×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Suflé z bramborové kaše

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Suflé z bramborové kaše

Co budete potřebovat

máslo na vymazání formy
2,2 kg brambor, oloupaných
60 g másla
240 ml mléka
120 g zakysané smetany
120 g smetanového sýru, pokojové teploty
sůl a pepř
360 ml smetany ke šlehání
170 g čedaru, nastrouhaného nahrubo
hrst nasekané pažitky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Máslem vymažte větší mělkou zapékací nádobu. Do hrnce vlijte 5–7 cm vody, vložte pařák a dejte na něj brambory. Pod poklicí je pařte doměkka. Pak je rozšťouchejte. V rendlíku rozpusťte máslo v mléku a teplou směs vmíchejte do brambor, přidejte zakysanou smetanu, lžičku soli a pepř. Smíchejte a přesuňte do vymazané nádoby. Do ušlehané smetany vmíchejte sýr. Osolte a opepřete a naneste na brambory. Pečte 30 minut. Vyndejte z trouby, nechte 10 minut odpočinout, ozdobte pažitkou a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Suflé z bramborové kaše

Snadné Magazín 5/2016 Počet porcí: 6
(0)

Co budete potřebovat

máslo na vymazání formy
2,2 kg brambor, oloupaných
60 g másla
240 ml mléka
120 g zakysané smetany
120 g smetanového sýru, pokojové teploty
sůl a pepř
360 ml smetany ke šlehání
170 g čedaru, nastrouhaného nahrubo
hrst nasekané pažitky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Máslem vymažte větší mělkou zapékací nádobu. Do hrnce vlijte 5–7 cm vody, vložte pařák a dejte na něj brambory. Pod poklicí je pařte doměkka. Pak je rozšťouchejte. V rendlíku rozpusťte máslo v mléku a teplou směs vmíchejte do brambor, přidejte zakysanou smetanu, lžičku soli a pepř. Smíchejte a přesuňte do vymazané nádoby. Do ušlehané smetany vmíchejte sýr. Osolte a opepřete a naneste na brambory. Pečte 30 minut. Vyndejte z trouby, nechte 10 minut odpočinout, ozdobte pažitkou a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty