×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Štrúdl z pivního těsta

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Štrúdl z pivního těsta

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky
250 ml piva
250 g másla, rozpuštěného + 2 lžíce navíc na pokapání
větší špetka soli
vejce na potření
Na náplň:
8 větších jablek, oloupaných, nastrouhaných na hrubé straně struhadla
1 hruška, oloupaná, nastrouhaná na hrubé straně struhadla
1 lžíce citrónové šťávy
100 g marcipánu, nastrouhaného
2 hrsti rozinek namočených přes noc v rumu nebo brandy
2 hrsti borůvek
1 vanilkový cukr
4–6 lžíc třtinového cukru podle chuti

Jak na to?

1. Z hladké mouky, piva, másla a soli vypracujte těsto – hněťte jej tak dlouho, až se přestane lepit. Poté jej zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici hodinu odpočinout.
2. Mezitím si připravte náplň: jablka i hrušku oloupejte, zbavte jádřinců a nastrouhejte na hrubé straně struhadla. V míse pokapejte citrónovou šťávou, přidejte marcipán, rozinky, borůvky a vanilkový cukr.
3. Těsto rozdělte na dvě části a z každé vyválejte tenký plát. Navrch dejte jablečnou směs, posypte třtinovým cukrem, pokapejte máslem a zabalte do štrúdlů. Potřete vajíčkem a pečte při 180 °C dozlatova, asi pětatřicet minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Štrúdl z pivního těsta

Velmi snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 9/2011
Průměrné hodnocení 4 (14)

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky
250 ml piva
250 g másla, rozpuštěného + 2 lžíce navíc na pokapání
větší špetka soli
vejce na potření
Na náplň:
8 větších jablek, oloupaných, nastrouhaných na hrubé straně struhadla
1 hruška, oloupaná, nastrouhaná na hrubé straně struhadla
1 lžíce citrónové šťávy
100 g marcipánu, nastrouhaného
2 hrsti rozinek namočených přes noc v rumu nebo brandy
2 hrsti borůvek
1 vanilkový cukr
4–6 lžíc třtinového cukru podle chuti

Jak na to?

1. Z hladké mouky, piva, másla a soli vypracujte těsto – hněťte jej tak dlouho, až se přestane lepit. Poté jej zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici hodinu odpočinout.
2. Mezitím si připravte náplň: jablka i hrušku oloupejte, zbavte jádřinců a nastrouhejte na hrubé straně struhadla. V míse pokapejte citrónovou šťávou, přidejte marcipán, rozinky, borůvky a vanilkový cukr.
3. Těsto rozdělte na dvě části a z každé vyválejte tenký plát. Navrch dejte jablečnou směs, posypte třtinovým cukrem, pokapejte máslem a zabalte do štrúdlů. Potřete vajíčkem a pečte při 180 °C dozlatova, asi pětatřicet minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Inspirujte se podobnými recepty