Albert logo
  • Švestkový sorbet s  vodkou

Švestkový sorbet s  vodkou

Švestkový sorbet s  vodkou
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Dezert

Ingredience

Složení
4 porce
  • Švestky 1 ks
  • Limetková šťáva 3 plž
  • Sůl
  • Vodka 20 ml
  • Cukr krupicový 220 g
  • Limetková kůra
  • Pistácie sekané 1 hrs.
  • Švestky 1 ks
  • Limetková šťáva 3 plž
  • Sůl
  • Vodka 20 ml
  • Cukr krupicový 220 g
  • Limetková kůra
  • Pistácie sekané 1 hrs.

Příprava

  1. 1
    Švestky rozloupněte, odstraňte pecku a  nakrájejte. Do hrnce nalijte půl litru vody, přidejte cukr a  vařte, až se veškerý cukr rozpustí. Poté přidejte švestky a  špetku soli. Ztlumte teplotu a  vařte 15 minut, až se tekutina zbarví dofialova a  dužina se začne oddělovat od slupky.
  2. 2
    Stáhněte z  plotny a  tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Nechte pořádně vychladit. Do studeného krému přidejte limetovou šťávu a  vodku (můžete vynechat). Promíchejte a  přelijte do kovové nebo plastové uzavíratelné nádoby, ve které se bude sorbet mrazit.
  3. 3
    Přesuňte do mrazáku. Po půl hodině dobře promíchejte metlou, aby se rozbily zmrazky. Opakujte během následujících dvou hodin ještě alespoň čtyřikrát. Je to důležité, aby byl sorbet pěkně nadýchaný a  nezmrznul na tvrdý kus ledu. Poté nádobu uzavřete k  finálnímu zmrazení, nejlépe přes noc.
  4. 4
    Podávejte v  nachlazených zmrzlinových miskách, posypané nastrouhanou limetkovou kůrou a  sekanými pistáciemi.
  1. 1
    Švestky rozloupněte, odstraňte pecku a  nakrájejte. Do hrnce nalijte půl litru vody, přidejte cukr a  vařte, až se veškerý cukr rozpustí. Poté přidejte švestky a  špetku soli. Ztlumte teplotu a  vařte 15 minut, až se tekutina zbarví dofialova a  dužina se začne oddělovat od slupky.
  2. 2
    Stáhněte z  plotny a  tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Nechte pořádně vychladit. Do studeného krému přidejte limetovou šťávu a  vodku (můžete vynechat). Promíchejte a  přelijte do kovové nebo plastové uzavíratelné nádoby, ve které se bude sorbet mrazit.
  3. 3
    Přesuňte do mrazáku. Po půl hodině dobře promíchejte metlou, aby se rozbily zmrazky. Opakujte během následujících dvou hodin ještě alespoň čtyřikrát. Je to důležité, aby byl sorbet pěkně nadýchaný a  nezmrznul na tvrdý kus ledu. Poté nádobu uzavřete k  finálnímu zmrazení, nejlépe přes noc.
  4. 4
    Podávejte v  nachlazených zmrzlinových miskách, posypané nastrouhanou limetkovou kůrou a  sekanými pistáciemi.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 12.11.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 47 dní

Od 12.11.2025 do 31.12.2025

Platný ještě 4 dny

Od 12.11.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 18 dní

Od 12.11.2025 do 02.12.2025

Platný ještě 47 dní

Od 12.11.2025 do 31.12.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.