×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Španělská bramborová omeleta

Další recepty a články

Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se...
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Lososová pomazánka
Lososová pomazánka
Lososová pomazánka
Lososová pomazánka
Avokádový tartar s krevetami
Avokádový tartar s...
Avokádový tartar s krevetami
Avokádový tartar s krevetami
Středomořské špízy s žampiony,...
Středomořské špízy s...
Středomořské špízy s žampiony,...
Středomořské špízy s žampiony,...

Španělská bramborová omeleta

Co budete potřebovat

125 ml olivového oleje
2 velké brambory AQ
1 střední červená cibule
5 stroužků česneků
sůl
pepř
5 velkých vajec AQ
1 lžíce čerstvého tymiánu AQ
2 hrsti hladkolisté petrželky AQ

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Olej rozpalte v pánvi o průměru 20 cm. (Myslete na to, že ji budete dávat do trouby, měla by tedy mít kovovou rukojeť.) Přidejte brambory, cibuli a česnek a dobře, ale opatrně promíchejte. Pak opatrně přitlačte ke dnu, přiklopte a na středním plameni duste 10 minut. Odklopte, promíchejte, ochuťte solí a pepřem, znovu přitlačte ke dnu a přiklopené duste dalších 10 minut. Vejce našlehejte s tymiánem a petrželkou, směs osolte a opepřete. Pánev sejměte z ohně, vlijte do ní vaječnou směs a dejte na 5–7 minut zapéct do trouby.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Španělská bramborová omeleta

Předkrm Snadné Středomořská Magazín 10/2012
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

125 ml olivového oleje
2 velké brambory AQ
1 střední červená cibule
5 stroužků česneků
sůl
pepř
5 velkých vajec AQ
1 lžíce čerstvého tymiánu AQ
2 hrsti hladkolisté petrželky AQ

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Olej rozpalte v pánvi o průměru 20 cm. (Myslete na to, že ji budete dávat do trouby, měla by tedy mít kovovou rukojeť.) Přidejte brambory, cibuli a česnek a dobře, ale opatrně promíchejte. Pak opatrně přitlačte ke dnu, přiklopte a na středním plameni duste 10 minut. Odklopte, promíchejte, ochuťte solí a pepřem, znovu přitlačte ke dnu a přiklopené duste dalších 10 minut. Vejce našlehejte s tymiánem a petrželkou, směs osolte a opepřete. Pánev sejměte z ohně, vlijte do ní vaječnou směs a dejte na 5–7 minut zapéct do trouby.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Lososová pomazánka
Lososová pomazánka
Lososová pomazánka
Lososová pomazánka
Avokádový tartar s krevetami
Avokádový tartar s krevetami
Avokádový tartar s krevetami
Avokádový tartar s krevetami
Středomořské špízy s žampiony,...
Středomořské špízy s žampiony,...
Středomořské špízy s žampiony,...
Středomořské špízy s žampiony,...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat