Další recepty a články
Sumeček s chřestem
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Omytou rybu rozkrojte na 4 díly a osušte kuchyňskou utěrkou. Dejte do mísy a zakápněte lžící oleje, osolte a opepřete. Přidejte 1 lžíci tymiánu, kůru z půlky dobře omytého citronu a jemně promíchejte.
2. Na pánvi vhodné do trouby rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte omytý, najemno pokrájený řapíkatý celer a 5 minut restujte. Přidejte pórek pokrájený na půlkolečka, očištěný, nahrubo pokrájený česnek a restujte dalších 5 minut. Přisypte kůru z druhé půlky citronu, lžíci tymiánu, přilijte vývar a víno. Osolte, opepřete a nechte 5 minut redukovat.
3. Přidejte chřest zbavený tuhých konců a vařte další 2 minuty.
4. Na zeleninovou směs položte ryby včetně marinády a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 10 minut.
5. Servírujte s mixem salátů, klínky citronu a ozdobte plátky omyté ředkvičky.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Sumeček s chřestem
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Omytou rybu rozkrojte na 4 díly a osušte kuchyňskou utěrkou. Dejte do mísy a zakápněte lžící oleje, osolte a opepřete. Přidejte 1 lžíci tymiánu, kůru z půlky dobře omytého citronu a jemně promíchejte.
2. Na pánvi vhodné do trouby rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte omytý, najemno pokrájený řapíkatý celer a 5 minut restujte. Přidejte pórek pokrájený na půlkolečka, očištěný, nahrubo pokrájený česnek a restujte dalších 5 minut. Přisypte kůru z druhé půlky citronu, lžíci tymiánu, přilijte vývar a víno. Osolte, opepřete a nechte 5 minut redukovat.
3. Přidejte chřest zbavený tuhých konců a vařte další 2 minuty.
4. Na zeleninovou směs položte ryby včetně marinády a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 10 minut.
5. Servírujte s mixem salátů, klínky citronu a ozdobte plátky omyté ředkvičky.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio