Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 g morkových kostí nebo hovězího předního s kostí
2 lžičky soli
1,5 kg hovězí zadní kýty, v celku
1 cibule, nakrájená na kolečka
1 lžička slunečnicového oleje
1⁄2 celeru,
2 mrkve,
2 petržele,
1 pórek
3 bobkové listy,
10 kuliček pepře
2 lžíce pažitky, nasekané najemno

Postup přípravy

Kosti či hovězí maso s kostí omyjte, vložte do hrnce, zalijte 3 litry vody, osolte a dejte vařit. Po čtvrt hodině přidejte kýtu. Cibuli pět minut smažte na oleji, poté ji přidejte k masu. Celer oloupejte a nakrájejte na kolečka, mrkve a petržele oloupejte (nechte část natě) a pórek zbavte kořenů a překrojte ho na tři části. Poté vše spolu s bobkovými listy a pepřem přidejte k masu. Na mírném ohni zvolna vařte tři hodiny. Kýtu nakrájejte na silné plátky a podávejte se zeleninou a vývarem, sypané pažitkou. Jezte s křenem (viz rámeček).

Pomohl vám recept?
3hodnocení3

Další videorecepty