×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Tandoori kuře

Další recepty a články

Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se...
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s...
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou

Tandoori kuře

Co budete potřebovat

Marináda
250 g bílého jogurtu
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce koření garam masala
1 lžíce mleté papriky
1 lžíce mletého koriandru
1 lžíce mletého římského kmínu
½ lžíce sušeného zázvoru
1 lžíce nasekaných mátových lístků
4 kuřecí prsa
2 lžíce másla

Jak na to?

Smíchejte všechny ingredience na marinádu.
Kuřecí prsa nakrájejte na kostky a naložte do marinády. Nechte odpočívat alespoň 30 minut v lednici.
Poté maso vyjměte a na mírnějším ohni opečte na másle. Maso by se mělo opékat alespoň 10 minut, aby bylo dobře propečené.
Podávejte s indickým chlebem naan.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tandoori kuře

Hlavní chod Velmi snadné Maso Něco lehkého Bezlepkové Indická kuchyně , Máta Magazín 9/2018 Počet porcí: 4
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma
Kuřecí maso v indické kuchyni převládá, hovězí zde rozhodně nehledejte. Také použití jogurtu do slaných teplých jídel je poměrně časté. U kuřecího Tandoori však hlavní roli hraje opět koření, tentokrát červená paprika.

Co budete potřebovat

Marináda
250 g bílého jogurtu
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce koření garam masala
1 lžíce mleté papriky
1 lžíce mletého koriandru
1 lžíce mletého římského kmínu
½ lžíce sušeného zázvoru
1 lžíce nasekaných mátových lístků
4 kuřecí prsa
2 lžíce másla

Jak na to?

Smíchejte všechny ingredience na marinádu.
Kuřecí prsa nakrájejte na kostky a naložte do marinády. Nechte odpočívat alespoň 30 minut v lednici.
Poté maso vyjměte a na mírnějším ohni opečte na másle. Maso by se mělo opékat alespoň 10 minut, aby bylo dobře propečené.
Podávejte s indickým chlebem naan.

Další recepty a články

Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.