×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Suflé z bramborové kaše

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Suflé z bramborové kaše

Co budete potřebovat

máslo na vymazání formy
2,2 kg brambor, oloupaných
60 g másla
240 ml mléka
120 g zakysané smetany
120 g smetanového sýru, pokojové teploty
sůl a pepř
360 ml smetany ke šlehání
170 g čedaru, nastrouhaného nahrubo
hrst nasekané pažitky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Máslem vymažte větší mělkou zapékací nádobu. Do hrnce vlijte 5–7 cm vody, vložte pařák a dejte na něj brambory. Pod poklicí je pařte doměkka. Pak je rozšťouchejte. V rendlíku rozpusťte máslo v mléku a teplou směs vmíchejte do brambor, přidejte zakysanou smetanu, lžičku soli a pepř. Smíchejte a přesuňte do vymazané nádoby. Do ušlehané smetany vmíchejte sýr. Osolte a opepřete a naneste na brambory. Pečte 30 minut. Vyndejte z trouby, nechte 10 minut odpočinout, ozdobte pažitkou a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Suflé z bramborové kaše

Snadné Magazín 5/2016 Počet porcí: 6
(0)

Co budete potřebovat

máslo na vymazání formy
2,2 kg brambor, oloupaných
60 g másla
240 ml mléka
120 g zakysané smetany
120 g smetanového sýru, pokojové teploty
sůl a pepř
360 ml smetany ke šlehání
170 g čedaru, nastrouhaného nahrubo
hrst nasekané pažitky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Máslem vymažte větší mělkou zapékací nádobu. Do hrnce vlijte 5–7 cm vody, vložte pařák a dejte na něj brambory. Pod poklicí je pařte doměkka. Pak je rozšťouchejte. V rendlíku rozpusťte máslo v mléku a teplou směs vmíchejte do brambor, přidejte zakysanou smetanu, lžičku soli a pepř. Smíchejte a přesuňte do vymazané nádoby. Do ušlehané smetany vmíchejte sýr. Osolte a opepřete a naneste na brambory. Pečte 30 minut. Vyndejte z trouby, nechte 10 minut odpočinout, ozdobte pažitkou a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty