Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyIndická kachna s kari rýží
Albert logoAlbert logo
  • Indická kachna s kari rýží

Indická kachna s kari rýží

Indická kachna s kari rýží
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Asijská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Česnek 2 strouž.
  • Kmín mletý 1 člž
  • Sůl
  • Jogurt bílý 200 g
  • Zázvor 2 cm
  • Koření indické masala 1 plž
  • Kachna celá 1 ks
  • Rýže basmati 250 g
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Cibule 1 ks
  • Kari mleté 1 člž
  • Máslo 2 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Kmín mletý 1 člž
  • Sůl
  • Jogurt bílý 200 g
  • Zázvor 2 cm
  • Koření indické masala 1 plž
  • Kachna celá 1 ks
  • Rýže basmati 250 g
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Cibule 1 ks
  • Kari mleté 1 člž
  • Máslo 2 plž

Příprava

1
V misce smíchejte jogurt, 1 lžičku soli, římský kmín, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a koření garam masala. Marinádou potřete omytou kachnu ze všech stran. Takto připravenou kachnu položte hřbetem dolů do pekáče. Zakryjte víkem a nechte marinovat do druhého dne v lednici.
2
Druhý den kachnu podlijte cca centimetrem vody a dejte péct do trouby vyhřáté na 150 °C. Pečte 3–4 hodiny, po uplynutí této doby odkryjte víko a kachnu polijte výpekem. Teplotu zvyšte na 200 °C a dalších 10 minut kachnu zapékejte dozlatova.
3
Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci nechte rozpustit máslo. Cibuli orestujte dozlatova. Přimíchejte koření a 1 minutu restujte, aby se rozvonělo. Přidejte rýži, další 2 minuty opékejte a nakonec vše zalijte vývarem. Promíchejte a vařte 20 minut pod pokličkou na mírném stupni.
4
Upečenou kachnu podávejte s uvařenou rýží a lístky koriandru.
5
TIP : Dopřejte si vice chuti v Bio másle, z vysoce kvalitního slovenského bio mléka
1
V misce smíchejte jogurt, 1 lžičku soli, římský kmín, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a koření garam masala. Marinádou potřete omytou kachnu ze všech stran. Takto připravenou kachnu položte hřbetem dolů do pekáče. Zakryjte víkem a nechte marinovat do druhého dne v lednici.
2
Druhý den kachnu podlijte cca centimetrem vody a dejte péct do trouby vyhřáté na 150 °C. Pečte 3–4 hodiny, po uplynutí této doby odkryjte víko a kachnu polijte výpekem. Teplotu zvyšte na 200 °C a dalších 10 minut kachnu zapékejte dozlatova.
3
Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci nechte rozpustit máslo. Cibuli orestujte dozlatova. Přimíchejte koření a 1 minutu restujte, aby se rozvonělo. Přidejte rýži, další 2 minuty opékejte a nakonec vše zalijte vývarem. Promíchejte a vařte 20 minut pod pokličkou na mírném stupni.
4
Upečenou kachnu podávejte s uvařenou rýží a lístky koriandru.
5
TIP : Dopřejte si vice chuti v Bio másle, z vysoce kvalitního slovenského bio mléka

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 25.09.2024 do 01.10.2024

Platný ještě 6 dní

Od 04.09.2024 do 01.10.2024

Platný ještě 6 dní

Od 25.09.2024 do 01.10.2024

Platný ještě 6 dní

Od 04.09.2024 do 01.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.