×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Tartar z lososa a avokáda

Další recepty a články

Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený...
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem

Tartar z lososa a avokáda

Co budete potřebovat

200 g čerstvého lososa
1 jarní cibulka
¼ svazku pažitky
2 lžíce sezamového oleje + na vymazání sklenice
2 avokáda
Dresink
60 ml sójové omáčky
2 lžíce sezamového oleje
2 lžíce Mirin omáčky
½ lžíce wasabi
1 balení Mix rukola, červená řepa, mangold

Jak na to?

Lososa, jarní cibulku a pažitku najemno nakrájejte. Promíchejte spolu se sezamovým olejem a nechte 30 minut odležet v lednici. Avokádo nakrájejte na malé kousky a vložte do misky. Smícháním všech surovin na dresink vytvořte omáčku, kterou zalijte avokádo.
Pokud máte, použijte tvořítko, pokud ne, vezměte kruhovou sklenici o průměru šest až deset centimetrů a vytřete ji sezamovým olejem. Do třetiny sklenice napěchujte směs z lososa a do zbylých dvou třetin salát z avokáda. Překlopte dnem vzhůru na talíř a počkejte, až obsah sklouzne dolů. Poté sklenici opatrně odejměte. Ozdobte salátkem a ihned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tartar z lososa a avokáda

Hlavní chod Velmi snadné Ryby Něco lehkého Bezlepkové Bez laktózy Pažitka Magazín 4/2018 Počet porcí: 2 porce
Průměrné hodnocení 4 (6)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma
Toužíte vyzkoušet chutě japonské kuchyně, ale nechcete se přitom pouštět do příliš složitých postupů? Tartar z lososa a avokáda zvládne i úplný začátečník. Jestli se chcete opravdu blýsknout luxusním předkrmem, pusťte se do toho.

Co budete potřebovat

200 g čerstvého lososa
1 jarní cibulka
¼ svazku pažitky
2 lžíce sezamového oleje + na vymazání sklenice
2 avokáda
Dresink
60 ml sójové omáčky
2 lžíce sezamového oleje
2 lžíce Mirin omáčky
½ lžíce wasabi
1 balení Mix rukola, červená řepa, mangold

Jak na to?

Lososa, jarní cibulku a pažitku najemno nakrájejte. Promíchejte spolu se sezamovým olejem a nechte 30 minut odležet v lednici. Avokádo nakrájejte na malé kousky a vložte do misky. Smícháním všech surovin na dresink vytvořte omáčku, kterou zalijte avokádo.
Pokud máte, použijte tvořítko, pokud ne, vezměte kruhovou sklenici o průměru šest až deset centimetrů a vytřete ji sezamovým olejem. Do třetiny sklenice napěchujte směs z lososa a do zbylých dvou třetin salát z avokáda. Překlopte dnem vzhůru na talíř a počkejte, až obsah sklouzne dolů. Poté sklenici opatrně odejměte. Ozdobte salátkem a ihned podávejte.

Další recepty a články

Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.