Sváteční hovězí roláda se smetanovým křenem
Ingredience
750 g | hovězího zadního |
sůl, pepř | |
1 | stroužek česneku |
250 g | smetanového sýra |
50 g | čerstvého křenu |
1 | hrst čerstvé hladkolisté petržele |
1 | hrst čerstvého tymiánu |
1 | hrst sušených brusinek |
1 | lžíce sádla |
Postup přípravy
1. Maso vložte mezi dvě vrstvy potravinové fólie a palicí na maso rozklepejte do tloušťky 1 cm. Maso pootočte tak, aby vlákna směřovala ze strany na stranu. Po nakrájení bude jemnější. Na závěr maso osolte a opepřete.
2. Do misky prolisujte stroužek česneku a přidejte smetanový sýr. Křen oloupejte a najemno nastrouhejte do misky k sýru. Bylinky očistěte, nasekejte a spolu s brusinkami přidejte do misky. Směs promíchejte metličkou.
3. Maso potřete smetanovým křenovým krémem po celé ploše, tak aby zůstaly 2 cm od kraje volné. Maso pevně zarolujte krémem dovnitř a zavažte potravinářským provázkem pomocí řeznického uzlu.
4. Ve větší pánvi rozehřejte sádlo a zprudka opečte roládu ze všech stran. Pak ji přendejte i se sádlem do pekáčku a pečte v troubě předehřáté na 160 °C 90 minut.
5. Po vyndání z trouby nechte roládu ještě 10 minut odpočinout.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY