×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Špenátová polévka se ztraceným vejcem

Další recepty a články

Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová...
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené...
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s...
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...

Špenátová polévka se ztraceným vejcem

Co budete potřebovat

3 lžíce másla
svazek jarní cibulky
3 stroužky česneku
1 brambora
500 g špenátu
500 ml bio mléka Nature's Promise
sůl, bílý pepř
ocet
4 vejce
100 g strouhaného parmazánu

Jak na to?

Na rozehřátém másle opečte nakrájenou cibulku, česnek a syrovou bramboru nastrouhanou najemno. Přidejte špenát, zalijte mlékem, osolte, opepřete a 10 minut vařte. Poté rozmixujte dohladka.
Ve velkém hrnci dejte vařit dostatek vody s octem – 1 lžíce octa na litr vody. Vajíčko rozklepněte do hrnku nebo naběračky, vždy jen jedno. Lžící roztočte vodu v hrnci tak, aby se uprostřed udělal vír. Přesně do jeho středu opatrně vyklopte vejce a vařte přesně tři minuty. Lžící si můžete trochu pomoci, aby se bílek pěkně obalil kolem žloutku. Pošírované vajíčko vyndejte děrovanou naběračkou a stejně postupujte také s ostatními vajíčky.
Na každou porci polévky dejte ztracené vajíčko a posypte parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špenátová polévka se ztraceným vejcem

Polévka Velmi snadné Vegetariánské Magazín 3/2018
Průměrné hodnocení 4 (11)
K zelenému čtvrtku neodmyslitelně patří zelené jídlo. Polévka z jarního baby špenátu bude skvělá volba.

Co budete potřebovat

3 lžíce másla
svazek jarní cibulky
3 stroužky česneku
1 brambora
500 g špenátu
500 ml bio mléka Nature's Promise
sůl, bílý pepř
ocet
4 vejce
100 g strouhaného parmazánu

Jak na to?

Na rozehřátém másle opečte nakrájenou cibulku, česnek a syrovou bramboru nastrouhanou najemno. Přidejte špenát, zalijte mlékem, osolte, opepřete a 10 minut vařte. Poté rozmixujte dohladka.
Ve velkém hrnci dejte vařit dostatek vody s octem – 1 lžíce octa na litr vody. Vajíčko rozklepněte do hrnku nebo naběračky, vždy jen jedno. Lžící roztočte vodu v hrnci tak, aby se uprostřed udělal vír. Přesně do jeho středu opatrně vyklopte vejce a vařte přesně tři minuty. Lžící si můžete trochu pomoci, aby se bílek pěkně obalil kolem žloutku. Pošírované vajíčko vyndejte děrovanou naběračkou a stejně postupujte také s ostatními vajíčky.
Na každou porci polévky dejte ztracené vajíčko a posypte parmazánem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...

Inspirujte se podobnými recepty