Tátova pivní cibulačka
Ingredience
6 | cibulí |
4 | stroužky česneku |
100 g | másla |
1 | lžíce cukru krupice |
300 ml | světlého piva |
700 ml | vody |
1 | kostka zeleninového bujónu |
sůl | |
pepř | |
1 | veka |
150 g | hermelínu |
2 | snítky čerstvého tymiánu |
Postup přípravy
1. Oloupejte 6 cibulí a nakrájejte je na klínky. Oloupejte 4 stroužky česneku a nakrájejte je na plátky.
2. V hrnci rozehřejte 100 g másla a orestujte na něm cibuli a česnek. Pak přisypte lžíci cukru, promíchejte a na mírném plameni nechte zkaramelizovat.
3. Přilijte 300 ml piva, 700 ml vody a kostku zeleninového bujónu a přiveďte k varu. Osolte a opepřete dle chuti a nechte 30 minut probublávat přiklopené poklicí. Mezitím nakrájejte veku na trojúhelníčky a hermelín nahrubo nastrouhejte.
4. Polévku nalijte do ohnivzdorných misek, na hladinu rozložte trojúhelníčky veky, zasypte je sýrem a nechte krátce zapéct v troubě s grilem předehřáté na 200 °C. Nakonec posypte lístky tymiánu a podávejte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY