Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Sumeček s chřestem

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Sumeček s chřestem

Co budete potřebovat

600 g filetů sumečka
3 lžíce olivového oleje Kreolis
sůl
pepř
4 snítky čerstvého tymiánu
1 bio citron
200 g řapíkatého celeru
200 g pórku
4 stroužky česneku
125 ml kuřecího vývaru
125 ml suchého bílého vína
500 g zeleného chřestu
60 g mixu salátů
4 ředkvičky

Jak na to?

1. Omytou rybu rozkrojte na 4 díly a osušte kuchyňskou utěrkou. Dejte do mísy a zakápněte lžící oleje, osolte a opepřete. Přidejte 1 lžíci tymiánu, kůru z půlky dobře omytého citronu a jemně promíchejte.
2. Na pánvi vhodné do trouby rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte omytý, najemno pokrájený řapíkatý celer a 5 minut restujte. Přidejte pórek pokrájený na půlkolečka, očištěný, nahrubo pokrájený česnek a restujte dalších 5 minut. Přisypte kůru z druhé půlky citronu, lžíci tymiánu, přilijte vývar a víno. Osolte, opepřete a nechte 5 minut redukovat.
3. Přidejte chřest zbavený tuhých konců a vařte další 2 minuty.
4. Na zeleninovou směs položte ryby včetně marinády a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 10 minut.
5. Servírujte s mixem salátů, klínky citronu a ozdobte plátky omyté ředkvičky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sumeček s chřestem

Hlavní chod Snadné Ryby Tip týdne Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 2 (3)

Co budete potřebovat

600 g filetů sumečka
3 lžíce olivového oleje Kreolis
sůl
pepř
4 snítky čerstvého tymiánu
1 bio citron
200 g řapíkatého celeru
200 g pórku
4 stroužky česneku
125 ml kuřecího vývaru
125 ml suchého bílého vína
500 g zeleného chřestu
60 g mixu salátů
4 ředkvičky

Jak na to?

1. Omytou rybu rozkrojte na 4 díly a osušte kuchyňskou utěrkou. Dejte do mísy a zakápněte lžící oleje, osolte a opepřete. Přidejte 1 lžíci tymiánu, kůru z půlky dobře omytého citronu a jemně promíchejte.
2. Na pánvi vhodné do trouby rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte omytý, najemno pokrájený řapíkatý celer a 5 minut restujte. Přidejte pórek pokrájený na půlkolečka, očištěný, nahrubo pokrájený česnek a restujte dalších 5 minut. Přisypte kůru z druhé půlky citronu, lžíci tymiánu, přilijte vývar a víno. Osolte, opepřete a nechte 5 minut redukovat.
3. Přidejte chřest zbavený tuhých konců a vařte další 2 minuty.
4. Na zeleninovou směs položte ryby včetně marinády a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 10 minut.
5. Servírujte s mixem salátů, klínky citronu a ozdobte plátky omyté ředkvičky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty