×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sýr z plechu

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou cibulí a...
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Sýr z plechu

Co budete potřebovat

100 g strouhanky
500 g 45% eidamu v celku AQ
20 g másla + na vymazání
2 lžíce slunečnicového oleje AQ
16 brambor AQ
sůl, kmín
tatarská omáčka AQ k podávání

Jak na to?

Příprava 25 min. Pečení 25 min.

1. Středně velkou zapékací mísu nebo pekáček vymažte máslem a vysypte polovinou strouhanky. Ke dnu ji klidně i mírně přitlačte. Na strouhanku nahrubo nastrouhejte sýr, navrch dejte zbylou strouhanku a opět přitlačte. Máslo nechte na mírném plameni úplně rozpustit a poté ho smíchejte
s olejem. Směsí pokapejte strouhanku.

2. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba pětadvacet minut, dokud povrch krásně nezezlátne. Mezitím oloupejte brambory, omyjte je a nakrájejte na stejně velké kusy. Dejte do hrnce, zalijte vodou, osolte, okmínujte a uvařte doměkka. Brambory sceďte a ihned podávejte se sýrem a tatarskou
omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sýr z plechu

Hlavní chod Velmi snadné Česká Vegetariánské
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

100 g strouhanky
500 g 45% eidamu v celku AQ
20 g másla + na vymazání
2 lžíce slunečnicového oleje AQ
16 brambor AQ
sůl, kmín
tatarská omáčka AQ k podávání

Jak na to?

Příprava 25 min. Pečení 25 min.

1. Středně velkou zapékací mísu nebo pekáček vymažte máslem a vysypte polovinou strouhanky. Ke dnu ji klidně i mírně přitlačte. Na strouhanku nahrubo nastrouhejte sýr, navrch dejte zbylou strouhanku a opět přitlačte. Máslo nechte na mírném plameni úplně rozpustit a poté ho smíchejte
s olejem. Směsí pokapejte strouhanku.

2. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba pětadvacet minut, dokud povrch krásně nezezlátne. Mezitím oloupejte brambory, omyjte je a nakrájejte na stejně velké kusy. Dejte do hrnce, zalijte vodou, osolte, okmínujte a uvařte doměkka. Brambory sceďte a ihned podávejte se sýrem a tatarskou
omáčkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou cibulí a...
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat