Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Sváteční hovězí roláda se smetanovým křenem

Sváteční hovězí roláda se smetanovým křenem

Ingredience

750 g hovězího zadního
sůl, pepř
1 stroužek česneku
250 g smetanového sýra
50 g čerstvého křenu
1 hrst čerstvé hladkolisté petržele
1 hrst čerstvého tymiánu
1 hrst sušených brusinek
1 lžíce sádla

Postup přípravy

1. Maso vložte mezi dvě vrstvy potravinové fólie a palicí na maso rozklepejte do tloušťky 1 cm. Maso pootočte tak, aby vlákna směřovala ze strany na stranu. Po nakrájení bude jemnější. Na závěr maso osolte a opepřete.

2. Do misky prolisujte stroužek česneku a přidejte smetanový sýr. Křen oloupejte a najemno nastrouhejte do misky k sýru. Bylinky očistěte, nasekejte a spolu s brusinkami přidejte do misky. Směs promíchejte metličkou.

3. Maso potřete smetanovým křenovým krémem po celé ploše, tak aby zůstaly 2 cm od kraje volné. Maso pevně zarolujte krémem dovnitř a zavažte potravinářským provázkem pomocí řeznického uzlu.

4. Ve větší pánvi rozehřejte sádlo a zprudka opečte roládu ze všech stran. Pak ji přendejte i se sádlem do pekáčku a pečte v troubě předehřáté na 160 °C 90 minut.

5. Po vyndání z trouby nechte roládu ještě 10 minut odpočinout.

Pomohl vám recept?
5hodnocení3

Další videorecepty