×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sváteční husa s příchutí Itálie

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Sváteční husa s příchutí Itálie

Co budete potřebovat

1 celá chlazená husa (4,5 kg), drůbky zvlášť
sůl a pepř
po svazku čerstvé šalvěje a oregana
2–3 snítky rozmarýnu
5 středně velkých cibulí
5 stroužků česneku
500 g cherry rajčátek
svazek bazalky
4–5 lžic olivového oleje
1,2 kg bramborových nočků
kuchyňský provázek

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Připravenou husu zvenku i zevnitř osolte a opepřete, nebojte se, můžete i více. Bylinky omyjte a osušte a nasekejte nahrubo (pár si jich nechte stranou na ozdobu). Oloupejte 3 cibule a 3 stroužky česneku, nahrubo je nasekejte a smíchejte s bylinkami. Směsí naplňte husu. Kuchyňským provázkem svažte nohy husy k sobě, položte ji na prsa do velkého pekáče a podlijte asi 120–130 ml vody. Dejte do trouby. Zhruba po 1,5–2 hodinách pečení husu otočte a odeberte vypečené sádlo. Do pekáče přidejte omyté vnitřnosti a přilijte ½ litru horké vody a pečte ještě zhruba 2 hodiny.
Zbylou cibuli a česnek oloupejte a nasekejte najemno. Umytá a osušená rajčátka rozpulte, bazalku nasekejte na jemné proužky. V pánvi rozehřejte olivový olej, vhoďte cibuli a česnek a nechte zezlátnout. Pak přidejte rajčátka. Přiklopte poklicí a zhruba 5 minut duste.
Nočky uvařte podle návodu. Slijte je a spolu s bazalkou vmíchejte k rajčatové směsi. Zhruba 10 minut před koncem pečení potřete husu slanou vodou, aby byla kůžička hezky křupavá. Husu vyndejte z pekáče a nechte ji v teple chvilku odpočívat. Vařečkou uvolněte všechny napečené kousky v pekáči a výpek přelijte přes sítko do rendlíku. Seberte z něj co nejvíce tuku, je-li třeba, chvilku provařte. Nočky dosolte a dopepřete, husu naporcujte a podávejte na rajčatových nočcích. Ozdobte bylinkami, které jste si dali stranou. Výborně se hodí i lehký salát.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sváteční husa s příchutí Itálie

Snadné Pečení Bazalka , Oregano , Rozmarýn , Rajče Magazín 11/2015
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

1 celá chlazená husa (4,5 kg), drůbky zvlášť
sůl a pepř
po svazku čerstvé šalvěje a oregana
2–3 snítky rozmarýnu
5 středně velkých cibulí
5 stroužků česneku
500 g cherry rajčátek
svazek bazalky
4–5 lžic olivového oleje
1,2 kg bramborových nočků
kuchyňský provázek

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Připravenou husu zvenku i zevnitř osolte a opepřete, nebojte se, můžete i více. Bylinky omyjte a osušte a nasekejte nahrubo (pár si jich nechte stranou na ozdobu). Oloupejte 3 cibule a 3 stroužky česneku, nahrubo je nasekejte a smíchejte s bylinkami. Směsí naplňte husu. Kuchyňským provázkem svažte nohy husy k sobě, položte ji na prsa do velkého pekáče a podlijte asi 120–130 ml vody. Dejte do trouby. Zhruba po 1,5–2 hodinách pečení husu otočte a odeberte vypečené sádlo. Do pekáče přidejte omyté vnitřnosti a přilijte ½ litru horké vody a pečte ještě zhruba 2 hodiny.
Zbylou cibuli a česnek oloupejte a nasekejte najemno. Umytá a osušená rajčátka rozpulte, bazalku nasekejte na jemné proužky. V pánvi rozehřejte olivový olej, vhoďte cibuli a česnek a nechte zezlátnout. Pak přidejte rajčátka. Přiklopte poklicí a zhruba 5 minut duste.
Nočky uvařte podle návodu. Slijte je a spolu s bazalkou vmíchejte k rajčatové směsi. Zhruba 10 minut před koncem pečení potřete husu slanou vodou, aby byla kůžička hezky křupavá. Husu vyndejte z pekáče a nechte ji v teple chvilku odpočívat. Vařečkou uvolněte všechny napečené kousky v pekáči a výpek přelijte přes sítko do rendlíku. Seberte z něj co nejvíce tuku, je-li třeba, chvilku provařte. Nočky dosolte a dopepřete, husu naporcujte a podávejte na rajčatových nočcích. Ozdobte bylinkami, které jste si dali stranou. Výborně se hodí i lehký salát.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019