×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Tartar z lososa a avokáda

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Palačinka s uzeným lososem
Palačinka s uzeným...
Palačinka s uzeným lososem
Palačinka s uzeným lososem
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s...
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší

Tartar z lososa a avokáda

Co budete potřebovat

200 g čerstvého lososa
1 jarní cibulka
¼ svazku pažitky
2 lžíce sezamového oleje + na vymazání sklenice
2 avokáda
Dresink
60 ml sójové omáčky
2 lžíce sezamového oleje
2 lžíce Mirin omáčky
½ lžíce wasabi
1 balení Mix rukola, červená řepa, mangold

Jak na to?

Lososa, jarní cibulku a pažitku najemno nakrájejte. Promíchejte spolu se sezamovým olejem a nechte 30 minut odležet v lednici. Avokádo nakrájejte na malé kousky a vložte do misky. Smícháním všech surovin na dresink vytvořte omáčku, kterou zalijte avokádo.
Pokud máte, použijte tvořítko, pokud ne, vezměte kruhovou sklenici o průměru šest až deset centimetrů a vytřete ji sezamovým olejem. Do třetiny sklenice napěchujte směs z lososa a do zbylých dvou třetin salát z avokáda. Překlopte dnem vzhůru na talíř a počkejte, až obsah sklouzne dolů. Poté sklenici opatrně odejměte. Ozdobte salátkem a ihned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tartar z lososa a avokáda

Hlavní chod Velmi snadné Ryby Něco lehkého Bezlepkové Bez laktózy Magazín 4/2018
Průměrné hodnocení 5 (5)
Toužíte vyzkoušet chutě japonské kuchyně, ale nechcete se přitom pouštět do příliš složitých postupů? Tartar z lososa a avokáda zvládne i úplný začátečník. Jestli se chcete opravdu blýsknout luxusním předkrmem, pusťte se do toho.

Co budete potřebovat

200 g čerstvého lososa
1 jarní cibulka
¼ svazku pažitky
2 lžíce sezamového oleje + na vymazání sklenice
2 avokáda
Dresink
60 ml sójové omáčky
2 lžíce sezamového oleje
2 lžíce Mirin omáčky
½ lžíce wasabi
1 balení Mix rukola, červená řepa, mangold

Jak na to?

Lososa, jarní cibulku a pažitku najemno nakrájejte. Promíchejte spolu se sezamovým olejem a nechte 30 minut odležet v lednici. Avokádo nakrájejte na malé kousky a vložte do misky. Smícháním všech surovin na dresink vytvořte omáčku, kterou zalijte avokádo.
Pokud máte, použijte tvořítko, pokud ne, vezměte kruhovou sklenici o průměru šest až deset centimetrů a vytřete ji sezamovým olejem. Do třetiny sklenice napěchujte směs z lososa a do zbylých dvou třetin salát z avokáda. Překlopte dnem vzhůru na talíř a počkejte, až obsah sklouzne dolů. Poté sklenici opatrně odejměte. Ozdobte salátkem a ihned podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Palačinka s uzeným lososem
Palačinka s uzeným lososem
Palačinka s uzeným lososem
Palačinka s uzeným lososem
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší

Inspirujte se podobnými recepty