokapejte máslem a zaviňte do štrúdlu. Opět potřete máslem a pečte při 180 °C dorůžova, tedy zhruba 30 až 40 minut. Po upečení znovu potřete máslem a nakrájejte.

Pomohl vám recept?
94hodnocení4

Další videorecepty