Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyŠpaldové minimazance s brusnicemi
Albert logoAlbert logo
  • Špaldové minimazance s brusnicemi
Špaldové minimazance s brusnicemi

Špaldové minimazance s brusnicemi

Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Velikonoce
Dezert

Ingredience6 porcí

6 porcí
  • Máslo 50 g
  • Mléko 100 ml
  • Cukr krupicový 100 g
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Droždí čerstvé 30 g
  • Kefír 100 ml
  • Mouka špaldová 500 g
  • Brusinky sušené 100 g
  • Citronová kůra BIO 1 ks
  • Vejce 1 ks
  • Mandle plátky 50 g
  • Máslo 50 g
  • Mléko 100 ml
  • Cukr krupicový 100 g
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Droždí čerstvé 30 g
  • Kefír 100 ml
  • Mouka špaldová 500 g
  • Brusinky sušené 100 g
  • Citronová kůra BIO 1 ks
  • Vejce 1 ks
  • Mandle plátky 50 g

Příprava

1
Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přisypte lžíci cukru a nechte v teple vzejít kvásek. Brusnice spařte horkou vodou a nechte trochu nabobtnat, aby změkly.
2
Ke kvásku přidejte mouku, žloutky, cukr, kefír, rozpuštěné máslo, strouhanou citronovou kůru a okapané brusinky a poctivě propracujte na vláčné těsto. Poté mísu s těstem zakryjte čistou utěrkou a nechte hodinu a půl kynout na teplém místě.
3
Předehřejte troubu na 180 °C.
4
Vykynuté těsto prohněťte a rozdělte na 6–8 dílů. Každý uhlaďte do tvaru koule a položte na plech. Potřete rozšlehaným vajíčkem a nechte na plechu čtvrt hodiny dokynout. V předehřáté troubě pečte dozlatova. Trvá to 15–20 minut. Chvilku před koncem pečení potřete mazance ještě jednou vajíčkem a posypte mandlovými plátky.
1
Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přisypte lžíci cukru a nechte v teple vzejít kvásek. Brusnice spařte horkou vodou a nechte trochu nabobtnat, aby změkly.
2
Ke kvásku přidejte mouku, žloutky, cukr, kefír, rozpuštěné máslo, strouhanou citronovou kůru a okapané brusinky a poctivě propracujte na vláčné těsto. Poté mísu s těstem zakryjte čistou utěrkou a nechte hodinu a půl kynout na teplém místě.
3
Předehřejte troubu na 180 °C.
4
Vykynuté těsto prohněťte a rozdělte na 6–8 dílů. Každý uhlaďte do tvaru koule a položte na plech. Potřete rozšlehaným vajíčkem a nechte na plechu čtvrt hodiny dokynout. V předehřáté troubě pečte dozlatova. Trvá to 15–20 minut. Chvilku před koncem pečení potřete mazance ještě jednou vajíčkem a posypte mandlovými plátky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • TIP
    Čím kratší dobu budou mandlové plátky v troubě, tím lepší. Dlouhým pečením zhnědnou a zhořknou.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 09.05.2024 do 14.05.2024

Platný ještě 10 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 09.05.2024 do 14.05.2024

Platný ještě 10 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 10 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.