×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sumeček v mandlové krustě

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Sumeček v mandlové krustě

Co budete potřebovat

200 g kuskusu
Sůl
200 ml zeleninového vývaru
1 vejce
50 ml mléka
1 vrchovatá lžíce mouky
3 lžíce mandlových plátků
½ hrsti hladkolisté petržele
4 větvičky tymiánu – lístky
2 filety sumečka afrického, osolené, opepřené
75 ml olivového oleje
1 citron, šťáva
8 plátků sušených rajčat, na kostičky
1 salát Little gem, nadrobno
Hrst rozinek
½ okurky, na kostičky
2–3 lžíce balsamikového octa, dle chuti
Čerstvě mletý pepř
Bílé víno k podávání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Kuskus osolte, zalijte vývarem a nechte odstát. Promíchaný nechte vychladnout.

Z vejce, mléka a mouky ušlehejte těstíčko. Přisypte mandlové plátky a bylinky. Sumce vložte do zapékací misky, zakápněte lžící oleje, šťávou z půlky citronu, završte mandlovou směsí a pečte 20 minut. Kuskus promíchejte se zeleninou a zalijte zálivkou z oleje, octa, soli a pepře. Rybu podávejte se salátem a bílým vínem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sumeček v mandlové krustě

Hlavní chod Snadné Česká Ryby Něco lehkého Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

200 g kuskusu
Sůl
200 ml zeleninového vývaru
1 vejce
50 ml mléka
1 vrchovatá lžíce mouky
3 lžíce mandlových plátků
½ hrsti hladkolisté petržele
4 větvičky tymiánu – lístky
2 filety sumečka afrického, osolené, opepřené
75 ml olivového oleje
1 citron, šťáva
8 plátků sušených rajčat, na kostičky
1 salát Little gem, nadrobno
Hrst rozinek
½ okurky, na kostičky
2–3 lžíce balsamikového octa, dle chuti
Čerstvě mletý pepř
Bílé víno k podávání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Kuskus osolte, zalijte vývarem a nechte odstát. Promíchaný nechte vychladnout.

Z vejce, mléka a mouky ušlehejte těstíčko. Přisypte mandlové plátky a bylinky. Sumce vložte do zapékací misky, zakápněte lžící oleje, šťávou z půlky citronu, završte mandlovou směsí a pečte 20 minut. Kuskus promíchejte se zeleninou a zalijte zálivkou z oleje, octa, soli a pepře. Rybu podávejte se salátem a bílým vínem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty