×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Steak s omáčkou z kiwana
30 minut , Snadné , Smažení ,

Steak s omáčkou z kiwana

Co budu potřebovat

2 steaky z hovězího masa
sůl a pepř
1 kiwano
2 hrsti salátových lístků
½ salátové okurky, na nudličky
Na omáčku
1 kiwano
3 lžíce limetové šťávy
1 jarní cibulka, nasekaná
1 lžička oleje
¼ lžičky kmínu
1 stroužek česneku, drcený

Jak na to?

Předehřejte troubu na 100 °C a začněte omáčkou. Kiwano podélně rozpulte a nožíkem vyloupněte dužinu. Rozmixujte s ostatními ingrediencemi dohladka. Na rozpálené pánvi opečte maso 3 minuty z každé strany, osolte, opepřete a přesuňte na rošt do trouby. Mezitím nakrájejte kiwano na tenké plátky. Salát promíchejte s okurkou a kiwanem, rozdělte ho na talíře a navrch dejte steaky. Polijte je omáčkou.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Cuketová polévka

    Polévka 45 minut
  • Červená čočka a krůta s kořením masala

    Hlavní chod nad 60 minut
  • Čočkový burger

    Hlavní chod 15 minut