×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Tažený zámecký závin s jablky

Další recepty a články

Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Francouzský toust s jablky
Francouzský toust s...
Francouzský toust s jablky
Francouzský toust s jablky
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové...
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové hraběnčiny řezy

Tažený zámecký závin s jablky

Co budete potřebovat

450 g hl. mouky + na poprášení
špetka soli
90 g moučkového cukru
90 g másla, rozpuštěného
2 vejce + 5 lžic teplé vody
2 lžíce octa
Na náplň a potírání:
80 g másla, rozpuštěného
10–12 jablek, oloupaných
moučkový cukr smíchaný se skořicí
40 g strouhanky, osmažené na másle
60 g rozinek

Jak na to?

Hladkou mouku vsypte do mísy, smíchejte se solí a cukrem, pak přidejte máslo, vajíčka, teplou vodu, ocet a zpracujte na hladké těsto. To rozdělte na čtyři díly, lehce poprašte moukou, dejte do mísy, přikryjte utěrkou a nechte nad hrncem s teplou vodou půl hodiny odpočinout. Těsto musí zůstat vlahé. Z každého dílu vyválejte tenkou placku, potřete ji vždy rozpuštěným máslem a poklaďte plátky jablek, posypte cukrem se skořicí, osmaženou strouhankou a rozinkami. To celé ještě pokapejte máslem a zaviňte do štrúdlu. Opět potřete máslem a pečte při 180 °C dorůžova, tedy zhruba 30 až 40 minut. Po upečení znovu potřete máslem a nakrájejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tažený zámecký závin s jablky

Snadné Česká Moučníky a koláče Jablka Magazín 11/2010
Průměrné hodnocení 4 (49)

Co budete potřebovat

450 g hl. mouky + na poprášení
špetka soli
90 g moučkového cukru
90 g másla, rozpuštěného
2 vejce + 5 lžic teplé vody
2 lžíce octa
Na náplň a potírání:
80 g másla, rozpuštěného
10–12 jablek, oloupaných
moučkový cukr smíchaný se skořicí
40 g strouhanky, osmažené na másle
60 g rozinek

Jak na to?

Hladkou mouku vsypte do mísy, smíchejte se solí a cukrem, pak přidejte máslo, vajíčka, teplou vodu, ocet a zpracujte na hladké těsto. To rozdělte na čtyři díly, lehce poprašte moukou, dejte do mísy, přikryjte utěrkou a nechte nad hrncem s teplou vodou půl hodiny odpočinout. Těsto musí zůstat vlahé. Z každého dílu vyválejte tenkou placku, potřete ji vždy rozpuštěným máslem a poklaďte plátky jablek, posypte cukrem se skořicí, osmaženou strouhankou a rozinkami. To celé ještě pokapejte máslem a zaviňte do štrúdlu. Opět potřete máslem a pečte při 180 °C dorůžova, tedy zhruba 30 až 40 minut. Po upečení znovu potřete máslem a nakrájejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Francouzský toust s jablky
Francouzský toust s jablky
Francouzský toust s jablky
Francouzský toust s jablky
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové hraběnčiny řezy

Inspirujte se podobnými recepty