×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Tandoori kuře

Další recepty a články

Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati...
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Ostrá indická polévka
Ostrá indická...
Ostrá indická polévka
Ostrá indická polévka

Tandoori kuře

Co budete potřebovat

Marináda
250 g bílého jogurtu
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce koření garam masala
1 lžíce mleté papriky
1 lžíce mletého koriandru
1 lžíce mletého římského kmínu
½ lžíce sušeného zázvoru
1 lžíce nasekaných mátových lístků
4 kuřecí prsa
2 lžíce másla

Jak na to?

Smíchejte všechny ingredience na marinádu.
Kuřecí prsa nakrájejte na kostky a naložte do marinády. Nechte odpočívat alespoň 30 minut v lednici.
Poté maso vyjměte a na mírnějším ohni opečte na másle. Maso by se mělo opékat alespoň 10 minut, aby bylo dobře propečené.
Podávejte s indickým chlebem naan.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tandoori kuře

Hlavní chod Velmi snadné Maso Něco lehkého Bezlepkové Indická kuchyně Magazín 9/2018
(0)
Kuřecí maso v indické kuchyni převládá, hovězí zde rozhodně nehledejte. Také použití jogurtu do slaných teplých jídel je poměrně časté. U kuřecího Tandoori však hlavní roli hraje opět koření, tentokrát červená paprika.

Co budete potřebovat

Marináda
250 g bílého jogurtu
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce koření garam masala
1 lžíce mleté papriky
1 lžíce mletého koriandru
1 lžíce mletého římského kmínu
½ lžíce sušeného zázvoru
1 lžíce nasekaných mátových lístků
4 kuřecí prsa
2 lžíce másla

Jak na to?

Smíchejte všechny ingredience na marinádu.
Kuřecí prsa nakrájejte na kostky a naložte do marinády. Nechte odpočívat alespoň 30 minut v lednici.
Poté maso vyjměte a na mírnějším ohni opečte na másle. Maso by se mělo opékat alespoň 10 minut, aby bylo dobře propečené.
Podávejte s indickým chlebem naan.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Ostrá indická polévka
Ostrá indická polévka
Ostrá indická polévka
Ostrá indická polévka

Inspirujte se podobnými recepty