×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Suši s okurkou a tuňákem

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki...
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi

Suši s okurkou a tuňákem

Co budete potřebovat

200 g rýže na suši (s krátkými zrny)
2 lžíce rýžového octa
1 lžíce krupicového cukru
¼ lžičky soli
1 plechovka tuňáka, okapaná
2 lžíce majonézy
1 lžíce sekané pažitky
4 pláty řasy nori
1 okurka, nakrájená na dlouhé špalíky
sójová omáčka k podávání

Jak na to?

1. Rýži vsypte do cedníku a pod kohoutkem ji proplachujte, dokud nebude odtékat čirá voda. V hrnci ji zalijte 375 ml vody, přiveďte k varu a na nejmenším plameni vařte přiklopené deset minut.
2. Rýži sceďte, rozprostřete na talíř a nechte deset minut chladnout. Mezitím v misce smíchejte ocet, cukr a sůl. Směs opatrně vmíchejte do rýže a nechte ji úplně vychladnout. Tuňáka smíchejte s majonézou a pažitkou.
3. Jeden plát řasy nori dejte na bambusovou podložku, rozložte na něj čtvrtinu rýže, u jednoho z delších konců až 3 cm od okraje. Podél druhého konce dejte špalík okurky. Konec bez rýže potřete vodou a pomocí podložky suši zarolujte – směrem od okurky. Zopakujte s dalším plátem. Na ostatní dejte místo okurky tuňákovou směs. Všechny rolky ostrým nožem nakrájejte na špalíky. Podávejte se sójovou omáčkou.
Tip - Místo okurky můžete dát avokádo anebo k ní přidat mrkev a tuňáka vyměnit za krabí tyčinky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Suši s okurkou a tuňákem

Snadné Asijská Chuťovky Magazín 1/2012
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

200 g rýže na suši (s krátkými zrny)
2 lžíce rýžového octa
1 lžíce krupicového cukru
¼ lžičky soli
1 plechovka tuňáka, okapaná
2 lžíce majonézy
1 lžíce sekané pažitky
4 pláty řasy nori
1 okurka, nakrájená na dlouhé špalíky
sójová omáčka k podávání

Jak na to?

1. Rýži vsypte do cedníku a pod kohoutkem ji proplachujte, dokud nebude odtékat čirá voda. V hrnci ji zalijte 375 ml vody, přiveďte k varu a na nejmenším plameni vařte přiklopené deset minut.
2. Rýži sceďte, rozprostřete na talíř a nechte deset minut chladnout. Mezitím v misce smíchejte ocet, cukr a sůl. Směs opatrně vmíchejte do rýže a nechte ji úplně vychladnout. Tuňáka smíchejte s majonézou a pažitkou.
3. Jeden plát řasy nori dejte na bambusovou podložku, rozložte na něj čtvrtinu rýže, u jednoho z delších konců až 3 cm od okraje. Podél druhého konce dejte špalík okurky. Konec bez rýže potřete vodou a pomocí podložky suši zarolujte – směrem od okurky. Zopakujte s dalším plátem. Na ostatní dejte místo okurky tuňákovou směs. Všechny rolky ostrým nožem nakrájejte na špalíky. Podávejte se sójovou omáčkou.
Tip - Místo okurky můžete dát avokádo anebo k ní přidat mrkev a tuňáka vyměnit za krabí tyčinky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi

Inspirujte se podobnými recepty