×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Tafelspitz

Další recepty a články

Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku
Pravý vídeňský řízek -...
Pravý vídeňský řízek...
Pravý vídeňský řízek -...
Pravý vídeňský řízek -...
Špecle s pažitkou
Špecle s pažitkou
Špecle s pažitkou
Špecle s pažitkou

Tafelspitz

Co budete potřebovat

500 g morkových kostí nebo hovězího předního s kostí
2 lžičky soli
1,5 kg hovězí zadní kýty, v celku
1 cibule, nakrájená na kolečka
1 lžička slunečnicového oleje
1⁄2 celeru,
2 mrkve,
2 petržele,
1 pórek
3 bobkové listy,
10 kuliček pepře
2 lžíce pažitky, nasekané najemno

Jak na to?

Kosti či hovězí maso s kostí omyjte, vložte do hrnce, zalijte 3 litry vody, osolte a dejte vařit. Po čtvrt hodině přidejte kýtu. Cibuli pět minut smažte na oleji, poté ji přidejte k masu. Celer oloupejte a nakrájejte na kolečka, mrkve a petržele oloupejte (nechte část natě) a pórek zbavte kořenů a překrojte ho na tři části. Poté vše spolu s bobkovými listy a pepřem přidejte k masu. Na mírném ohni zvolna vařte tři hodiny. Kýtu nakrájejte na silné plátky a podávejte se zeleninou a vývarem, sypané pažitkou. Jezte s křenem (viz rámeček).





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tafelspitz

Hlavní chod Snadné Ostatní Magazín 5/2011
Průměrné hodnocení 4 (1)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

500 g morkových kostí nebo hovězího předního s kostí
2 lžičky soli
1,5 kg hovězí zadní kýty, v celku
1 cibule, nakrájená na kolečka
1 lžička slunečnicového oleje
1⁄2 celeru,
2 mrkve,
2 petržele,
1 pórek
3 bobkové listy,
10 kuliček pepře
2 lžíce pažitky, nasekané najemno

Jak na to?

Kosti či hovězí maso s kostí omyjte, vložte do hrnce, zalijte 3 litry vody, osolte a dejte vařit. Po čtvrt hodině přidejte kýtu. Cibuli pět minut smažte na oleji, poté ji přidejte k masu. Celer oloupejte a nakrájejte na kolečka, mrkve a petržele oloupejte (nechte část natě) a pórek zbavte kořenů a překrojte ho na tři části. Poté vše spolu s bobkovými listy a pepřem přidejte k masu. Na mírném ohni zvolna vařte tři hodiny. Kýtu nakrájejte na silné plátky a podávejte se zeleninou a vývarem, sypané pažitkou. Jezte s křenem (viz rámeček).

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku
Pravý vídeňský řízek -...
Pravý vídeňský řízek -...
Pravý vídeňský řízek -...
Pravý vídeňský řízek -...
Špecle s pažitkou
Špecle s pažitkou
Špecle s pažitkou
Špecle s pažitkou

Inspirujte se podobnými recepty