
Sváteční rybí polévka s plody moře
Postup přípravy
1. Očištěné hlavy vložte do hrnce spolu s novým kořením a bobkovým listem, zalijte vodou a 1 hodinu vařte na mírném ohni. Vývar sceďte a uchovejte.
2. Mrkev a celer oloupejte a nastrouhejte najemno. V hrnci rozehřejte olivový olej a zeleninu na něm orestujte. Po 5 minutách vsypte nadrobno nakrájenou oloupanou cibuli. Opékejte 3 minuty a zalijte vývarem. Vařte 15 minut, vlijte smetanu, povařte dalších 10 minut, odstavte a rozmixujte dohladka.
3. Opět přiveďte k varu, osolte, opepřete, vsypte cukr, muškátový oříšek a vlijte šťávu z citronu. Vsypte plody moře a 5 minut povařte. Zasypte nasekaným koprem a podávejte.
Jak na to?
Pomohl vám recept?
1hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod