×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Steak s bramborovým závinem a pepřovou omáčkou

Další recepty a články

Mangový dort
Mangový dort
Mangový dort
Mangový dort
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensáls...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...

Steak s bramborovým závinem a pepřovou omáčkou

Bonduelle-Vapeur-BrocolliBrokolice Bonduelle

Sklizená v nejvyšší fázi zralosti, blanšírována
na páře a šokově zamrazena, aby si
uchovala své vitamíny. Vy tak máte
možnost ochutnat brokolici
jako dnes sklizenou.

 

 

Co budete potřebovat

NA NÁPLŇ ZÁVINU
800 g brambor
200 g mražené brokolice, nasekaná
100 g čerstvých žampionů
50 g másla a sůl
NA ZÁVIN
150 g hladké mouky
1/3 lžičky soli
50 ml vody
špetka droždí, asi 5 g
1 vejce, rozšlehané
NA STEAK
800 g hovězího vysokého roštěnce (Rib Eye)
sůl a čerstvě drcený pepř
1 lžička marinovaného zeleného pepře
200 ml smetany ke šlehání 33%

Jak na to?

Na náplň uvařte oloupané a rozpůlené brambory. Scezené je rozšťouchejte a nechte vychladnout. Nakrájejte na osminky žampióny, osolte je a opečte na másle v pánvi. Přidejte brokolici a krátce opečte. Houby s brokolicí smíchejte s brambory.
Rozehřejte troubu na 180 °C. Ze surovin na závin vypracujte hladké těsto a vyválejte ho na tenkou placku, kterou rovnoměrně pokryjte připravenou náplní. Těsto sbalte do rolády, potřete vajíčkem a propíchejte vidličkou. Závin položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 20 minut.
Zatím připravte steaky. Maso nakrájejte na 2cm plátky, osolte je, opepřete, pokapejte olejem a vložte na suchou, rozpálenou pánev. Steaky po 3 minutách otočte a opékejte 1 minutu. Pánev postavte mimo plotnu, ihned zakryjte poklicí. Po 1 minutě přilijte 3 lžíce vody – připravené ve skleničce – a hned přikryjte poklici. Steaky nechte odpočinout 5 minut, pak je vyndejte a do výpeku přidejte marinovaný zelený pepř, drcený pepř a smetanu. Vařte, až omáčka jemně zhoustne. Steaky podávejte s pepřovou omáčkou a s nakrájeným závinem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Steak s bramborovým závinem a pepřovou omáčkou

Hlavní chod Snadné Znáte z TV , 3. díl Magazín 9/2016 Počet porcí: 4
(0)

Bonduelle-Vapeur-BrocolliBrokolice Bonduelle

Sklizená v nejvyšší fázi zralosti, blanšírována
na páře a šokově zamrazena, aby si
uchovala své vitamíny. Vy tak máte
možnost ochutnat brokolici
jako dnes sklizenou.

 

 

Co budete potřebovat

NA NÁPLŇ ZÁVINU
800 g brambor
200 g mražené brokolice, nasekaná
100 g čerstvých žampionů
50 g másla a sůl
NA ZÁVIN
150 g hladké mouky
1/3 lžičky soli
50 ml vody
špetka droždí, asi 5 g
1 vejce, rozšlehané
NA STEAK
800 g hovězího vysokého roštěnce (Rib Eye)
sůl a čerstvě drcený pepř
1 lžička marinovaného zeleného pepře
200 ml smetany ke šlehání 33%

Jak na to?

Na náplň uvařte oloupané a rozpůlené brambory. Scezené je rozšťouchejte a nechte vychladnout. Nakrájejte na osminky žampióny, osolte je a opečte na másle v pánvi. Přidejte brokolici a krátce opečte. Houby s brokolicí smíchejte s brambory.
Rozehřejte troubu na 180 °C. Ze surovin na závin vypracujte hladké těsto a vyválejte ho na tenkou placku, kterou rovnoměrně pokryjte připravenou náplní. Těsto sbalte do rolády, potřete vajíčkem a propíchejte vidličkou. Závin položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 20 minut.
Zatím připravte steaky. Maso nakrájejte na 2cm plátky, osolte je, opepřete, pokapejte olejem a vložte na suchou, rozpálenou pánev. Steaky po 3 minutách otočte a opékejte 1 minutu. Pánev postavte mimo plotnu, ihned zakryjte poklicí. Po 1 minutě přilijte 3 lžíce vody – připravené ve skleničce – a hned přikryjte poklici. Steaky nechte odpočinout 5 minut, pak je vyndejte a do výpeku přidejte marinovaný zelený pepř, drcený pepř a smetanu. Vařte, až omáčka jemně zhoustne. Steaky podávejte s pepřovou omáčkou a s nakrájeným závinem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Mangový dort
Mangový dort
Mangový dort
Mangový dort
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...

Inspirujte se podobnými recepty