×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Švestkový koláč s ořechovou drobenkou

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Švestkový koláč s ořechovou drobenkou

Tip do kuchyně

 

Hotový koláč poznáte tak, že těsto neulpívá na zapíchnuté špejli.

Co budete potřebovat

180 g másla
220 g krupicového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
5 vajec
375 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
300 g zakysané smetany
12 švestek,
Na ořechovou posypku:
45 g tmavého třtinového cukru
125 g vlašských ořechů
60 g másla
75 g hladké mouky
1 lžička mleté skořice

Jak na to?

Připravte si babiččin recept na švestkový koláč s lahodnou ořechovou drobenkou. Jen se po něm zapráší.

Nejprve připravte ořechovou drobenku:
1) Ořechy rozdrťte a smíchejte je s cukrem, moukou, máslem a skořicí do drobenky a dejte stranou.

2) Troubu předehřejte na 160 °C.

3) Změklé máslo dejte do mísy, přidejte k němu cukr a vanilkový extrakt a ručním elektrickým šlehačem šlehejte doběla a dokrémova.

4) Postupně, po jednom, přidávejte vejce, a poté i mouku smíchanou s kypřicím práškem a zakysanou smetanu a spojte do těsta.

5) Těsto nalijte do obdélníkové zapékací mísy o rozměrech asi 24 x 34 cm, vyložené pečicím papírem.

6) Švestky promíchejte s dalším cukrem a rozprostřete je na těsto, zasypte ořechovou posypkou a pečte zhruba hodinu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Švestkový koláč s ořechovou drobenkou

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 8/2012
Průměrné hodnocení 4 (14)

Tip do kuchyně

 

Hotový koláč poznáte tak, že těsto neulpívá na zapíchnuté špejli.

Co budete potřebovat

180 g másla
220 g krupicového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
5 vajec
375 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
300 g zakysané smetany
12 švestek,
Na ořechovou posypku:
45 g tmavého třtinového cukru
125 g vlašských ořechů
60 g másla
75 g hladké mouky
1 lžička mleté skořice

Jak na to?

Připravte si babiččin recept na švestkový koláč s lahodnou ořechovou drobenkou. Jen se po něm zapráší.

Nejprve připravte ořechovou drobenku:
1) Ořechy rozdrťte a smíchejte je s cukrem, moukou, máslem a skořicí do drobenky a dejte stranou.

2) Troubu předehřejte na 160 °C.

3) Změklé máslo dejte do mísy, přidejte k němu cukr a vanilkový extrakt a ručním elektrickým šlehačem šlehejte doběla a dokrémova.

4) Postupně, po jednom, přidávejte vejce, a poté i mouku smíchanou s kypřicím práškem a zakysanou smetanu a spojte do těsta.

5) Těsto nalijte do obdélníkové zapékací mísy o rozměrech asi 24 x 34 cm, vyložené pečicím papírem.

6) Švestky promíchejte s dalším cukrem a rozprostřete je na těsto, zasypte ořechovou posypkou a pečte zhruba hodinu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty