Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Tartar z lososa a avokáda

Tartar z lososa a avokáda

Toužíte vyzkoušet chutě japonské kuchyně, ale nechcete se přitom pouštět do příliš složitých postupů? Tartar z lososa a avokáda zvládne i úplný začátečník. Jestli se chcete opravdu blýsknout luxusním předkrmem, pusťte se do toho.

Ingredience

200 g čerstvého lososa
1 jarní cibulka
¼ svazku pažitky
2 lžíce sezamového oleje + na vymazání sklenice
2 avokáda
Dresink
60 ml sójové omáčky
2 lžíce sezamového oleje
2 lžíce Mirin omáčky
½ lžíce wasabi
1 balení Mix rukola, červená řepa, mangold

Postup přípravy

Lososa, jarní cibulku a pažitku najemno nakrájejte. Promíchejte spolu se sezamovým olejem a nechte 30 minut odležet v lednici. Avokádo nakrájejte na malé kousky a vložte do misky. Smícháním všech surovin na dresink vytvořte omáčku, kterou zalijte avokádo.
Pokud máte, použijte tvořítko, pokud ne, vezměte kruhovou sklenici o průměru šest až deset centimetrů a vytřete ji sezamovým olejem. Do třetiny sklenice napěchujte směs z lososa a do zbylých dvou třetin salát z avokáda. Překlopte dnem vzhůru na talíř a počkejte, až obsah sklouzne dolů. Poté sklenici opatrně odejměte. Ozdobte salátkem a ihned podávejte.

Pomohl vám recept?
10hodnocení4

Další videorecepty