Středozemní těstovinový salát

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Středomořská
Svačina
Ingredience
Složení 1 porcí
- Těstoviny penne 320 g
- Sůl
- Pepř
- Hrášek mražený 2 hrs.
- Anglická slanina 50 g
- Rajčata cherry 250 g
- Olivy černé 1 hrs.
- Bazalka čerstvá 1 hrs.
- Balkánský sýr 100 g
- Vinný červený ocet 1 plž
- Olej olivový 2 plž
- Těstoviny penne 320 g
- Sůl
- Pepř
- Hrášek mražený 2 hrs.
- Anglická slanina 50 g
- Rajčata cherry 250 g
- Olivy černé 1 hrs.
- Bazalka čerstvá 1 hrs.
- Balkánský sýr 100 g
- Vinný červený ocet 1 plž
- Olej olivový 2 plž
Příprava
- 1Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě tak, aby byly al dente neboli na skus. Na poslední 3 minuty k nim do hrnce vsypte hrášek. Společně sceďte, pokapejte olejem, aby se těstoviny neslepovaly, a nechte zchladnout.
- 2Zchladlé těstoviny promíchejte s kousky slaniny. Přidejte cherry rajčata, olivy, balkánský sýr a nasekanou bazalku.
- 3Dvě lžíce oleje smíchejte s octem a dresinkem přelijte hotový salát. Podávejte ozdobené bazalkou
- 1Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě tak, aby byly al dente neboli na skus. Na poslední 3 minuty k nim do hrnce vsypte hrášek. Společně sceďte, pokapejte olejem, aby se těstoviny neslepovaly, a nechte zchladnout.
- 2Zchladlé těstoviny promíchejte s kousky slaniny. Přidejte cherry rajčata, olivy, balkánský sýr a nasekanou bazalku.
- 3Dvě lžíce oleje smíchejte s octem a dresinkem přelijte hotový salát. Podávejte ozdobené bazalkou
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.











