Steak s bramborovým závinem a pepřovou omáčkou
Ingredience
NA NÁPLŇ ZÁVINU | |
800 g | brambor |
200 g | mražené brokolice, nasekaná |
100 g | čerstvých žampionů |
50 g | másla a sůl |
NA ZÁVIN | |
150 g | hladké mouky |
1/3 | lžičky soli |
50 ml | vody |
špetka droždí, asi 5 g | |
1 | vejce, rozšlehané |
NA STEAK | |
800 g | hovězího vysokého roštěnce (Rib Eye) |
sůl a čerstvě drcený pepř | |
1 | lžička marinovaného zeleného pepře |
200 ml | smetany ke šlehání 33% |
Postup přípravy
Na náplň uvařte oloupané a rozpůlené brambory. Scezené je rozšťouchejte a nechte vychladnout. Nakrájejte na osminky žampióny, osolte je a opečte na másle v pánvi. Přidejte brokolici a krátce opečte. Houby s brokolicí smíchejte s brambory.
Rozehřejte troubu na 180 °C. Ze surovin na závin vypracujte hladké těsto a vyválejte ho na tenkou placku, kterou rovnoměrně pokryjte připravenou náplní. Těsto sbalte do rolády, potřete vajíčkem a propíchejte vidličkou. Závin položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 20 minut.
Zatím připravte steaky. Maso nakrájejte na 2cm plátky, osolte je, opepřete, pokapejte olejem a vložte na suchou, rozpálenou pánev. Steaky po 3 minutách otočte a opékejte 1 minutu. Pánev postavte mimo plotnu, ihned zakryjte poklicí. Po 1 minutě přilijte 3 lžíce vody – připravené ve skleničce – a hned přikryjte poklici. Steaky nechte odpočinout 5 minut, pak je vyndejte a do výpeku přidejte marinovaný zelený pepř, drcený pepř a smetanu. Vařte, až omáčka jemně zhoustne. Steaky podávejte s pepřovou omáčkou a s nakrájeným závinem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY