×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Špenátový salát s nivou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Špenátový salát s nivou

Co budete potřebovat

500 g cherry rajčátek, přepůlených
1 stroužek česneku + sůl a pepř
trocha olivového oleje
5 lžic vlašských ořechů
4 velké hrsti baby špenátu
hrst bazalkových lístků
200 g plátkové slaniny
100 g nivy nebo roquefortu, nakrájené na malé kousky
Na zálivku:
2 lžíce vinného octa
4 lžíce slunečnicového oleje

Jak na to?

1. Přepůlená rajčata dejte do malého pekáčku, potřete je propasírovaným česnekem, osolte
a opepřete, pokapejte olejem a dejte péct na patnáct minut do trouby předehřáté na 190 °C. Ve stejnou dobu dejte do trouby nasucho péct i ořechy. Po pár minutách krásně zkřehnou. Poté je nasekejte a vše dejte stranou.
2. Ve velké míse smíchejte špenát a bazalku a lehce okořeňte. Plátky slaniny nasucho vysmažte, na závěr zakápněte olivovým olejem a udržujte teplé. Vinný ocet a slunečnicový olej smíchejte v malém rendlíku a přiveďte k varu (ocet bude velmi silně cítit). Pak zálivkou přelijte salát. S rajčaty a slaninou ho smíchejte až na pikniku. Navrch nasypte nivu a ořechy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špenátový salát s nivou

Snadné Středomořská Saláty Bazalka , Rajče Magazín 5/2010
Průměrné hodnocení 4 (3)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

500 g cherry rajčátek, přepůlených
1 stroužek česneku + sůl a pepř
trocha olivového oleje
5 lžic vlašských ořechů
4 velké hrsti baby špenátu
hrst bazalkových lístků
200 g plátkové slaniny
100 g nivy nebo roquefortu, nakrájené na malé kousky
Na zálivku:
2 lžíce vinného octa
4 lžíce slunečnicového oleje

Jak na to?

1. Přepůlená rajčata dejte do malého pekáčku, potřete je propasírovaným česnekem, osolte
a opepřete, pokapejte olejem a dejte péct na patnáct minut do trouby předehřáté na 190 °C. Ve stejnou dobu dejte do trouby nasucho péct i ořechy. Po pár minutách krásně zkřehnou. Poté je nasekejte a vše dejte stranou.
2. Ve velké míse smíchejte špenát a bazalku a lehce okořeňte. Plátky slaniny nasucho vysmažte, na závěr zakápněte olivovým olejem a udržujte teplé. Vinný ocet a slunečnicový olej smíchejte v malém rendlíku a přiveďte k varu (ocet bude velmi silně cítit). Pak zálivkou přelijte salát. S rajčaty a slaninou ho smíchejte až na pikniku. Navrch nasypte nivu a ořechy.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019