×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Tafelspitz

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Tafelspitz

Co budete potřebovat

500 g morkových kostí nebo hovězího předního s kostí
2 lžičky soli
1,5 kg hovězí zadní kýty, v celku
1 cibule, nakrájená na kolečka
1 lžička slunečnicového oleje
1⁄2 celeru,
2 mrkve,
2 petržele,
1 pórek
3 bobkové listy,
10 kuliček pepře
2 lžíce pažitky, nasekané najemno

Jak na to?

Kosti či hovězí maso s kostí omyjte, vložte do hrnce, zalijte 3 litry vody, osolte a dejte vařit. Po čtvrt hodině přidejte kýtu. Cibuli pět minut smažte na oleji, poté ji přidejte k masu. Celer oloupejte a nakrájejte na kolečka, mrkve a petržele oloupejte (nechte část natě) a pórek zbavte kořenů a překrojte ho na tři části. Poté vše spolu s bobkovými listy a pepřem přidejte k masu. Na mírném ohni zvolna vařte tři hodiny. Kýtu nakrájejte na silné plátky a podávejte se zeleninou a vývarem, sypané pažitkou. Jezte s křenem (viz rámeček).





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tafelspitz

Hlavní chod Snadné Ostatní Pažitka , Petržel kadeřavá Magazín 5/2011
Průměrné hodnocení 4 (1)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

500 g morkových kostí nebo hovězího předního s kostí
2 lžičky soli
1,5 kg hovězí zadní kýty, v celku
1 cibule, nakrájená na kolečka
1 lžička slunečnicového oleje
1⁄2 celeru,
2 mrkve,
2 petržele,
1 pórek
3 bobkové listy,
10 kuliček pepře
2 lžíce pažitky, nasekané najemno

Jak na to?

Kosti či hovězí maso s kostí omyjte, vložte do hrnce, zalijte 3 litry vody, osolte a dejte vařit. Po čtvrt hodině přidejte kýtu. Cibuli pět minut smažte na oleji, poté ji přidejte k masu. Celer oloupejte a nakrájejte na kolečka, mrkve a petržele oloupejte (nechte část natě) a pórek zbavte kořenů a překrojte ho na tři části. Poté vše spolu s bobkovými listy a pepřem přidejte k masu. Na mírném ohni zvolna vařte tři hodiny. Kýtu nakrájejte na silné plátky a podávejte se zeleninou a vývarem, sypané pažitkou. Jezte s křenem (viz rámeček).

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019