×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Štrúdl z pivního těsta

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Štrúdl z pivního těsta

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky
250 ml piva
250 g másla, rozpuštěného + 2 lžíce navíc na pokapání
větší špetka soli
vejce na potření
Na náplň:
8 větších jablek, oloupaných, nastrouhaných na hrubé straně struhadla
1 hruška, oloupaná, nastrouhaná na hrubé straně struhadla
1 lžíce citrónové šťávy
100 g marcipánu, nastrouhaného
2 hrsti rozinek namočených přes noc v rumu nebo brandy
2 hrsti borůvek
1 vanilkový cukr
4–6 lžíc třtinového cukru podle chuti

Jak na to?

1. Z hladké mouky, piva, másla a soli vypracujte těsto – hněťte jej tak dlouho, až se přestane lepit. Poté jej zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici hodinu odpočinout.
2. Mezitím si připravte náplň: jablka i hrušku oloupejte, zbavte jádřinců a nastrouhejte na hrubé straně struhadla. V míse pokapejte citrónovou šťávou, přidejte marcipán, rozinky, borůvky a vanilkový cukr.
3. Těsto rozdělte na dvě části a z každé vyválejte tenký plát. Navrch dejte jablečnou směs, posypte třtinovým cukrem, pokapejte máslem a zabalte do štrúdlů. Potřete vajíčkem a pečte při 180 °C dozlatova, asi pětatřicet minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Štrúdl z pivního těsta

Velmi snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 9/2011
Průměrné hodnocení 4 (13)

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky
250 ml piva
250 g másla, rozpuštěného + 2 lžíce navíc na pokapání
větší špetka soli
vejce na potření
Na náplň:
8 větších jablek, oloupaných, nastrouhaných na hrubé straně struhadla
1 hruška, oloupaná, nastrouhaná na hrubé straně struhadla
1 lžíce citrónové šťávy
100 g marcipánu, nastrouhaného
2 hrsti rozinek namočených přes noc v rumu nebo brandy
2 hrsti borůvek
1 vanilkový cukr
4–6 lžíc třtinového cukru podle chuti

Jak na to?

1. Z hladké mouky, piva, másla a soli vypracujte těsto – hněťte jej tak dlouho, až se přestane lepit. Poté jej zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici hodinu odpočinout.
2. Mezitím si připravte náplň: jablka i hrušku oloupejte, zbavte jádřinců a nastrouhejte na hrubé straně struhadla. V míse pokapejte citrónovou šťávou, přidejte marcipán, rozinky, borůvky a vanilkový cukr.
3. Těsto rozdělte na dvě části a z každé vyválejte tenký plát. Navrch dejte jablečnou směs, posypte třtinovým cukrem, pokapejte máslem a zabalte do štrúdlů. Potřete vajíčkem a pečte při 180 °C dozlatova, asi pětatřicet minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty