×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Šťouchané brambory
60 minut , Příloha , Velmi snadné , Česká ,

Šťouchané brambory

Co budu potřebovat

750 g nových brambor
1 cibule, nakrájená na větší kousky
3 lžíce másla + 1 lžíce olivového oleje
1 svazek jarní cibulky, nadrobno nasekaný
sůl a čerstvě mletý pepř
100 ml 12% smetany, ohřáté

Jak na to?

Brambory uvařte ve slupce doměkka, oloupejte a rozšťouchejte na hrudky. Cibuli osmahněte na másle s olivovým olejem do světle karamelové barvy a přisypte ji k bramborám i s tukem. Přidejte cibulku, sůl a pepř a polovinu ohřáté smetany. Dobře promíchejte a přidejte zbylou smetanu podle toho, jakou chcete získat výslednou konzistenci.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Francouzské brambory

    Hlavní chod 60 minut
  • Gratinované brambory

    15 minut
  • Domácí bramborová pizza s tvarohem a koprem

    Vegetariánské 30 minut