×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Tafelspitz

Další recepty a články

Pečené šátečky s masovou...
Pečené šátečky s...
Pečené šátečky s masovou...
Pečené šátečky s masovou...
Vepřová pečeně v jogurtu s...
Vepřová pečeně v...
Vepřová pečeně v jogurtu s...
Vepřová pečeně v jogurtu s...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku

Tafelspitz

Co budete potřebovat

500 g morkových kostí nebo hovězího předního s kostí
2 lžičky soli
1,5 kg hovězí zadní kýty, v celku
1 cibule, nakrájená na kolečka
1 lžička slunečnicového oleje
1⁄2 celeru,
2 mrkve,
2 petržele,
1 pórek
3 bobkové listy,
10 kuliček pepře
2 lžíce pažitky, nasekané najemno

Jak na to?

Kosti či hovězí maso s kostí omyjte, vložte do hrnce, zalijte 3 litry vody, osolte a dejte vařit. Po čtvrt hodině přidejte kýtu. Cibuli pět minut smažte na oleji, poté ji přidejte k masu. Celer oloupejte a nakrájejte na kolečka, mrkve a petržele oloupejte (nechte část natě) a pórek zbavte kořenů a překrojte ho na tři části. Poté vše spolu s bobkovými listy a pepřem přidejte k masu. Na mírném ohni zvolna vařte tři hodiny. Kýtu nakrájejte na silné plátky a podávejte se zeleninou a vývarem, sypané pažitkou. Jezte s křenem (viz rámeček).





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tafelspitz

Hlavní chod Snadné Ostatní Magazín 5/2011
Průměrné hodnocení 4 (1)

Co budete potřebovat

500 g morkových kostí nebo hovězího předního s kostí
2 lžičky soli
1,5 kg hovězí zadní kýty, v celku
1 cibule, nakrájená na kolečka
1 lžička slunečnicového oleje
1⁄2 celeru,
2 mrkve,
2 petržele,
1 pórek
3 bobkové listy,
10 kuliček pepře
2 lžíce pažitky, nasekané najemno

Jak na to?

Kosti či hovězí maso s kostí omyjte, vložte do hrnce, zalijte 3 litry vody, osolte a dejte vařit. Po čtvrt hodině přidejte kýtu. Cibuli pět minut smažte na oleji, poté ji přidejte k masu. Celer oloupejte a nakrájejte na kolečka, mrkve a petržele oloupejte (nechte část natě) a pórek zbavte kořenů a překrojte ho na tři části. Poté vše spolu s bobkovými listy a pepřem přidejte k masu. Na mírném ohni zvolna vařte tři hodiny. Kýtu nakrájejte na silné plátky a podávejte se zeleninou a vývarem, sypané pažitkou. Jezte s křenem (viz rámeček).

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečené šátečky s masovou...
Pečené šátečky s masovou...
Pečené šátečky s masovou...
Pečené šátečky s masovou...
Vepřová pečeně v jogurtu s...
Vepřová pečeně v jogurtu s...
Vepřová pečeně v jogurtu s...
Vepřová pečeně v jogurtu s...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku

Inspirujte se podobnými recepty