
Frittata

Velmi snadné
16-30 minut
1/5
Bezlepkové
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Olej olivový 1 plž
- Brambory 300 g
- Hrášek mražený 2,5 plž
- Sušená rajčata 50 g
- Sůl
- Šunka nejvyšší jakosti 150 g
- Feta 100 g
- Vejce 8 ks
- Olej olivový 1 plž
- Brambory 300 g
- Hrášek mražený 2,5 plž
- Sušená rajčata 50 g
- Sůl
- Šunka nejvyšší jakosti 150 g
- Feta 100 g
- Vejce 8 ks
Příprava
- 1Cuketu a cibuli nakrájejte na půlkolečka a restujte na pánvi na troše olivového oleje, dokud nechytnou barvu. Vejce rozmíchejte s mlékem, osolte, opepřete, nalijte na zeleninu a na mírném plamenu nechte péct. Rajčata rozpulte, a jakmile začnou vejce tuhnout, naskládejte je mezi opečenou zeleninu.
- 2Když je fritata zespodu opečená, ale navrchu vejce ještě nejsou pevná, nasypte na ni nahrubo nastrouhaný sýr a dejte ji zapéct do trouby pod gril. Postačí minuta nebo dvě, dokud povrch nezezlátne.
- 1Cuketu a cibuli nakrájejte na půlkolečka a restujte na pánvi na troše olivového oleje, dokud nechytnou barvu. Vejce rozmíchejte s mlékem, osolte, opepřete, nalijte na zeleninu a na mírném plamenu nechte péct. Rajčata rozpulte, a jakmile začnou vejce tuhnout, naskládejte je mezi opečenou zeleninu.
- 2Když je fritata zespodu opečená, ale navrchu vejce ještě nejsou pevná, nasypte na ni nahrubo nastrouhaný sýr a dejte ji zapéct do trouby pod gril. Postačí minuta nebo dvě, dokud povrch nezezlátne.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.