Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyGrilovaný losos s italskou čočkou
Albert logoAlbert logo
  • Grilovaný losos s italskou čočkou

Grilovaný losos s italskou čočkou

Grilovaný losos s italskou čočkou
Snadné
16-30 minut
4/5
Italská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Čočka zelená 300 g
  • Losos 4 ks
  • Nové koření
  • Pepř
  • Bobkový list 1 ks
  • Rozmarýn čerstvý
  • Mrkev 1 ks
  • Pórek 1 ks
  • Řapíkatý celer
  • Balzamikový ocet
  • Rajče
  • Petrželka čerstvá
  • Pažitka čerstvá
  • Olej olivový
  • Čočka zelená 300 g
  • Losos 4 ks
  • Nové koření
  • Pepř
  • Bobkový list 1 ks
  • Rozmarýn čerstvý
  • Mrkev 1 ks
  • Pórek 1 ks
  • Řapíkatý celer
  • Balzamikový ocet
  • Rajče
  • Petrželka čerstvá
  • Pažitka čerstvá
  • Olej olivový

Příprava

1
Čočku nasypte do hrnce a zalijte studenou vodou. Do plátna zabalte pár kuliček nového koření, celého pepře, bobkového listu a snítku rozmarýnu, pytlík vložte do hrnce s čočkou a vařte maximálně 30 minut.
2
Mrkev, řapíkatý celer, šalotku, stroužek česneku a pórek nakrájejte na malé kostičky. V hrnci rozehřejte olivový olej a zeleninu orestujte. Do základu přilijte kapku balsamikového octa. Uvařenou čočku přidejte k orestované zelenině a prohřejte.
3
Nakonec vmíchejte rajče nakrájené na kostičky a nasekanou pažitku.
4
Porce lososa osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte olivový olej a rybu opečte z obou stran do zlatova.
5
Servírujte s pár lístky petrželky.
1
Čočku nasypte do hrnce a zalijte studenou vodou. Do plátna zabalte pár kuliček nového koření, celého pepře, bobkového listu a snítku rozmarýnu, pytlík vložte do hrnce s čočkou a vařte maximálně 30 minut.
2
Mrkev, řapíkatý celer, šalotku, stroužek česneku a pórek nakrájejte na malé kostičky. V hrnci rozehřejte olivový olej a zeleninu orestujte. Do základu přilijte kapku balsamikového octa. Uvařenou čočku přidejte k orestované zelenině a prohřejte.
3
Nakonec vmíchejte rajče nakrájené na kostičky a nasekanou pažitku.
4
Porce lososa osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte olivový olej a rybu opečte z obou stran do zlatova.
5
Servírujte s pár lístky petrželky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 11 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.