×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Špenátový salát s nivou

Další recepty a články

Salát s medovým dresinkem
Salát s medovým...
Salát s medovým dresinkem
Salát s medovým dresinkem
Teplý salát s uzenou makrelou
Teplý salát s uzenou...
Teplý salát s uzenou makrelou
Teplý salát s uzenou makrelou
Avokádový salát
Avokádový salát
Avokádový salát
Avokádový salát
Krevetový koktejl
Krevetový koktejl
Krevetový koktejl
Krevetový koktejl

Špenátový salát s nivou

Co budete potřebovat

500 g cherry rajčátek, přepůlených
1 stroužek česneku + sůl a pepř
trocha olivového oleje
5 lžic vlašských ořechů
4 velké hrsti baby špenátu
hrst bazalkových lístků
200 g plátkové slaniny
100 g nivy nebo roquefortu, nakrájené na malé kousky
Na zálivku:
2 lžíce vinného octa
4 lžíce slunečnicového oleje

Jak na to?

1. Přepůlená rajčata dejte do malého pekáčku, potřete je propasírovaným česnekem, osolte
a opepřete, pokapejte olejem a dejte péct na patnáct minut do trouby předehřáté na 190 °C. Ve stejnou dobu dejte do trouby nasucho péct i ořechy. Po pár minutách krásně zkřehnou. Poté je nasekejte a vše dejte stranou.
2. Ve velké míse smíchejte špenát a bazalku a lehce okořeňte. Plátky slaniny nasucho vysmažte, na závěr zakápněte olivovým olejem a udržujte teplé. Vinný ocet a slunečnicový olej smíchejte v malém rendlíku a přiveďte k varu (ocet bude velmi silně cítit). Pak zálivkou přelijte salát. S rajčaty a slaninou ho smíchejte až na pikniku. Navrch nasypte nivu a ořechy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špenátový salát s nivou

Snadné Středomořská Saláty Magazín 5/2010
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

500 g cherry rajčátek, přepůlených
1 stroužek česneku + sůl a pepř
trocha olivového oleje
5 lžic vlašských ořechů
4 velké hrsti baby špenátu
hrst bazalkových lístků
200 g plátkové slaniny
100 g nivy nebo roquefortu, nakrájené na malé kousky
Na zálivku:
2 lžíce vinného octa
4 lžíce slunečnicového oleje

Jak na to?

1. Přepůlená rajčata dejte do malého pekáčku, potřete je propasírovaným česnekem, osolte
a opepřete, pokapejte olejem a dejte péct na patnáct minut do trouby předehřáté na 190 °C. Ve stejnou dobu dejte do trouby nasucho péct i ořechy. Po pár minutách krásně zkřehnou. Poté je nasekejte a vše dejte stranou.
2. Ve velké míse smíchejte špenát a bazalku a lehce okořeňte. Plátky slaniny nasucho vysmažte, na závěr zakápněte olivovým olejem a udržujte teplé. Vinný ocet a slunečnicový olej smíchejte v malém rendlíku a přiveďte k varu (ocet bude velmi silně cítit). Pak zálivkou přelijte salát. S rajčaty a slaninou ho smíchejte až na pikniku. Navrch nasypte nivu a ořechy.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Salát s medovým dresinkem
Salát s medovým dresinkem
Salát s medovým dresinkem
Salát s medovým dresinkem
Teplý salát s uzenou makrelou
Teplý salát s uzenou makrelou
Teplý salát s uzenou makrelou
Teplý salát s uzenou makrelou
Avokádový salát
Avokádový salát
Avokádový salát
Avokádový salát
Krevetový koktejl
Krevetový koktejl
Krevetový koktejl
Krevetový koktejl

Inspirujte se podobnými recepty