Hanácká syrnica
Ingredience
250 ml | mléka |
sůl | |
1 | lžíce kmínu |
1–2 | lžíce másla |
2 | balení olomouckých tvarůžků, nakrájených na malé kousky + na ozdobu |
125 g | tvarohu nebo žervé |
pažitka na ozdobu | |
brambory uvařené ve slupce k podávání |
Postup přípravy
Připravte si tradiční moravskou specialitu, kterou je hanácká syrnica.
1) Do hrnce nalijte mléko, přilijte 250 ml vody.
2) Osolte, okmínujte a přiveďte k varu.
3) Přidejte máslo, tvarůžky a vařte na mírném ohni asi 5 minut, až se tvarůžky úplně rozpustí.
4) Odstavte a hned do tekutiny rozdrobte tvaroh nebo žervé, důkladně promíchejte.
5) Syrnici podle chuti dosolte, ozdobte pažitkou a tvarůžky a okamžitě podávejte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY