Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

6 cibulí
4 stroužky česneku
100 g másla
1 lžíce cukru krupice
300 ml světlého piva
700 ml vody
1 kostka zeleninového bujónu
sůl
pepř
1 veka
150 g hermelínu
2 snítky čerstvého tymiánu

Postup přípravy

1. Oloupejte 6 cibulí a nakrájejte je na klínky. Oloupejte 4 stroužky česneku a nakrájejte je na plátky.
2. V hrnci rozehřejte 100 g másla a orestujte na něm cibuli a česnek. Pak přisypte lžíci cukru, promíchejte a na mírném plameni nechte zkaramelizovat.
3. Přilijte 300 ml piva, 700 ml vody a kostku zeleninového bujónu a přiveďte k varu. Osolte a opepřete dle chuti a nechte 30 minut probublávat přiklopené poklicí. Mezitím nakrájejte veku na trojúhelníčky a hermelín nahrubo nastrouhejte.
4. Polévku nalijte do ohnivzdorných misek, na hladinu rozložte trojúhelníčky veky, zasypte je sýrem a nechte krátce zapéct v troubě s grilem předehřáté na 200 °C. Nakonec posypte lístky tymiánu a podávejte.

Pomohl vám recept?
7hodnocení4

Další videorecepty