
Sváteční kachna se zelím

Náročné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Kachna celá 1 ks
- Kmín celý 2 plž
- Sůl
- Jablko 4 ks
- Zelí červené sterilované 640 g
- Knedlík bramborový
- Kachna celá 1 ks
- Kmín celý 2 plž
- Sůl
- Jablko 4 ks
- Zelí červené sterilované 640 g
- Knedlík bramborový
Příprava
- 1Opláchnutou kachnu osolte a okmínujte. Nechte odležet přes noc v lednici. Před pečením ji nechte odstát při pokojové teplotě.
- 2Troubu předehřejte na 120 °C spodní ohřev. Do kachny vložte jablka a přemístěte ji do pekáče zády vzhůru. Zakryjte a pečte 2 hodiny.
- 3Zvyšte teplotu na 140 °C a pečte další 1,5 hodiny. Čas od času kůži kachny propíchejte vidličkou, aby vytekl přebytečný tuk.
- 4Teplotu zvyšte na 180 °C horní a spodní ohřev. Pečte dozlatova.
- 5Naporcovanou kachnu podávejte se zelím, bramborovým knedlíkem a pivem.
- 1Opláchnutou kachnu osolte a okmínujte. Nechte odležet přes noc v lednici. Před pečením ji nechte odstát při pokojové teplotě.
- 2Troubu předehřejte na 120 °C spodní ohřev. Do kachny vložte jablka a přemístěte ji do pekáče zády vzhůru. Zakryjte a pečte 2 hodiny.
- 3Zvyšte teplotu na 140 °C a pečte další 1,5 hodiny. Čas od času kůži kachny propíchejte vidličkou, aby vytekl přebytečný tuk.
- 4Teplotu zvyšte na 180 °C horní a spodní ohřev. Pečte dozlatova.
- 5Naporcovanou kachnu podávejte se zelím, bramborovým knedlíkem a pivem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.