
Švestkový sorbet s vodkou

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Dezert
Ingredience
Složení 4 porce
- Švestky 1 ks
- Limetková šťáva 3 plž
- Sůl
- Vodka 20 ml
- Cukr krupicový 220 g
- Limetková kůra
- Pistácie sekané 1 hrs.
- Švestky 1 ks
- Limetková šťáva 3 plž
- Sůl
- Vodka 20 ml
- Cukr krupicový 220 g
- Limetková kůra
- Pistácie sekané 1 hrs.
Příprava
- 1Švestky rozloupněte, odstraňte pecku a nakrájejte. Do hrnce nalijte půl litru vody, přidejte cukr a vařte, až se veškerý cukr rozpustí. Poté přidejte švestky a špetku soli. Ztlumte teplotu a vařte 15 minut, až se tekutina zbarví dofialova a dužina se začne oddělovat od slupky.
- 2Stáhněte z plotny a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Nechte pořádně vychladit. Do studeného krému přidejte limetovou šťávu a vodku (můžete vynechat). Promíchejte a přelijte do kovové nebo plastové uzavíratelné nádoby, ve které se bude sorbet mrazit.
- 3Přesuňte do mrazáku. Po půl hodině dobře promíchejte metlou, aby se rozbily zmrazky. Opakujte během následujících dvou hodin ještě alespoň čtyřikrát. Je to důležité, aby byl sorbet pěkně nadýchaný a nezmrznul na tvrdý kus ledu. Poté nádobu uzavřete k finálnímu zmrazení, nejlépe přes noc.
- 4Podávejte v nachlazených zmrzlinových miskách, posypané nastrouhanou limetkovou kůrou a sekanými pistáciemi.
- 1Švestky rozloupněte, odstraňte pecku a nakrájejte. Do hrnce nalijte půl litru vody, přidejte cukr a vařte, až se veškerý cukr rozpustí. Poté přidejte švestky a špetku soli. Ztlumte teplotu a vařte 15 minut, až se tekutina zbarví dofialova a dužina se začne oddělovat od slupky.
- 2Stáhněte z plotny a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Nechte pořádně vychladit. Do studeného krému přidejte limetovou šťávu a vodku (můžete vynechat). Promíchejte a přelijte do kovové nebo plastové uzavíratelné nádoby, ve které se bude sorbet mrazit.
- 3Přesuňte do mrazáku. Po půl hodině dobře promíchejte metlou, aby se rozbily zmrazky. Opakujte během následujících dvou hodin ještě alespoň čtyřikrát. Je to důležité, aby byl sorbet pěkně nadýchaný a nezmrznul na tvrdý kus ledu. Poté nádobu uzavřete k finálnímu zmrazení, nejlépe přes noc.
- 4Podávejte v nachlazených zmrzlinových miskách, posypané nastrouhanou limetkovou kůrou a sekanými pistáciemi.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.