×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sváteční husa s příchutí Itálie

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Sváteční husa s příchutí Itálie

Co budete potřebovat

1 celá chlazená husa (4,5 kg), drůbky zvlášť
sůl a pepř
po svazku čerstvé šalvěje a oregana
2–3 snítky rozmarýnu
5 středně velkých cibulí
5 stroužků česneku
500 g cherry rajčátek
svazek bazalky
4–5 lžic olivového oleje
1,2 kg bramborových nočků
kuchyňský provázek

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Připravenou husu zvenku i zevnitř osolte a opepřete, nebojte se, můžete i více. Bylinky omyjte a osušte a nasekejte nahrubo (pár si jich nechte stranou na ozdobu). Oloupejte 3 cibule a 3 stroužky česneku, nahrubo je nasekejte a smíchejte s bylinkami. Směsí naplňte husu. Kuchyňským provázkem svažte nohy husy k sobě, položte ji na prsa do velkého pekáče a podlijte asi 120–130 ml vody. Dejte do trouby. Zhruba po 1,5–2 hodinách pečení husu otočte a odeberte vypečené sádlo. Do pekáče přidejte omyté vnitřnosti a přilijte ½ litru horké vody a pečte ještě zhruba 2 hodiny.
Zbylou cibuli a česnek oloupejte a nasekejte najemno. Umytá a osušená rajčátka rozpulte, bazalku nasekejte na jemné proužky. V pánvi rozehřejte olivový olej, vhoďte cibuli a česnek a nechte zezlátnout. Pak přidejte rajčátka. Přiklopte poklicí a zhruba 5 minut duste.
Nočky uvařte podle návodu. Slijte je a spolu s bazalkou vmíchejte k rajčatové směsi. Zhruba 10 minut před koncem pečení potřete husu slanou vodou, aby byla kůžička hezky křupavá. Husu vyndejte z pekáče a nechte ji v teple chvilku odpočívat. Vařečkou uvolněte všechny napečené kousky v pekáči a výpek přelijte přes sítko do rendlíku. Seberte z něj co nejvíce tuku, je-li třeba, chvilku provařte. Nočky dosolte a dopepřete, husu naporcujte a podávejte na rajčatových nočcích. Ozdobte bylinkami, které jste si dali stranou. Výborně se hodí i lehký salát.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sváteční husa s příchutí Itálie

Snadné Pečení Bazalka , Oregano , Rozmarýn , Rajče Magazín 11/2015
(0)

Co budete potřebovat

1 celá chlazená husa (4,5 kg), drůbky zvlášť
sůl a pepř
po svazku čerstvé šalvěje a oregana
2–3 snítky rozmarýnu
5 středně velkých cibulí
5 stroužků česneku
500 g cherry rajčátek
svazek bazalky
4–5 lžic olivového oleje
1,2 kg bramborových nočků
kuchyňský provázek

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Připravenou husu zvenku i zevnitř osolte a opepřete, nebojte se, můžete i více. Bylinky omyjte a osušte a nasekejte nahrubo (pár si jich nechte stranou na ozdobu). Oloupejte 3 cibule a 3 stroužky česneku, nahrubo je nasekejte a smíchejte s bylinkami. Směsí naplňte husu. Kuchyňským provázkem svažte nohy husy k sobě, položte ji na prsa do velkého pekáče a podlijte asi 120–130 ml vody. Dejte do trouby. Zhruba po 1,5–2 hodinách pečení husu otočte a odeberte vypečené sádlo. Do pekáče přidejte omyté vnitřnosti a přilijte ½ litru horké vody a pečte ještě zhruba 2 hodiny.
Zbylou cibuli a česnek oloupejte a nasekejte najemno. Umytá a osušená rajčátka rozpulte, bazalku nasekejte na jemné proužky. V pánvi rozehřejte olivový olej, vhoďte cibuli a česnek a nechte zezlátnout. Pak přidejte rajčátka. Přiklopte poklicí a zhruba 5 minut duste.
Nočky uvařte podle návodu. Slijte je a spolu s bazalkou vmíchejte k rajčatové směsi. Zhruba 10 minut před koncem pečení potřete husu slanou vodou, aby byla kůžička hezky křupavá. Husu vyndejte z pekáče a nechte ji v teple chvilku odpočívat. Vařečkou uvolněte všechny napečené kousky v pekáči a výpek přelijte přes sítko do rendlíku. Seberte z něj co nejvíce tuku, je-li třeba, chvilku provařte. Nočky dosolte a dopepřete, husu naporcujte a podávejte na rajčatových nočcích. Ozdobte bylinkami, které jste si dali stranou. Výborně se hodí i lehký salát.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Inspirujte se podobnými recepty