×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Sváteční husa s příchutí Itálie

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Sváteční husa s příchutí Itálie

Co budete potřebovat

1 celá chlazená husa (4,5 kg), drůbky zvlášť
sůl a pepř
po svazku čerstvé šalvěje a oregana
2–3 snítky rozmarýnu
5 středně velkých cibulí
5 stroužků česneku
500 g cherry rajčátek
svazek bazalky
4–5 lžic olivového oleje
1,2 kg bramborových nočků
kuchyňský provázek

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Připravenou husu zvenku i zevnitř osolte a opepřete, nebojte se, můžete i více. Bylinky omyjte a osušte a nasekejte nahrubo (pár si jich nechte stranou na ozdobu). Oloupejte 3 cibule a 3 stroužky česneku, nahrubo je nasekejte a smíchejte s bylinkami. Směsí naplňte husu. Kuchyňským provázkem svažte nohy husy k sobě, položte ji na prsa do velkého pekáče a podlijte asi 120–130 ml vody. Dejte do trouby. Zhruba po 1,5–2 hodinách pečení husu otočte a odeberte vypečené sádlo. Do pekáče přidejte omyté vnitřnosti a přilijte ½ litru horké vody a pečte ještě zhruba 2 hodiny.
Zbylou cibuli a česnek oloupejte a nasekejte najemno. Umytá a osušená rajčátka rozpulte, bazalku nasekejte na jemné proužky. V pánvi rozehřejte olivový olej, vhoďte cibuli a česnek a nechte zezlátnout. Pak přidejte rajčátka. Přiklopte poklicí a zhruba 5 minut duste.
Nočky uvařte podle návodu. Slijte je a spolu s bazalkou vmíchejte k rajčatové směsi. Zhruba 10 minut před koncem pečení potřete husu slanou vodou, aby byla kůžička hezky křupavá. Husu vyndejte z pekáče a nechte ji v teple chvilku odpočívat. Vařečkou uvolněte všechny napečené kousky v pekáči a výpek přelijte přes sítko do rendlíku. Seberte z něj co nejvíce tuku, je-li třeba, chvilku provařte. Nočky dosolte a dopepřete, husu naporcujte a podávejte na rajčatových nočcích. Ozdobte bylinkami, které jste si dali stranou. Výborně se hodí i lehký salát.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sváteční husa s příchutí Itálie

Snadné Pečení Magazín 11/2015
(0)

Co budete potřebovat

1 celá chlazená husa (4,5 kg), drůbky zvlášť
sůl a pepř
po svazku čerstvé šalvěje a oregana
2–3 snítky rozmarýnu
5 středně velkých cibulí
5 stroužků česneku
500 g cherry rajčátek
svazek bazalky
4–5 lžic olivového oleje
1,2 kg bramborových nočků
kuchyňský provázek

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Připravenou husu zvenku i zevnitř osolte a opepřete, nebojte se, můžete i více. Bylinky omyjte a osušte a nasekejte nahrubo (pár si jich nechte stranou na ozdobu). Oloupejte 3 cibule a 3 stroužky česneku, nahrubo je nasekejte a smíchejte s bylinkami. Směsí naplňte husu. Kuchyňským provázkem svažte nohy husy k sobě, položte ji na prsa do velkého pekáče a podlijte asi 120–130 ml vody. Dejte do trouby. Zhruba po 1,5–2 hodinách pečení husu otočte a odeberte vypečené sádlo. Do pekáče přidejte omyté vnitřnosti a přilijte ½ litru horké vody a pečte ještě zhruba 2 hodiny.
Zbylou cibuli a česnek oloupejte a nasekejte najemno. Umytá a osušená rajčátka rozpulte, bazalku nasekejte na jemné proužky. V pánvi rozehřejte olivový olej, vhoďte cibuli a česnek a nechte zezlátnout. Pak přidejte rajčátka. Přiklopte poklicí a zhruba 5 minut duste.
Nočky uvařte podle návodu. Slijte je a spolu s bazalkou vmíchejte k rajčatové směsi. Zhruba 10 minut před koncem pečení potřete husu slanou vodou, aby byla kůžička hezky křupavá. Husu vyndejte z pekáče a nechte ji v teple chvilku odpočívat. Vařečkou uvolněte všechny napečené kousky v pekáči a výpek přelijte přes sítko do rendlíku. Seberte z něj co nejvíce tuku, je-li třeba, chvilku provařte. Nočky dosolte a dopepřete, husu naporcujte a podávejte na rajčatových nočcích. Ozdobte bylinkami, které jste si dali stranou. Výborně se hodí i lehký salát.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty