×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Suflé z bramborové kaše

Další recepty a články

Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové...
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...

Suflé z bramborové kaše

Co budete potřebovat

máslo na vymazání formy
2,2 kg brambor, oloupaných
60 g másla
240 ml mléka
120 g zakysané smetany
120 g smetanového sýru, pokojové teploty
sůl a pepř
360 ml smetany ke šlehání
170 g čedaru, nastrouhaného nahrubo
hrst nasekané pažitky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Máslem vymažte větší mělkou zapékací nádobu. Do hrnce vlijte 5–7 cm vody, vložte pařák a dejte na něj brambory. Pod poklicí je pařte doměkka. Pak je rozšťouchejte. V rendlíku rozpusťte máslo v mléku a teplou směs vmíchejte do brambor, přidejte zakysanou smetanu, lžičku soli a pepř. Smíchejte a přesuňte do vymazané nádoby. Do ušlehané smetany vmíchejte sýr. Osolte a opepřete a naneste na brambory. Pečte 30 minut. Vyndejte z trouby, nechte 10 minut odpočinout, ozdobte pažitkou a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Suflé z bramborové kaše

Snadné Magazín 5/2016 Počet porcí: 6
(0)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

máslo na vymazání formy
2,2 kg brambor, oloupaných
60 g másla
240 ml mléka
120 g zakysané smetany
120 g smetanového sýru, pokojové teploty
sůl a pepř
360 ml smetany ke šlehání
170 g čedaru, nastrouhaného nahrubo
hrst nasekané pažitky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Máslem vymažte větší mělkou zapékací nádobu. Do hrnce vlijte 5–7 cm vody, vložte pařák a dejte na něj brambory. Pod poklicí je pařte doměkka. Pak je rozšťouchejte. V rendlíku rozpusťte máslo v mléku a teplou směs vmíchejte do brambor, přidejte zakysanou smetanu, lžičku soli a pepř. Smíchejte a přesuňte do vymazané nádoby. Do ušlehané smetany vmíchejte sýr. Osolte a opepřete a naneste na brambory. Pečte 30 minut. Vyndejte z trouby, nechte 10 minut odpočinout, ozdobte pažitkou a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...

Inspirujte se podobnými recepty