×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Tandoori kuře

Další recepty a články

Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se...
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s...
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou

Tandoori kuře

Co budete potřebovat

Marináda
250 g bílého jogurtu
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce koření garam masala
1 lžíce mleté papriky
1 lžíce mletého koriandru
1 lžíce mletého římského kmínu
½ lžíce sušeného zázvoru
1 lžíce nasekaných mátových lístků
4 kuřecí prsa
2 lžíce másla

Jak na to?

Smíchejte všechny ingredience na marinádu.
Kuřecí prsa nakrájejte na kostky a naložte do marinády. Nechte odpočívat alespoň 30 minut v lednici.
Poté maso vyjměte a na mírnějším ohni opečte na másle. Maso by se mělo opékat alespoň 10 minut, aby bylo dobře propečené.
Podávejte s indickým chlebem naan.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tandoori kuře

Hlavní chod Velmi snadné Maso Něco lehkého Bezlepkové Indická kuchyně , Máta Magazín 9/2018 Počet porcí: 4
(0)
Kuřecí maso v indické kuchyni převládá, hovězí zde rozhodně nehledejte. Také použití jogurtu do slaných teplých jídel je poměrně časté. U kuřecího Tandoori však hlavní roli hraje opět koření, tentokrát červená paprika.

Co budete potřebovat

Marináda
250 g bílého jogurtu
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce koření garam masala
1 lžíce mleté papriky
1 lžíce mletého koriandru
1 lžíce mletého římského kmínu
½ lžíce sušeného zázvoru
1 lžíce nasekaných mátových lístků
4 kuřecí prsa
2 lžíce másla

Jak na to?

Smíchejte všechny ingredience na marinádu.
Kuřecí prsa nakrájejte na kostky a naložte do marinády. Nechte odpočívat alespoň 30 minut v lednici.
Poté maso vyjměte a na mírnějším ohni opečte na másle. Maso by se mělo opékat alespoň 10 minut, aby bylo dobře propečené.
Podávejte s indickým chlebem naan.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou

Inspirujte se podobnými recepty