
Tažený zámecký závin s jablky
Postup přípravy
Hladkou mouku vsypte do mísy, smíchejte se solí a cukrem, pak přidejte máslo, vajíčka, teplou vodu, ocet a zpracujte na hladké těsto. To rozdělte na čtyři díly, lehce poprašte moukou, dejte do mísy, přikryjte utěrkou a nechte nad hrncem s teplou vodou půl hodiny odpočinout. Těsto musí zůstat vlahé. Z každého dílu vyválejte tenkou placku, potřete ji vždy rozpuštěným máslem a poklaďte plátky jablek, posypte cukrem se skořicí, osmaženou strouhankou a rozinkami. To celé ještě pokapejte máslem a zaviňte do štrúdlu. Opět potřete máslem a pečte při 180 °C dorůžova, tedy zhruba 30 až 40 minut. Po upečení znovu potřete máslem a nakrájejte.
Pomohl vám recept?
94hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod