×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Špaldové minimazance s brusnicemi

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Špaldové minimazance s brusnicemi

Co budete potřebovat

100 ml mléka
30 g droždí
100 g cukru
100 g brusnic
500 g špaldové mouky
2 žloutky
100 ml kefíru
50 g másla
kůra z 1 bio citronu
1 celé vejce
50 g mandlových plátků

Jak na to?

Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přisypte lžíci cukru a nechte v teple vzejít kvásek. Brusnice spařte horkou vodou a nechte trochu nabobtnat, aby změkly.
Ke kvásku přidejte mouku, žloutky, cukr, kefír, rozpuštěné máslo, strouhanou citronovou kůru a okapané brusinky a poctivě propracujte na vláčné těsto. Poté mísu s těstem zakryjte čistou utěrkou a nechte hodinu a půl kynout na teplém místě.
Předehřejte troubu na 180 °C.
Vykynuté těsto prohněťte a rozdělte na 6–8 dílů. Každý uhlaďte do tvaru koule a položte na plech. Potřete rozšlehaným vajíčkem a nechte na plechu čtvrt hodiny dokynout. V předehřáté troubě pečte dozlatova. Trvá to 15–20 minut. Chvilku před koncem pečení potřete mazance ještě jednou vajíčkem a posypte mandlovými plátky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špaldové minimazance s brusnicemi

Dezert Velmi snadné Sladká jídla Velikonoce Vegetariánské Magazín 3/2018 Počet porcí: 6–8 ks
Průměrné hodnocení 4 (20)
Čím kratší budou mandlové plátky v troubě, tím lepší. Dlouhým pečením zhnědnou a zhořknou.

Co budete potřebovat

100 ml mléka
30 g droždí
100 g cukru
100 g brusnic
500 g špaldové mouky
2 žloutky
100 ml kefíru
50 g másla
kůra z 1 bio citronu
1 celé vejce
50 g mandlových plátků

Jak na to?

Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přisypte lžíci cukru a nechte v teple vzejít kvásek. Brusnice spařte horkou vodou a nechte trochu nabobtnat, aby změkly.
Ke kvásku přidejte mouku, žloutky, cukr, kefír, rozpuštěné máslo, strouhanou citronovou kůru a okapané brusinky a poctivě propracujte na vláčné těsto. Poté mísu s těstem zakryjte čistou utěrkou a nechte hodinu a půl kynout na teplém místě.
Předehřejte troubu na 180 °C.
Vykynuté těsto prohněťte a rozdělte na 6–8 dílů. Každý uhlaďte do tvaru koule a položte na plech. Potřete rozšlehaným vajíčkem a nechte na plechu čtvrt hodiny dokynout. V předehřáté troubě pečte dozlatova. Trvá to 15–20 minut. Chvilku před koncem pečení potřete mazance ještě jednou vajíčkem a posypte mandlovými plátky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Inspirujte se podobnými recepty