
Indická kachna s kari rýží

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Asijská
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Česnek 2 strouž.
- Kmín mletý 1 člž
- Sůl
- Jogurt bílý 200 g
- Zázvor 2 cm
- Koření indické masala 1 plž
- Kachna celá 1 ks
- Rýže basmati 250 g
- Koriandr čerstvý 1 hrs.
- Cibule 1 ks
- Kari mleté 1 člž
- Máslo 2 plž
- Česnek 2 strouž.
- Kmín mletý 1 člž
- Sůl
- Jogurt bílý 200 g
- Zázvor 2 cm
- Koření indické masala 1 plž
- Kachna celá 1 ks
- Rýže basmati 250 g
- Koriandr čerstvý 1 hrs.
- Cibule 1 ks
- Kari mleté 1 člž
- Máslo 2 plž
Příprava
- 1V misce smíchejte jogurt, 1 lžičku soli, římský kmín, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a koření garam masala. Marinádou potřete omytou kachnu ze všech stran. Takto připravenou kachnu položte hřbetem dolů do pekáče. Zakryjte víkem a nechte marinovat do druhého dne v lednici.
- 2Druhý den kachnu podlijte cca centimetrem vody a dejte péct do trouby vyhřáté na 150 °C. Pečte 3–4 hodiny, po uplynutí této doby odkryjte víko a kachnu polijte výpekem. Teplotu zvyšte na 200 °C a dalších 10 minut kachnu zapékejte dozlatova.
- 3Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci nechte rozpustit máslo. Cibuli orestujte dozlatova. Přimíchejte koření a 1 minutu restujte, aby se rozvonělo. Přidejte rýži, další 2 minuty opékejte a nakonec vše zalijte vývarem. Promíchejte a vařte 20 minut pod pokličkou na mírném stupni.
- 4Upečenou kachnu podávejte s uvařenou rýží a lístky koriandru.
- 5TIP : Dopřejte si vice chuti v Bio másle, z vysoce kvalitního slovenského bio mléka
- 1V misce smíchejte jogurt, 1 lžičku soli, římský kmín, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a koření garam masala. Marinádou potřete omytou kachnu ze všech stran. Takto připravenou kachnu položte hřbetem dolů do pekáče. Zakryjte víkem a nechte marinovat do druhého dne v lednici.
- 2Druhý den kachnu podlijte cca centimetrem vody a dejte péct do trouby vyhřáté na 150 °C. Pečte 3–4 hodiny, po uplynutí této doby odkryjte víko a kachnu polijte výpekem. Teplotu zvyšte na 200 °C a dalších 10 minut kachnu zapékejte dozlatova.
- 3Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci nechte rozpustit máslo. Cibuli orestujte dozlatova. Přimíchejte koření a 1 minutu restujte, aby se rozvonělo. Přidejte rýži, další 2 minuty opékejte a nakonec vše zalijte vývarem. Promíchejte a vařte 20 minut pod pokličkou na mírném stupni.
- 4Upečenou kachnu podávejte s uvařenou rýží a lístky koriandru.
- 5TIP : Dopřejte si vice chuti v Bio másle, z vysoce kvalitního slovenského bio mléka
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.