×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sváteční rybí polévka s plody moře

Inspirujte se podobnými recepty

Rybí polévka se smetanou
Rybí polévka se...
Rybí polévka se smetanou
Rybí polévka se smetanou
Čokoládovodýňové koláčky
Čokoládovodýňové...
Čokoládovodýňové koláčky
Čokoládovodýňové koláčky
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky
Vánoční salát se zelím a...
Vánoční salát se...
Vánoční salát se zelím a...
Vánoční salát se zelím a...

Sváteční rybí polévka s plody moře

Co budete potřebovat

2 kapří hlavy
5 kuliček nového koření
1 bobkový list
2 l vody
2 mrkve
1⁄2 celeru
3 lžíce olivového oleje
2 cibule
250 ml smetany ke šlehání (31 %)
sůl a pepř
7 g cukru krupice
1⁄4 lžičky muškátového oříšku
1 citron
100 g mražených plodů moře
1 hrst kopru

Jak na to?

1. Očištěné hlavy vložte do hrnce spolu s novým kořením a bobkovým listem, zalijte vodou a 1 hodinu vařte na mírném ohni. Vývar sceďte a uchovejte.
2. Mrkev a celer oloupejte a nastrouhejte najemno. V hrnci rozehřejte olivový olej a zeleninu na něm orestujte. Po 5 minutách vsypte nadrobno nakrájenou oloupanou cibuli. Opékejte 3 minuty a zalijte vývarem. Vařte 15 minut, vlijte smetanu, povařte dalších 10 minut, odstavte a rozmixujte dohladka.
3. Opět přiveďte k varu, osolte, opepřete, vsypte cukr, muškátový oříšek a vlijte šťávu z citronu. Vsypte plody moře a 5 minut povařte. Zasypte nasekaným koprem a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sváteční rybí polévka s plody moře

Polévka Snadné Polévky Vánoce Bezlepkové Videorecept Magazín 12/2019 Počet porcí: 6
(0)

Co budete potřebovat

2 kapří hlavy
5 kuliček nového koření
1 bobkový list
2 l vody
2 mrkve
1⁄2 celeru
3 lžíce olivového oleje
2 cibule
250 ml smetany ke šlehání (31 %)
sůl a pepř
7 g cukru krupice
1⁄4 lžičky muškátového oříšku
1 citron
100 g mražených plodů moře
1 hrst kopru

Jak na to?

1. Očištěné hlavy vložte do hrnce spolu s novým kořením a bobkovým listem, zalijte vodou a 1 hodinu vařte na mírném ohni. Vývar sceďte a uchovejte.
2. Mrkev a celer oloupejte a nastrouhejte najemno. V hrnci rozehřejte olivový olej a zeleninu na něm orestujte. Po 5 minutách vsypte nadrobno nakrájenou oloupanou cibuli. Opékejte 3 minuty a zalijte vývarem. Vařte 15 minut, vlijte smetanu, povařte dalších 10 minut, odstavte a rozmixujte dohladka.
3. Opět přiveďte k varu, osolte, opepřete, vsypte cukr, muškátový oříšek a vlijte šťávu z citronu. Vsypte plody moře a 5 minut povařte. Zasypte nasekaným koprem a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Rybí polévka se smetanou
Rybí polévka se...
Rybí polévka se smetanou
Rybí polévka se smetanou
Čokoládovodýňové koláčky
Čokoládovodýňové...
Čokoládovodýňové koláčky
Čokoládovodýňové koláčky
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky
Vánoční salát se zelím a...
Vánoční salát se...
Vánoční salát se zelím a...
Vánoční salát se zelím a...

Inspirujte se podobnými recepty