Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Stir-fry [čti styrfráj] inspirace z korey

Stir-fry [čti styrfráj] inspirace z korey

Stir-fry je kulinářská technika, při které jsou všechny přísady smaženy na velmi malém množství tuku v pánvi wok. Vyzkoušejte ji také.

Ingredience

400 g hovězích plátků NP Bio
7 lžic sójové omáčky
5 lžic třtinového cukru NP Bio
3 stroužky česneku NP Bio
2cm kousek zázvoru
2 lžíce sezamu
2 lžičky kukuřičného škrobu
400 g rýže basmati NP Bio
1 lžíce rýžového octa
2 lžíce sezamového oleje
1⁄2 lžičky soli
80 g zelených fazolek
2 mrkve NP Bio
1 bio červená paprika
150 ml hovězího vývaru
1 hrst čerstvého koriandru

Postup přípravy

1. Maso nakrájejte na tenké nudličky. V misce smíchejte sójovou omáčku, 4 lžíce cukru, rozmělněný česnek, jemně nastrouhaný zázvor, sezam a škrob. Přelijte do uzavíratelného plastového sáčku, vložte nudličky masa, uzavřete, promíchejte, a nechte v lednici 10 minut odležet.
2. Rýži uvařte dle návodu na obalu.
3. V další misce smíchejte ocet, lžíci oleje, zbylý cukr a sůl. Zeleninu očistěte, mrkev škrabkou nakrájejte na široké nudle, papriku na nudličky. Vše naložte do octové marinády a nechte 5 minut odležet.
4. Rozpalte pánev, přijdete trošku oleje a maso restujte asi 2 minuty. Podlijte vývarem a ještě 3 minuty opékejte. Přidejte zeleninu, 1 minutu míchejte a odstavte z ohně.
5. Podávejte s rýží a čerstvým koriandrem.

Pomohl vám recept?
2hodnocení5

Další videorecepty