×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Švestkový koláč

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Švestkový koláč

Co budete potřebovat

Těsto:
300 g špaldové mouky
180 g změklého másla
100 g třtinového cukru
prášek do pečiva
1 vanilkový lusk strouhaný
1 žloutek
3 lžíce mléka
špetka skořice
kůra z 1 citronu (nastrouhaná)
máslo na vymazání formy
Náplň:
zavařenina
okapané švestky z konzervy

Jak na to?

Suroviny na těsto vsypte do mísy a vypracujte těsto. Tě̌sto rozdělte na poloviny. Zabalte jej do potravinové fólie a nechte v lednici minimálně 2 hodiny. Formu na koláč vymažte. Polovinu těsta vyválejte a vyložte jím formu a propíchejte vidličkou. Položte na něj pečicí papír a vysypte suchými luštěninami, aby nevypouklo. Pečte 10 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Poté sundejte pečicí papír s luštěninami a pečte dalších 10 minut. Rozválejte zbylé těsto a nakrájejte na 1 cm široké pruhy. Na předpečený korpus rozetřete zavařeninu a poklaďte stejnoměrně švestkami. Z pruhů těsta na něm vytvořte mřížku. Pečte dalších 20 minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Švestkový koláč

Dezert Snadné Česká Sladká jídla Vegetariánské Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

Těsto:
300 g špaldové mouky
180 g změklého másla
100 g třtinového cukru
prášek do pečiva
1 vanilkový lusk strouhaný
1 žloutek
3 lžíce mléka
špetka skořice
kůra z 1 citronu (nastrouhaná)
máslo na vymazání formy
Náplň:
zavařenina
okapané švestky z konzervy

Jak na to?

Suroviny na těsto vsypte do mísy a vypracujte těsto. Tě̌sto rozdělte na poloviny. Zabalte jej do potravinové fólie a nechte v lednici minimálně 2 hodiny. Formu na koláč vymažte. Polovinu těsta vyválejte a vyložte jím formu a propíchejte vidličkou. Položte na něj pečicí papír a vysypte suchými luštěninami, aby nevypouklo. Pečte 10 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Poté sundejte pečicí papír s luštěninami a pečte dalších 10 minut. Rozválejte zbylé těsto a nakrájejte na 1 cm široké pruhy. Na předpečený korpus rozetřete zavařeninu a poklaďte stejnoměrně švestkami. Z pruhů těsta na něm vytvořte mřížku. Pečte dalších 20 minut dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty