×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Hanácká syrnica

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba -...
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba - kroupy s...
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík

Hanácká syrnica

Tip do kuchyně

 

Syrnicu podávejte s malými bramborami uvařenými ve slupce.

Co budete potřebovat

250 ml mléka
sůl
1 lžíce kmínu
1–2 lžíce másla
2 balení olomouckých tvarůžků, nakrájených na malé kousky + na ozdobu
125 g tvarohu nebo žervé
pažitka na ozdobu
brambory uvařené ve slupce k podávání

Jak na to?

Připravte si tradiční moravskou specialitu, kterou je hanácká syrnica.

1) Do hrnce nalijte mléko, přilijte 250 ml vody.

2) Osolte, okmínujte a přiveďte k varu.

3) Přidejte máslo, tvarůžky a vařte na mírném ohni asi 5 minut, až se tvarůžky úplně rozpustí.

4) Odstavte a hned do tekutiny rozdrobte tvaroh nebo žervé, důkladně promíchejte.

5) Syrnici podle chuti dosolte, ozdobte pažitkou a tvarůžky a okamžitě podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hanácká syrnica

Polévka Snadné Česká Vegetariánské Vaření Česká kuchyně Magazín 10/2014
Průměrné hodnocení 4 (13)

Tip do kuchyně

 

Syrnicu podávejte s malými bramborami uvařenými ve slupce.

Co budete potřebovat

250 ml mléka
sůl
1 lžíce kmínu
1–2 lžíce másla
2 balení olomouckých tvarůžků, nakrájených na malé kousky + na ozdobu
125 g tvarohu nebo žervé
pažitka na ozdobu
brambory uvařené ve slupce k podávání

Jak na to?

Připravte si tradiční moravskou specialitu, kterou je hanácká syrnica.

1) Do hrnce nalijte mléko, přilijte 250 ml vody.

2) Osolte, okmínujte a přiveďte k varu.

3) Přidejte máslo, tvarůžky a vařte na mírném ohni asi 5 minut, až se tvarůžky úplně rozpustí.

4) Odstavte a hned do tekutiny rozdrobte tvaroh nebo žervé, důkladně promíchejte.

5) Syrnici podle chuti dosolte, ozdobte pažitkou a tvarůžky a okamžitě podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba - kroupy s...
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík

Inspirujte se podobnými recepty