
Tátova pivní cibulačka
Postup přípravy
1. Oloupejte 6 cibulí a nakrájejte je na klínky. Oloupejte 4 stroužky česneku a nakrájejte je na plátky.
2. V hrnci rozehřejte 100 g másla a orestujte na něm cibuli a česnek. Pak přisypte lžíci cukru, promíchejte a na mírném plameni nechte zkaramelizovat.
3. Přilijte 300 ml piva, 700 ml vody a kostku zeleninového bujónu a přiveďte k varu. Osolte a opepřete dle chuti a nechte 30 minut probublávat přiklopené poklicí. Mezitím nakrájejte veku na trojúhelníčky a hermelín nahrubo nastrouhejte.
4. Polévku nalijte do ohnivzdorných misek, na hladinu rozložte trojúhelníčky veky, zasypte je sýrem a nechte krátce zapéct v troubě s grilem předehřáté na 200 °C. Nakonec posypte lístky tymiánu a podávejte.
Pomohl vám recept?
7hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod