Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyStředomořské fusilli z červené čočky
Albert logoAlbert logo
  • Středomořské fusilli z červené čočky

Středomořské fusilli z červené čočky

Středomořské fusilli z červené čočky
Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Veganské
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Paprika žlutá 2 ks
  • Olej olivový 7 plž
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Rajčatová passata 200 ml
  • Rajčata cherry 300 g
  • Pesto rajčatové 50 g
  • Fusilli čočkové BIO 400 g
  • Olivy černé 120 g
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Slunečnicová semínka 80 g
  • Paprika žlutá 2 ks
  • Olej olivový 7 plž
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Rajčatová passata 200 ml
  • Rajčata cherry 300 g
  • Pesto rajčatové 50 g
  • Fusilli čočkové BIO 400 g
  • Olivy černé 120 g
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Slunečnicová semínka 80 g

Příprava

1
Do většího hrnce dejte vařit vodu. V kastrůlku rozehřejte 3 lžíce oleje a zpěňte oloupanou a najemno nasekanou šalotku, dokud nezesklovatí. Přidejte oloupané a rozmělněné 2 stroužky česneku, minutu restujte a přilijte 200 ml rajčatové passaty spolu s 50 g pesta ze sušených rajčat. Ztlumte plamen a nechte probublávat.
2
V pánvi rozehřejte 4 lžíce olivového oleje a zprudka v ní opečte na kousky pokrájené 2 papriky a 300 g cherry rajčátek. Mezitím nakrájejte na kolečka olivy a vsypte je k zelenině.
3
V další pánvičce opražte nasucho 80 g slunečnicových semínek dozlatova a dejte je stranou. Připravenou vroucí vodu osolte a vsypte do ní těstoviny. Vařte přibližně 2 minuty do změknutí a poté je sceďte a vraťte do hrnce.
4
K těstovinám vlijte připravenou rajčatovou omáčku a promíchejte, případně přisolte. Nakonec vmíchejte opečenou zeleninu. Před podáváním posypte praženými semínky a ozdobte lístky čerstvé bazalky. Tyto těstoviny rozzáří váš den.
1
Do většího hrnce dejte vařit vodu. V kastrůlku rozehřejte 3 lžíce oleje a zpěňte oloupanou a najemno nasekanou šalotku, dokud nezesklovatí. Přidejte oloupané a rozmělněné 2 stroužky česneku, minutu restujte a přilijte 200 ml rajčatové passaty spolu s 50 g pesta ze sušených rajčat. Ztlumte plamen a nechte probublávat.
2
V pánvi rozehřejte 4 lžíce olivového oleje a zprudka v ní opečte na kousky pokrájené 2 papriky a 300 g cherry rajčátek. Mezitím nakrájejte na kolečka olivy a vsypte je k zelenině.
3
V další pánvičce opražte nasucho 80 g slunečnicových semínek dozlatova a dejte je stranou. Připravenou vroucí vodu osolte a vsypte do ní těstoviny. Vařte přibližně 2 minuty do změknutí a poté je sceďte a vraťte do hrnce.
4
K těstovinám vlijte připravenou rajčatovou omáčku a promíchejte, případně přisolte. Nakonec vmíchejte opečenou zeleninu. Před podáváním posypte praženými semínky a ozdobte lístky čerstvé bazalky. Tyto těstoviny rozzáří váš den.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 10 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.