Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKuřecí špízy z královského kuřete s lilkovým salátem
Albert logoAlbert logo
  • Kuřecí špízy z královského kuřete s lilkovým salátem
Kuřecí špízy z královského kuřete s lilkovým salátem

Kuřecí špízy z královského kuřete s lilkovým salátem

Snadné
31-45 minut
0/5
Bezlepkové
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Olej olivový 40 ml
  • Lilek 2 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Chilli paprička 2 ks
  • Kuřecí prsní řízky 600 g
  • Česnek 4 strouž.
  • Paprika mletá sladká 1/2 člž
  • Skořice mletá
  • Kmín mletý
  • Koriandr mletý
  • Citron BIO 2 ks
  • Olej slunečnicový 40 ml
  • Piniové oříšky 20 g
  • Salát mix 2 hrs.
  • Mikrobylinky ředkvičky 50 g
  • Kopr 2 snít.
  • Olej olivový 40 ml
  • Lilek 2 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Chilli paprička 2 ks
  • Kuřecí prsní řízky 600 g
  • Česnek 4 strouž.
  • Paprika mletá sladká 1/2 člž
  • Skořice mletá
  • Kmín mletý
  • Koriandr mletý
  • Citron BIO 2 ks
  • Olej slunečnicový 40 ml
  • Piniové oříšky 20 g
  • Salát mix 2 hrs.

Příprava

1
Lilek omyjte a nakrájejte na 1cm kolečka. Vložte do mísy a promíchejte s 20 ml olivového oleje, lžičkou soli a špetkou pepře. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
2
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C 30 minut dozlatova. Mezitím zbavte chilli papričky semínek a nakrájejte je na plátky. Česnek oloupejte a nakrájejte také na plátky. Deset minut před koncem pečení zasypte lilek plátky česneku a chilli papričky.
3
Během pečení lilků nakrájejte očištěné kuřecí maso na kostky a v míse promíchejte se sladkou paprikou, špetkou skořice, římského kmínu a koriandru, lžičkou soli a 20 ml olivového oleje. Dobře omyté citrony nakrájejte na velmi tenké plátky.
4
Maso a přehnutá kolečka citronu střídavě napichujte na špejle. V pánvi rozpalte slunečnicový olej a špízy na něm ze všech stran 10 minut opékejte dozlatova. Pokud budete špízy grilovat na ohni, nechte špejle nejprve nasát vodou.
5
Piniové oříšky nasucho opečte na pánvi.
6
Vychladlé lilky rozložte na talíře, promíchejte se salátem, mikrobylinkami, piniovými oříšky a natrhaným koprem. Navrch položte kuřecí špízy a ihned podávejte.
1
Lilek omyjte a nakrájejte na 1cm kolečka. Vložte do mísy a promíchejte s 20 ml olivového oleje, lžičkou soli a špetkou pepře. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
2
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C 30 minut dozlatova. Mezitím zbavte chilli papričky semínek a nakrájejte je na plátky. Česnek oloupejte a nakrájejte také na plátky. Deset minut před koncem pečení zasypte lilek plátky česneku a chilli papričky.
3
Během pečení lilků nakrájejte očištěné kuřecí maso na kostky a v míse promíchejte se sladkou paprikou, špetkou skořice, římského kmínu a koriandru, lžičkou soli a 20 ml olivového oleje. Dobře omyté citrony nakrájejte na velmi tenké plátky.
4
Maso a přehnutá kolečka citronu střídavě napichujte na špejle. V pánvi rozpalte slunečnicový olej a špízy na něm ze všech stran 10 minut opékejte dozlatova. Pokud budete špízy grilovat na ohni, nechte špejle nejprve nasát vodou.
5
Piniové oříšky nasucho opečte na pánvi.
6
Vychladlé lilky rozložte na talíře, promíchejte se salátem, mikrobylinkami, piniovými oříšky a natrhaným koprem. Navrch položte kuřecí špízy a ihned podávejte.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 3 dny

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 3 dny

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.