Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKakaový koláč s tvarohem
Albert logoAlbert logo
Kakaový koláč s tvarohem

Kakaový koláč s tvarohem

Přivítejte jaro rozkvetlým dezertem. Něžné jedlé květy, kterými jsme tento báječný koláč ozdobili, ho povýšily na opravdový umělecký kousek. Hodí se i jako vlastnoručně vyrobený sladký dárek třeba k narozeninám.
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Oslava
Dezert

Ingredience12 porcí

12 porcí
  • Máslo 250 g
  • Mouka špaldová celozrnná 450 g
  • Kakao 4 plž
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Cukr moučkový 200 g
  • Tvaroh měkký BIO 500 g
  • Mléko 100 ml
  • Cukr třtinový 150 g
  • Vejce 2 ks
  • Máslo 250 g
  • Mouka špaldová celozrnná 450 g
  • Kakao 4 plž
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Cukr moučkový 200 g
  • Tvaroh měkký BIO 500 g
  • Mléko 100 ml
  • Cukr třtinový 150 g
  • Vejce 2 ks

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Mouku, kakao, prášek do pečiva a moučkový cukr vsypte do větší mísy. Přidejte na kousky nakrájené máslo a rukama začněte zpracovávat. Přidejte dvě až tři lžíce mléka a vypracujte pevné těsto.
3
V druhé míse smíchejte tvaroh, mléko, cukr a žloutky. Z bílků vyšlehejte pevný sníh, který opatrně vmíchejte do tvarohového krému.
4
Dno formy vyložte pečicím papírem a okraje vymažte máslem.
5
Kakaové těsto rozdělte na dvě půlky. Z jedné vytvořte dno koláče, které upěchujte prsty nebo skleničkou. Na takto připravené těsto přijde tvarohový krém, na který nalámejte po celém povrchu kousky zbylého těsta.
6
Formu vložte do trouby a pečte 50 minut. Koláč nechte zcela vychladnout a opatrně ho vyjměte z formy. Nakonec můžete dozdobit kvítky a posypat moučkovým cukrem.
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Mouku, kakao, prášek do pečiva a moučkový cukr vsypte do větší mísy. Přidejte na kousky nakrájené máslo a rukama začněte zpracovávat. Přidejte dvě až tři lžíce mléka a vypracujte pevné těsto.
3
V druhé míse smíchejte tvaroh, mléko, cukr a žloutky. Z bílků vyšlehejte pevný sníh, který opatrně vmíchejte do tvarohového krému.
4
Dno formy vyložte pečicím papírem a okraje vymažte máslem.
5
Kakaové těsto rozdělte na dvě půlky. Z jedné vytvořte dno koláče, které upěchujte prsty nebo skleničkou. Na takto připravené těsto přijde tvarohový krém, na který nalámejte po celém povrchu kousky zbylého těsta.
6
Formu vložte do trouby a pečte 50 minut. Koláč nechte zcela vychladnout a opatrně ho vyjměte z formy. Nakonec můžete dozdobit kvítky a posypat moučkovým cukrem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 28.02.2024 do 05.03.2024

Platný ještě 2 dny

Od 28.02.2024 do 05.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.