×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Švestkový sorbet s  vodkou

Další recepty a články

Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety...
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety se...
Citronovo-zázvorová zmrzlina s...
Citronovo-zázvorová...
Citronovo-zázvorová zmrzlina s...
Citronovo-zázvorová zmrzlina s...
Pošírované nashi se zmrzlinou
Pošírované nashi se...
Pošírované nashi se zmrzlinou
Pošírované nashi se zmrzlinou

Švestkový sorbet s  vodkou

Co budete potřebovat

1 kilo švestek
220 g cukru krystal
špetka soli
3 lžíce limetové šťávy
malý panák vodky
nastrouhaná limetková kůra
hrst nasekaných pistácií 
na ozdobu

Jak na to?

Švestky rozloupněte, odstraňte pecku a  nakrájejte. Do hrnce nalijte půl litru vody, přidejte cukr a  vařte, až se veškerý cukr rozpustí. Poté přidejte švestky a  špetku soli. Ztlumte teplotu a  vařte 15 minut, až se tekutina zbarví dofialova a  dužina se začne oddělovat od slupky.
Stáhněte z  plotny a  tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Nechte pořádně vychladit. Do studeného krému přidejte limetovou šťávu a  vodku (můžete vynechat). Promíchejte a  přelijte do kovové nebo plastové uzavíratelné nádoby, ve které se bude sorbet mrazit.
Přesuňte do mrazáku. Po půl hodině dobře promíchejte metlou, aby se rozbily zmrazky. Opakujte během následujících dvou hodin ještě alespoň čtyřikrát. Je to důležité, aby byl sorbet pěkně nadýchaný a  nezmrznul na tvrdý kus ledu. Poté nádobu uzavřete k  finálnímu zmrazení, nejlépe přes noc.
Podávejte v  nachlazených zmrzlinových miskách, posypané nastrouhanou limetkovou kůrou a  sekanými pistáciemi.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Švestkový sorbet s  vodkou

Dezert Velmi snadné Zmrzlina Vegetariánské Magazín 8/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (1)

Co budete potřebovat

1 kilo švestek
220 g cukru krystal
špetka soli
3 lžíce limetové šťávy
malý panák vodky
nastrouhaná limetková kůra
hrst nasekaných pistácií 
na ozdobu

Jak na to?

Švestky rozloupněte, odstraňte pecku a  nakrájejte. Do hrnce nalijte půl litru vody, přidejte cukr a  vařte, až se veškerý cukr rozpustí. Poté přidejte švestky a  špetku soli. Ztlumte teplotu a  vařte 15 minut, až se tekutina zbarví dofialova a  dužina se začne oddělovat od slupky.
Stáhněte z  plotny a  tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Nechte pořádně vychladit. Do studeného krému přidejte limetovou šťávu a  vodku (můžete vynechat). Promíchejte a  přelijte do kovové nebo plastové uzavíratelné nádoby, ve které se bude sorbet mrazit.
Přesuňte do mrazáku. Po půl hodině dobře promíchejte metlou, aby se rozbily zmrazky. Opakujte během následujících dvou hodin ještě alespoň čtyřikrát. Je to důležité, aby byl sorbet pěkně nadýchaný a  nezmrznul na tvrdý kus ledu. Poté nádobu uzavřete k  finálnímu zmrazení, nejlépe přes noc.
Podávejte v  nachlazených zmrzlinových miskách, posypané nastrouhanou limetkovou kůrou a  sekanými pistáciemi.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety se...
Citronovo-zázvorová zmrzlina s...
Citronovo-zázvorová zmrzlina s...
Citronovo-zázvorová zmrzlina s...
Citronovo-zázvorová zmrzlina s...
Pošírované nashi se zmrzlinou
Pošírované nashi se zmrzlinou
Pošírované nashi se zmrzlinou
Pošírované nashi se zmrzlinou

Inspirujte se podobnými recepty