×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Švestkové knedlíky

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Švestkové knedlíky

Co budete potřebovat

225 g moučných brambor + sůl
1 vejce, prošlehané
2 lžíce másla, rozpuštěného
310 g hladké mouky
švestky
cukr smíchaný se skořicí
115 g másla
120 g strouhanky

Jak na to?

Brambory uvařím ve slupce v trošku osolené vodě. Sliji je, napustím na ně studenou vodu, znovu sliji. Teď se mi budou dobře loupat. Oloupané je nastrouhám na jemném struhadle.
Nastrouhané brambory promíchám s vejcem, máslem a moukou a vařečkou nebo rukou vypracuji hladké těsto. Pokud je těsto příliš měkké, přidám mouku.
Švestky vypeckuji a místo pecky naplním každou švestku asi ½ lžičky skořicového cukru. Těsto vyválím na 5 mm silnou placku a rozkrájím ji na čtverečky. Do každého čtverečku zabalím švestku a v dlaních vyválím kulatý knedlík.
Připravené knedlíky vložím do vařící osolené vody. Jakmile vyplavou na povrch, vařím je ještě 5 minut. Vyndám je děrovanou naběračkou.
Zatímco se knedlíky vaří, rozpustím v pánvi máslo a osmahnu na něm strouhanku dozlatohněda.
Uvařené knedlíky obalím v připravené strouhance, posypu je skořicovým cukrem a podávám.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Švestkové knedlíky

Dezert Snadné Sladká jídla Vaření Magazín 9/2015
Průměrné hodnocení 4 (13)

Co budete potřebovat

225 g moučných brambor + sůl
1 vejce, prošlehané
2 lžíce másla, rozpuštěného
310 g hladké mouky
švestky
cukr smíchaný se skořicí
115 g másla
120 g strouhanky

Jak na to?

Brambory uvařím ve slupce v trošku osolené vodě. Sliji je, napustím na ně studenou vodu, znovu sliji. Teď se mi budou dobře loupat. Oloupané je nastrouhám na jemném struhadle.
Nastrouhané brambory promíchám s vejcem, máslem a moukou a vařečkou nebo rukou vypracuji hladké těsto. Pokud je těsto příliš měkké, přidám mouku.
Švestky vypeckuji a místo pecky naplním každou švestku asi ½ lžičky skořicového cukru. Těsto vyválím na 5 mm silnou placku a rozkrájím ji na čtverečky. Do každého čtverečku zabalím švestku a v dlaních vyválím kulatý knedlík.
Připravené knedlíky vložím do vařící osolené vody. Jakmile vyplavou na povrch, vařím je ještě 5 minut. Vyndám je děrovanou naběračkou.
Zatímco se knedlíky vaří, rozpustím v pánvi máslo a osmahnu na něm strouhanku dozlatohněda.
Uvařené knedlíky obalím v připravené strouhance, posypu je skořicovým cukrem a podávám.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Inspirujte se podobnými recepty