1
Švestky rozloupněte, odstraňte pecku a nakrájejte. Do hrnce nalijte půl litru vody, přidejte cukr a vařte, až se veškerý cukr rozpustí. Poté přidejte švestky a špetku soli. Ztlumte teplotu a vařte 15 minut, až se tekutina zbarví dofialova a dužina se začne oddělovat od slupky.
2
Stáhněte z plotny a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Nechte pořádně vychladit. Do studeného krému přidejte limetovou šťávu a vodku (můžete vynechat). Promíchejte a přelijte do kovové nebo plastové uzavíratelné nádoby, ve které se bude sorbet mrazit.
3
Přesuňte do mrazáku. Po půl hodině dobře promíchejte metlou, aby se rozbily zmrazky. Opakujte během následujících dvou hodin ještě alespoň čtyřikrát. Je to důležité, aby byl sorbet pěkně nadýchaný a nezmrznul na tvrdý kus ledu. Poté nádobu uzavřete k finálnímu zmrazení, nejlépe přes noc.
4
Podávejte v nachlazených zmrzlinových miskách, posypané nastrouhanou limetkovou kůrou a sekanými pistáciemi.
1
Švestky rozloupněte, odstraňte pecku a nakrájejte. Do hrnce nalijte půl litru vody, přidejte cukr a vařte, až se veškerý cukr rozpustí. Poté přidejte švestky a špetku soli. Ztlumte teplotu a vařte 15 minut, až se tekutina zbarví dofialova a dužina se začne oddělovat od slupky.
2
Stáhněte z plotny a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Nechte pořádně vychladit. Do studeného krému přidejte limetovou šťávu a vodku (můžete vynechat). Promíchejte a přelijte do kovové nebo plastové uzavíratelné nádoby, ve které se bude sorbet mrazit.
3
Přesuňte do mrazáku. Po půl hodině dobře promíchejte metlou, aby se rozbily zmrazky. Opakujte během následujících dvou hodin ještě alespoň čtyřikrát. Je to důležité, aby byl sorbet pěkně nadýchaný a nezmrznul na tvrdý kus ledu. Poté nádobu uzavřete k finálnímu zmrazení, nejlépe přes noc.
4
Podávejte v nachlazených zmrzlinových miskách, posypané nastrouhanou limetkovou kůrou a sekanými pistáciemi.