Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Sváteční rybí polévka s plody moře

Sváteční rybí polévka s plody moře

Ingredience

2 kapří hlavy
5 kuliček nového koření
1 bobkový list
2 l vody
2 mrkve
1⁄2 celeru
3 lžíce olivového oleje
2 cibule
250 ml smetany ke šlehání (31 %)
sůl a pepř
7 g cukru krupice
1⁄4 lžičky muškátového oříšku
1 citron
100 g mražených plodů moře
1 hrst kopru

Postup přípravy

1. Očištěné hlavy vložte do hrnce spolu s novým kořením a bobkovým listem, zalijte vodou a 1 hodinu vařte na mírném ohni. Vývar sceďte a uchovejte.
2. Mrkev a celer oloupejte a nastrouhejte najemno. V hrnci rozehřejte olivový olej a zeleninu na něm orestujte. Po 5 minutách vsypte nadrobno nakrájenou oloupanou cibuli. Opékejte 3 minuty a zalijte vývarem. Vařte 15 minut, vlijte smetanu, povařte dalších 10 minut, odstavte a rozmixujte dohladka.
3. Opět přiveďte k varu, osolte, opepřete, vsypte cukr, muškátový oříšek a vlijte šťávu z citronu. Vsypte plody moře a 5 minut povařte. Zasypte nasekaným koprem a podávejte.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty