Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyGrilovaný losos kisuč se středomořským salátem
Albert logoAlbert logo
  • Grilovaný losos kisuč se středomořským salátem
Grilovaný losos kisuč se středomořským salátem

Grilovaný losos kisuč se středomořským salátem

Velmi snadné
31-45 minut
0/5
Středomořská
Bez laktózy
Grilování
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Olivy černé 60 g
  • Salátová okurka 1/2 ks
  • Bulgur 200 g
  • Petržel 1 hrs.
  • Olivy zelené 60 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Sušená rajčata 50 g
  • Rajčata cherry 100 g
  • Sůl
  • Losos 800 g
  • Pepř červený 1/2 hrs.
  • Olej olivový 3 plž
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Pepř
  • Olivy černé 60 g
  • Salátová okurka 1/2 ks
  • Bulgur 200 g
  • Petržel 1 hrs.
  • Olivy zelené 60 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Sušená rajčata 50 g
  • Rajčata cherry 100 g
  • Sůl
  • Losos 800 g
  • Pepř červený 1/2 hrs.
  • Olej olivový 3 plž
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Pepř

Příprava

1
Do misky nasypte 200 g bulguru a zalijte ho vroucí vodou do výšky 0,5 cm nad bulgur. Nakrájejte na plátky 60 g černých a 60 g zelených oliv. Vsypte je do mísy. Nadrobno nakrájejte 50 g scezených sušených rajčat a přidejte je k olivám. Omyjte bio citron a nastrouhejte z něj kůru a vymačkejte šťávu do mísy k salátu. Dále přidejte hrst nasekané petrželky, na kostičky nakrájenou ½ okurky a 100 g cherry rajčat. Vše zalijte 2 lžícemi oleje, osolte a opepřete.
2
Do salátu přidejte uvařený bulgur, promíchejte a dejte odležet do lednice.
3
Připravte si 4 steaky lososa po 200 g. Spodní stranu s kůží potřete lžící oleje a dobře promasírujte. Rozpalte gril. Lososa nad mírným žárem grilujte ze strany s kůží po dobu 5–10 minut dle velikosti filetu a vašeho oblíbeného stupně propečení.
4
Hotového lososa osolte, opepřete červeným pepřem a ozdobte vždy snítkou čerstvého tymiánu. Podávejte s připraveným bulgurovým salátem. Máte na to ugrilovat skvěle lososa!
1
Do misky nasypte 200 g bulguru a zalijte ho vroucí vodou do výšky 0,5 cm nad bulgur. Nakrájejte na plátky 60 g černých a 60 g zelených oliv. Vsypte je do mísy. Nadrobno nakrájejte 50 g scezených sušených rajčat a přidejte je k olivám. Omyjte bio citron a nastrouhejte z něj kůru a vymačkejte šťávu do mísy k salátu. Dále přidejte hrst nasekané petrželky, na kostičky nakrájenou ½ okurky a 100 g cherry rajčat. Vše zalijte 2 lžícemi oleje, osolte a opepřete.
2
Do salátu přidejte uvařený bulgur, promíchejte a dejte odležet do lednice.
3
Připravte si 4 steaky lososa po 200 g. Spodní stranu s kůží potřete lžící oleje a dobře promasírujte. Rozpalte gril. Lososa nad mírným žárem grilujte ze strany s kůží po dobu 5–10 minut dle velikosti filetu a vašeho oblíbeného stupně propečení.
4
Hotového lososa osolte, opepřete červeným pepřem a ozdobte vždy snítkou čerstvého tymiánu. Podávejte s připraveným bulgurovým salátem. Máte na to ugrilovat skvěle lososa!

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 9 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 9 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.