×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Špíz z  vepřové panenky s  fíky

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Špíz z  vepřové panenky s  fíky

Co budete potřebovat

1 jarní cibulka
1 lžíce tekutého medu
3 lžíce balzamikového octa
3 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
1 lžička čerstvého tymiánu
250 g vepřové panenky
1 velká červená cibule
6 fíků
sůl

Jak na to?

Z  jarní cibulky odstraňte zelenou nať a  bílou část nakrájejte nadrobno. Přesuňte do misky a  přidejte med, balsamikový ocet, olivový olej, nasekaný česnek a  tymián. Dobře promíchejte.
Maso nakrájejte na kostky a  promíchejte s  medovou omáčkou. Odložte do lednice a  nejlépe do druhého dne nechte marinovat.
Připravte si jehly nebo špejle na špízy. Nakrájejte červenou cibuli a  fíky překrojte na čtvrtiny. Napichujte střídavě spolu s  masem na připravené grilovací jehly. Pečte na rozpáleném grilu, těsně před podáváním osolte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špíz z  vepřové panenky s  fíky

Hlavní chod Velmi snadné Maso Grilování Bezlepkové Bez laktózy Tymián Magazín 8/2017 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

1 jarní cibulka
1 lžíce tekutého medu
3 lžíce balzamikového octa
3 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
1 lžička čerstvého tymiánu
250 g vepřové panenky
1 velká červená cibule
6 fíků
sůl

Jak na to?

Z  jarní cibulky odstraňte zelenou nať a  bílou část nakrájejte nadrobno. Přesuňte do misky a  přidejte med, balsamikový ocet, olivový olej, nasekaný česnek a  tymián. Dobře promíchejte.
Maso nakrájejte na kostky a  promíchejte s  medovou omáčkou. Odložte do lednice a  nejlépe do druhého dne nechte marinovat.
Připravte si jehly nebo špejle na špízy. Nakrájejte červenou cibuli a  fíky překrojte na čtvrtiny. Napichujte střídavě spolu s  masem na připravené grilovací jehly. Pečte na rozpáleném grilu, těsně před podáváním osolte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty