×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Špikovaná vepřová panenka

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Pstruh s bylinkovým...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové...
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky

Špikovaná vepřová panenka

Co budete potřebovat

400 g vepřové panenky
olivový olej
sušená rajčata
4 plátky slaniny
250 ml smetany
50 ml vývaru
rozmarýn
sůl, pepř
brambory
6 cherry rajčat

Jak na to?

Nejprve si připravte panenku - nakrájíte ji na medailonky. Každý kousek masa osolte, opepřete, obalte do nasekaných sušených rajčat a plátku slaniny a spojte špejlí. Na pánvi rozpalte olivový olej, panenku ze všech stran krátce ogrilujte - jen ať se zatáhne. Vložte do trouby vyhřáté na 180° a pečte 15 minut, poté nechte panenku odpočinout mimo troubu 3 minuty v alobalu. Na pánvi od masa si připravte smetanovou omáčku - vývar a smetanu promíchejte s výpekem, dochuťte, v případě potřeby můžete zahustit moukou, nechte krátce probublat. Panenku podávejte se smetanovou omáčkou, opékaným bramborem a grilovanými cherry rajčátky, dozdobte snítkou rozmarýnu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špikovaná vepřová panenka

Hlavní chod Snadné Maso Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

400 g vepřové panenky
olivový olej
sušená rajčata
4 plátky slaniny
250 ml smetany
50 ml vývaru
rozmarýn
sůl, pepř
brambory
6 cherry rajčat

Jak na to?

Nejprve si připravte panenku - nakrájíte ji na medailonky. Každý kousek masa osolte, opepřete, obalte do nasekaných sušených rajčat a plátku slaniny a spojte špejlí. Na pánvi rozpalte olivový olej, panenku ze všech stran krátce ogrilujte - jen ať se zatáhne. Vložte do trouby vyhřáté na 180° a pečte 15 minut, poté nechte panenku odpočinout mimo troubu 3 minuty v alobalu. Na pánvi od masa si připravte smetanovou omáčku - vývar a smetanu promíchejte s výpekem, dochuťte, v případě potřeby můžete zahustit moukou, nechte krátce probublat. Panenku podávejte se smetanovou omáčkou, opékaným bramborem a grilovanými cherry rajčátky, dozdobte snítkou rozmarýnu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky

Inspirujte se podobnými recepty