Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyŠvestkový sorbet s  vodkou
Albert logoAlbert logo
  • Švestkový sorbet s  vodkou
Švestkový sorbet s  vodkou

Švestkový sorbet s  vodkou

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Dezert

Ingredience4 porce

4 porce
  • Švestky 1 ks
  • Limetková šťáva 3 plž
  • Sůl
  • Vodka 20 ml
  • Cukr krupicový 220 g
  • Limetková kůra
  • Pistácie sekané 1 hrs.
  • Švestky 1 ks
  • Limetková šťáva 3 plž
  • Sůl
  • Vodka 20 ml
  • Cukr krupicový 220 g
  • Limetková kůra
  • Pistácie sekané 1 hrs.

Příprava

1
Švestky rozloupněte, odstraňte pecku a  nakrájejte. Do hrnce nalijte půl litru vody, přidejte cukr a  vařte, až se veškerý cukr rozpustí. Poté přidejte švestky a  špetku soli. Ztlumte teplotu a  vařte 15 minut, až se tekutina zbarví dofialova a  dužina se začne oddělovat od slupky.
2
Stáhněte z  plotny a  tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Nechte pořádně vychladit. Do studeného krému přidejte limetovou šťávu a  vodku (můžete vynechat). Promíchejte a  přelijte do kovové nebo plastové uzavíratelné nádoby, ve které se bude sorbet mrazit.
3
Přesuňte do mrazáku. Po půl hodině dobře promíchejte metlou, aby se rozbily zmrazky. Opakujte během následujících dvou hodin ještě alespoň čtyřikrát. Je to důležité, aby byl sorbet pěkně nadýchaný a  nezmrznul na tvrdý kus ledu. Poté nádobu uzavřete k  finálnímu zmrazení, nejlépe přes noc.
4
Podávejte v  nachlazených zmrzlinových miskách, posypané nastrouhanou limetkovou kůrou a  sekanými pistáciemi.
1
Švestky rozloupněte, odstraňte pecku a  nakrájejte. Do hrnce nalijte půl litru vody, přidejte cukr a  vařte, až se veškerý cukr rozpustí. Poté přidejte švestky a  špetku soli. Ztlumte teplotu a  vařte 15 minut, až se tekutina zbarví dofialova a  dužina se začne oddělovat od slupky.
2
Stáhněte z  plotny a  tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Nechte pořádně vychladit. Do studeného krému přidejte limetovou šťávu a  vodku (můžete vynechat). Promíchejte a  přelijte do kovové nebo plastové uzavíratelné nádoby, ve které se bude sorbet mrazit.
3
Přesuňte do mrazáku. Po půl hodině dobře promíchejte metlou, aby se rozbily zmrazky. Opakujte během následujících dvou hodin ještě alespoň čtyřikrát. Je to důležité, aby byl sorbet pěkně nadýchaný a  nezmrznul na tvrdý kus ledu. Poté nádobu uzavřete k  finálnímu zmrazení, nejlépe přes noc.
4
Podávejte v  nachlazených zmrzlinových miskách, posypané nastrouhanou limetkovou kůrou a  sekanými pistáciemi.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 20 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 20 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.