×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Španělské ptáčky

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Španělské ptáčky

Co budete potřebovat

4 plátky hovězí roštěné
sůl a pepř
3 lžičky dijonské hořčice + 1 lžíce do omáčky
1 párek, rozdělený na 4 díly
1 vejce natvrdo, na čtvrtiny
1 malá cibule + 1 velká cibule
2 nakládané okurky, na podélné půlky
4 malé špalíčky slaniny + slanina na kostičky do omáčky
1 lžíce sádla
800 ml hovězího vývaru, horkého
1 lžíce hladké mouky
rýže k podávání

Jak na to?

Maso naklepejte, každý plátek osolte a opepřete, potřete hořčicí a poklaďte kouskem párku, vejce, čtvrtkou cibule, okurkou a slaninou. Maso zaviňte a převažte je provázkem.
Velkou cibuli nakrájejte na kostičky. V hrnci rozehřejte sádlo a slaninu, přidejte kostičky cibule a opečte. Přidejte závitky a opečte je ze všech stran. Zalijte vývarem tak, aby bylo maso do poloviny ponořené a duste 1,5 hodiny doměkka. Občas obraťte a podlijte.
Ptáčky vyjměte, zvyšte teplotu plotýnky a nechte odpařit všechnu tekutinu až na tuk. Pak přisypte mouku, osmahněte ji dozlatova, vmíchejte lžíci hořčice a orestujte. Zalijte zbylým vývarem, případně dolijte vodou či lákem z okurek. Zahuštěnou šťávu prošlehejte metličkou a vařte ji na mírnějším ohni půl hodiny, občas zamíchejte. Jakmile začne vystupovat opět tuk na hladinu a mouka je provařená, přeceďte šťávu přes jemný cedník. Vraťte do ní ptáčky, nechte je prohřát a podávejte, nejlépe s rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Španělské ptáčky

Hlavní chod Snadné Magazín 9/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (1)

Co budete potřebovat

4 plátky hovězí roštěné
sůl a pepř
3 lžičky dijonské hořčice + 1 lžíce do omáčky
1 párek, rozdělený na 4 díly
1 vejce natvrdo, na čtvrtiny
1 malá cibule + 1 velká cibule
2 nakládané okurky, na podélné půlky
4 malé špalíčky slaniny + slanina na kostičky do omáčky
1 lžíce sádla
800 ml hovězího vývaru, horkého
1 lžíce hladké mouky
rýže k podávání

Jak na to?

Maso naklepejte, každý plátek osolte a opepřete, potřete hořčicí a poklaďte kouskem párku, vejce, čtvrtkou cibule, okurkou a slaninou. Maso zaviňte a převažte je provázkem.
Velkou cibuli nakrájejte na kostičky. V hrnci rozehřejte sádlo a slaninu, přidejte kostičky cibule a opečte. Přidejte závitky a opečte je ze všech stran. Zalijte vývarem tak, aby bylo maso do poloviny ponořené a duste 1,5 hodiny doměkka. Občas obraťte a podlijte.
Ptáčky vyjměte, zvyšte teplotu plotýnky a nechte odpařit všechnu tekutinu až na tuk. Pak přisypte mouku, osmahněte ji dozlatova, vmíchejte lžíci hořčice a orestujte. Zalijte zbylým vývarem, případně dolijte vodou či lákem z okurek. Zahuštěnou šťávu prošlehejte metličkou a vařte ji na mírnějším ohni půl hodiny, občas zamíchejte. Jakmile začne vystupovat opět tuk na hladinu a mouka je provařená, přeceďte šťávu přes jemný cedník. Vraťte do ní ptáčky, nechte je prohřát a podávejte, nejlépe s rýží.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty