×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Špenátová polévka se ztraceným vejcem

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka

Špenátová polévka se ztraceným vejcem

Co budete potřebovat

3 lžíce másla
svazek jarní cibulky
3 stroužky česneku
1 brambora
500 g špenátu
500 ml bio mléka Nature's Promise
sůl, bílý pepř
ocet
4 vejce
100 g strouhaného parmazánu

Jak na to?

Na rozehřátém másle opečte nakrájenou cibulku, česnek a syrovou bramboru nastrouhanou najemno. Přidejte špenát, zalijte mlékem, osolte, opepřete a 10 minut vařte. Poté rozmixujte dohladka.
Ve velkém hrnci dejte vařit dostatek vody s octem – 1 lžíce octa na litr vody. Vajíčko rozklepněte do hrnku nebo naběračky, vždy jen jedno. Lžící roztočte vodu v hrnci tak, aby se uprostřed udělal vír. Přesně do jeho středu opatrně vyklopte vejce a vařte přesně tři minuty. Lžící si můžete trochu pomoci, aby se bílek pěkně obalil kolem žloutku. Pošírované vajíčko vyndejte děrovanou naběračkou a stejně postupujte také s ostatními vajíčky.
Na každou porci polévky dejte ztracené vajíčko a posypte parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špenátová polévka se ztraceným vejcem

Polévka Velmi snadné Vegetariánské Magazín 3/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (11)
K zelenému čtvrtku neodmyslitelně patří zelené jídlo. Polévka z jarního baby špenátu bude skvělá volba.

Co budete potřebovat

3 lžíce másla
svazek jarní cibulky
3 stroužky česneku
1 brambora
500 g špenátu
500 ml bio mléka Nature's Promise
sůl, bílý pepř
ocet
4 vejce
100 g strouhaného parmazánu

Jak na to?

Na rozehřátém másle opečte nakrájenou cibulku, česnek a syrovou bramboru nastrouhanou najemno. Přidejte špenát, zalijte mlékem, osolte, opepřete a 10 minut vařte. Poté rozmixujte dohladka.
Ve velkém hrnci dejte vařit dostatek vody s octem – 1 lžíce octa na litr vody. Vajíčko rozklepněte do hrnku nebo naběračky, vždy jen jedno. Lžící roztočte vodu v hrnci tak, aby se uprostřed udělal vír. Přesně do jeho středu opatrně vyklopte vejce a vařte přesně tři minuty. Lžící si můžete trochu pomoci, aby se bílek pěkně obalil kolem žloutku. Pošírované vajíčko vyndejte děrovanou naběračkou a stejně postupujte také s ostatními vajíčky.
Na každou porci polévky dejte ztracené vajíčko a posypte parmazánem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat