Albert logo
  • Tradiční bramborový salát s domácí majonézou

Tradiční bramborový salát s domácí majonézou

Tradiční bramborový salát s domácí majonézou
Snadné
46-60 minut
0/5
Česká
Vánoce
Příloha

Ingredience

Složení
4 porce
  • Brambory typu A 1 kg
  • Sůl
  • Kyselé okurky 150 g
  • Hořčice plnotučná 1 plž
  • Pepř 1/2 člž
  • Celer 1/4 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Petržel 2 ks
  • Kvasný ocet 2 člž
  • Cibule 1 ks
  • Vejce 4 ks
  • Olej slunečnicový 150 ml
  • Citron 1 ks
  • Petržel hladkolistá 2 snít.
  • Brambory typu A 1 kg
  • Sůl
  • Kyselé okurky 150 g
  • Hořčice plnotučná 1 plž
  • Pepř 1/2 člž
  • Celer 1/4 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Petržel 2 ks
  • Kvasný ocet 2 člž
  • Cibule 1 ks
  • Vejce 4 ks
  • Olej slunečnicový 150 ml
  • Citron 1 ks
  • Petržel hladkolistá 2 snít.

Příprava

  1. 1
    Uvařte 1 kg brambor ve slupce v osolené vodě 20 minut doměkka. Mezitím v misce promíchejte 150 ml ohřátého láku z okurek, lžíci hořčice, lžičku soli a ½ lžičky pepře. Ještě horké brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Promíchejte s ochuceným lákem a vytvořte první vrstvu ve velké skleněné míse.
  2. 2
    Oloupejte ¼ celeru, 2 mrkve a 2 petržele, nakrájejte je na větší kusy a vařte v osolené vodě se lžičkou octa 15 minut doměkka. Nakrájejte na kostičky a ve vrstvě rozložte na brambory v míse. Stejně tak oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Uvařte natvrdo 3 vejce, poté je zchlaďte pod tekoucí studenou vodou, oloupejte, nakrájejte na plátky a přidejte ve vrstvě do mísy. Pokračujte další vrstvou okurek nakrájených na kostičky.
  3. 3
    Při přípravě majonézy dbejte na to, aby všechny ingredience měly pokojovou teplotu. Zabráníte tím sražení majonézy. Rozklepněte zbylé vejce a žloutek dejte do misky, osolte ho špetkou soli a po kapkách postupně všlehejte metličkou 100 ml oleje. Poté tenkým pramínkem k houstnoucí majonéze přilijte lžičku octa a lžičku vymačkané citronové šťávy, promíchejte a pak pokračujte v postupném zašlehávání zbylých 50 ml oleje. Majonézu nandejte jako poslední vrstvu do mísy a ozdobte nasekanou petrželí.
  4. 4
    Před podáváním opatrně promíchejte. Pokud preferujete tradiční, den rozleželý salát, vmíchejte majonézu den před servírováním. Bramborový salát je v každé rodině jiný, vyzkoušejte ten náš!
  1. 1
    Uvařte 1 kg brambor ve slupce v osolené vodě 20 minut doměkka. Mezitím v misce promíchejte 150 ml ohřátého láku z okurek, lžíci hořčice, lžičku soli a ½ lžičky pepře. Ještě horké brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Promíchejte s ochuceným lákem a vytvořte první vrstvu ve velké skleněné míse.
  2. 2
    Oloupejte ¼ celeru, 2 mrkve a 2 petržele, nakrájejte je na větší kusy a vařte v osolené vodě se lžičkou octa 15 minut doměkka. Nakrájejte na kostičky a ve vrstvě rozložte na brambory v míse. Stejně tak oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Uvařte natvrdo 3 vejce, poté je zchlaďte pod tekoucí studenou vodou, oloupejte, nakrájejte na plátky a přidejte ve vrstvě do mísy. Pokračujte další vrstvou okurek nakrájených na kostičky.
  3. 3
    Při přípravě majonézy dbejte na to, aby všechny ingredience měly pokojovou teplotu. Zabráníte tím sražení majonézy. Rozklepněte zbylé vejce a žloutek dejte do misky, osolte ho špetkou soli a po kapkách postupně všlehejte metličkou 100 ml oleje. Poté tenkým pramínkem k houstnoucí majonéze přilijte lžičku octa a lžičku vymačkané citronové šťávy, promíchejte a pak pokračujte v postupném zašlehávání zbylých 50 ml oleje. Majonézu nandejte jako poslední vrstvu do mísy a ozdobte nasekanou petrželí.
  4. 4
    Před podáváním opatrně promíchejte. Pokud preferujete tradiční, den rozleželý salát, vmíchejte majonézu den před servírováním. Bramborový salát je v každé rodině jiný, vyzkoušejte ten náš!

Hodnocení

Nehodnoceno

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 05.11.2025 do 11.11.2025

Platný ještě 11 dní

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 4 dny

Od 05.11.2025 do 11.11.2025

Platný ještě 11 dní

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.