×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Špenátový salát s nivou

Další recepty a články

Salát s medovým dresinkem
Salát s medovým...
Salát s medovým dresinkem
Salát s medovým dresinkem
Teplý salát s uzenou makrelou
Teplý salát s uzenou...
Teplý salát s uzenou makrelou
Teplý salát s uzenou makrelou
Avokádový salát
Avokádový salát
Avokádový salát
Avokádový salát
Krevetový koktejl
Krevetový koktejl
Krevetový koktejl
Krevetový koktejl

Špenátový salát s nivou

Co budete potřebovat

500 g cherry rajčátek, přepůlených
1 stroužek česneku + sůl a pepř
trocha olivového oleje
5 lžic vlašských ořechů
4 velké hrsti baby špenátu
hrst bazalkových lístků
200 g plátkové slaniny
100 g nivy nebo roquefortu, nakrájené na malé kousky
Na zálivku:
2 lžíce vinného octa
4 lžíce slunečnicového oleje

Jak na to?

1. Přepůlená rajčata dejte do malého pekáčku, potřete je propasírovaným česnekem, osolte
a opepřete, pokapejte olejem a dejte péct na patnáct minut do trouby předehřáté na 190 °C. Ve stejnou dobu dejte do trouby nasucho péct i ořechy. Po pár minutách krásně zkřehnou. Poté je nasekejte a vše dejte stranou.
2. Ve velké míse smíchejte špenát a bazalku a lehce okořeňte. Plátky slaniny nasucho vysmažte, na závěr zakápněte olivovým olejem a udržujte teplé. Vinný ocet a slunečnicový olej smíchejte v malém rendlíku a přiveďte k varu (ocet bude velmi silně cítit). Pak zálivkou přelijte salát. S rajčaty a slaninou ho smíchejte až na pikniku. Navrch nasypte nivu a ořechy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špenátový salát s nivou

Snadné Středomořská Saláty Magazín 5/2010
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

500 g cherry rajčátek, přepůlených
1 stroužek česneku + sůl a pepř
trocha olivového oleje
5 lžic vlašských ořechů
4 velké hrsti baby špenátu
hrst bazalkových lístků
200 g plátkové slaniny
100 g nivy nebo roquefortu, nakrájené na malé kousky
Na zálivku:
2 lžíce vinného octa
4 lžíce slunečnicového oleje

Jak na to?

1. Přepůlená rajčata dejte do malého pekáčku, potřete je propasírovaným česnekem, osolte
a opepřete, pokapejte olejem a dejte péct na patnáct minut do trouby předehřáté na 190 °C. Ve stejnou dobu dejte do trouby nasucho péct i ořechy. Po pár minutách krásně zkřehnou. Poté je nasekejte a vše dejte stranou.
2. Ve velké míse smíchejte špenát a bazalku a lehce okořeňte. Plátky slaniny nasucho vysmažte, na závěr zakápněte olivovým olejem a udržujte teplé. Vinný ocet a slunečnicový olej smíchejte v malém rendlíku a přiveďte k varu (ocet bude velmi silně cítit). Pak zálivkou přelijte salát. S rajčaty a slaninou ho smíchejte až na pikniku. Navrch nasypte nivu a ořechy.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Salát s medovým dresinkem
Salát s medovým dresinkem
Salát s medovým dresinkem
Salát s medovým dresinkem
Teplý salát s uzenou makrelou
Teplý salát s uzenou makrelou
Teplý salát s uzenou makrelou
Teplý salát s uzenou makrelou
Avokádový salát
Avokádový salát
Avokádový salát
Avokádový salát
Krevetový koktejl
Krevetový koktejl
Krevetový koktejl
Krevetový koktejl

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat