×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Španělské ptáčky

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Španělské ptáčky

Co budete potřebovat

4 plátky hovězí roštěné
sůl a pepř
3 lžičky dijonské hořčice + 1 lžíce do omáčky
1 párek, rozdělený na 4 díly
1 vejce natvrdo, na čtvrtiny
1 malá cibule + 1 velká cibule
2 nakládané okurky, na podélné půlky
4 malé špalíčky slaniny + slanina na kostičky do omáčky
1 lžíce sádla
800 ml hovězího vývaru, horkého
1 lžíce hladké mouky
rýže k podávání

Jak na to?

Maso naklepejte, každý plátek osolte a opepřete, potřete hořčicí a poklaďte kouskem párku, vejce, čtvrtkou cibule, okurkou a slaninou. Maso zaviňte a převažte je provázkem.
Velkou cibuli nakrájejte na kostičky. V hrnci rozehřejte sádlo a slaninu, přidejte kostičky cibule a opečte. Přidejte závitky a opečte je ze všech stran. Zalijte vývarem tak, aby bylo maso do poloviny ponořené a duste 1,5 hodiny doměkka. Občas obraťte a podlijte.
Ptáčky vyjměte, zvyšte teplotu plotýnky a nechte odpařit všechnu tekutinu až na tuk. Pak přisypte mouku, osmahněte ji dozlatova, vmíchejte lžíci hořčice a orestujte. Zalijte zbylým vývarem, případně dolijte vodou či lákem z okurek. Zahuštěnou šťávu prošlehejte metličkou a vařte ji na mírnějším ohni půl hodiny, občas zamíchejte. Jakmile začne vystupovat opět tuk na hladinu a mouka je provařená, přeceďte šťávu přes jemný cedník. Vraťte do ní ptáčky, nechte je prohřát a podávejte, nejlépe s rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Španělské ptáčky

Hlavní chod Snadné Magazín 9/2016
Průměrné hodnocení 4 (1)

Co budete potřebovat

4 plátky hovězí roštěné
sůl a pepř
3 lžičky dijonské hořčice + 1 lžíce do omáčky
1 párek, rozdělený na 4 díly
1 vejce natvrdo, na čtvrtiny
1 malá cibule + 1 velká cibule
2 nakládané okurky, na podélné půlky
4 malé špalíčky slaniny + slanina na kostičky do omáčky
1 lžíce sádla
800 ml hovězího vývaru, horkého
1 lžíce hladké mouky
rýže k podávání

Jak na to?

Maso naklepejte, každý plátek osolte a opepřete, potřete hořčicí a poklaďte kouskem párku, vejce, čtvrtkou cibule, okurkou a slaninou. Maso zaviňte a převažte je provázkem.
Velkou cibuli nakrájejte na kostičky. V hrnci rozehřejte sádlo a slaninu, přidejte kostičky cibule a opečte. Přidejte závitky a opečte je ze všech stran. Zalijte vývarem tak, aby bylo maso do poloviny ponořené a duste 1,5 hodiny doměkka. Občas obraťte a podlijte.
Ptáčky vyjměte, zvyšte teplotu plotýnky a nechte odpařit všechnu tekutinu až na tuk. Pak přisypte mouku, osmahněte ji dozlatova, vmíchejte lžíci hořčice a orestujte. Zalijte zbylým vývarem, případně dolijte vodou či lákem z okurek. Zahuštěnou šťávu prošlehejte metličkou a vařte ji na mírnějším ohni půl hodiny, občas zamíchejte. Jakmile začne vystupovat opět tuk na hladinu a mouka je provařená, přeceďte šťávu přes jemný cedník. Vraťte do ní ptáčky, nechte je prohřát a podávejte, nejlépe s rýží.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty