×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Suflé z bramborové kaše

Další recepty a články

Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Cizrna s kuskusem na...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Domácí žitný chléb s Májkou
Domácí žitný chléb...
Domácí žitný chléb s Májkou
Domácí žitný chléb s Májkou
Entrecôte s novými bramborami
Entrecôte s novými...
Entrecôte s novými bramborami
Entrecôte s novými bramborami

Suflé z bramborové kaše

Co budete potřebovat

máslo na vymazání formy
2,2 kg brambor, oloupaných
60 g másla
240 ml mléka
120 g zakysané smetany
120 g smetanového sýru, pokojové teploty
sůl a pepř
360 ml smetany ke šlehání
170 g čedaru, nastrouhaného nahrubo
hrst nasekané pažitky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Máslem vymažte větší mělkou zapékací nádobu. Do hrnce vlijte 5–7 cm vody, vložte pařák a dejte na něj brambory. Pod poklicí je pařte doměkka. Pak je rozšťouchejte. V rendlíku rozpusťte máslo v mléku a teplou směs vmíchejte do brambor, přidejte zakysanou smetanu, lžičku soli a pepř. Smíchejte a přesuňte do vymazané nádoby. Do ušlehané smetany vmíchejte sýr. Osolte a opepřete a naneste na brambory. Pečte 30 minut. Vyndejte z trouby, nechte 10 minut odpočinout, ozdobte pažitkou a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Suflé z bramborové kaše

Snadné Magazín 5/2016 Počet porcí: 6
(0)

Co budete potřebovat

máslo na vymazání formy
2,2 kg brambor, oloupaných
60 g másla
240 ml mléka
120 g zakysané smetany
120 g smetanového sýru, pokojové teploty
sůl a pepř
360 ml smetany ke šlehání
170 g čedaru, nastrouhaného nahrubo
hrst nasekané pažitky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Máslem vymažte větší mělkou zapékací nádobu. Do hrnce vlijte 5–7 cm vody, vložte pařák a dejte na něj brambory. Pod poklicí je pařte doměkka. Pak je rozšťouchejte. V rendlíku rozpusťte máslo v mléku a teplou směs vmíchejte do brambor, přidejte zakysanou smetanu, lžičku soli a pepř. Smíchejte a přesuňte do vymazané nádoby. Do ušlehané smetany vmíchejte sýr. Osolte a opepřete a naneste na brambory. Pečte 30 minut. Vyndejte z trouby, nechte 10 minut odpočinout, ozdobte pažitkou a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Domácí žitný chléb s Májkou
Domácí žitný chléb s Májkou
Domácí žitný chléb s Májkou
Domácí žitný chléb s Májkou
Entrecôte s novými bramborami
Entrecôte s novými bramborami
Entrecôte s novými bramborami
Entrecôte s novými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty