×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Špíz z  vepřové panenky s  fíky

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Špíz z  vepřové panenky s  fíky

Co budete potřebovat

1 jarní cibulka
1 lžíce tekutého medu
3 lžíce balzamikového octa
3 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
1 lžička čerstvého tymiánu
250 g vepřové panenky
1 velká červená cibule
6 fíků
sůl

Jak na to?

Z  jarní cibulky odstraňte zelenou nať a  bílou část nakrájejte nadrobno. Přesuňte do misky a  přidejte med, balsamikový ocet, olivový olej, nasekaný česnek a  tymián. Dobře promíchejte.
Maso nakrájejte na kostky a  promíchejte s  medovou omáčkou. Odložte do lednice a  nejlépe do druhého dne nechte marinovat.
Připravte si jehly nebo špejle na špízy. Nakrájejte červenou cibuli a  fíky překrojte na čtvrtiny. Napichujte střídavě spolu s  masem na připravené grilovací jehly. Pečte na rozpáleném grilu, těsně před podáváním osolte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špíz z  vepřové panenky s  fíky

Hlavní chod Velmi snadné Maso Grilování Bezlepkové Bez laktózy Magazín 8/2017 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

1 jarní cibulka
1 lžíce tekutého medu
3 lžíce balzamikového octa
3 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
1 lžička čerstvého tymiánu
250 g vepřové panenky
1 velká červená cibule
6 fíků
sůl

Jak na to?

Z  jarní cibulky odstraňte zelenou nať a  bílou část nakrájejte nadrobno. Přesuňte do misky a  přidejte med, balsamikový ocet, olivový olej, nasekaný česnek a  tymián. Dobře promíchejte.
Maso nakrájejte na kostky a  promíchejte s  medovou omáčkou. Odložte do lednice a  nejlépe do druhého dne nechte marinovat.
Připravte si jehly nebo špejle na špízy. Nakrájejte červenou cibuli a  fíky překrojte na čtvrtiny. Napichujte střídavě spolu s  masem na připravené grilovací jehly. Pečte na rozpáleném grilu, těsně před podáváním osolte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty