
Sváteční koblížky

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Sváteční
Dezert
Ingredience
Složení 20 porcí
- Máslo 120 g
- Cukr krupicový 150 g
- Droždí čerstvé 42 g
- Mléko polotučné 300 ml
- Mouka hladká 400 g
- Mouka polohrubá 300 g
- Cukr vanilkový 1 ks
- Olej slunečnicový 1 l
- Skořice mletá 1 člž
- Vejce 3 ks
- Máslo 120 g
- Cukr krupicový 150 g
- Droždí čerstvé 42 g
- Mléko polotučné 300 ml
- Mouka hladká 400 g
- Mouka polohrubá 300 g
- Cukr vanilkový 1 ks
- Olej slunečnicový 1 l
- Skořice mletá 1 člž
- Vejce 3 ks
Příprava
- 1Do mísy robotu nadrobte kostku droždí a zalijte ji 300 ml vlažného mléka, přidejte 70 g cukru a 100 g hladké mouky. Vše dohromady promíchejte a nechte vzejít kvásek.
- 2Po přibližně 10 minutách přidejte zbylých 300 g hladké mouky, 300 g polohrubé mouky, 120 g rozpuštěného másla, lžíci rumu, vanilkový cukr a 3 vejce. Vypracujte hladké a nelepivé těsto a nechte ho v míse přikryté čistou utěrkou kynout na teplém místě 30 minut.
- 3Poté těsto na pomoučené pracovní ploše vyválejte na tloušťku 1 cm a skleničkou nebo vykrajovátkem o průměru cca 8 cm vykrajujte kolečka. Pak vykrojte uprostřed kolečko o průměru 3,5 cm. Pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte kynout dalších 30 minut.
- 4V hlubší pánvi rozpalte litr oleje na fritovací teplotu a osmažte v něm postupně koblížky po každé straně 2–3 minuty dozlatova. V misce promíchejte zbylých 80 g cukru a lžičku skořice. Koblížky vyjměte z oleje děrovanou lžící, nechte je okapat na papírové utěrce a pak obalte ve skořicovém cukru. Věřte, že se u vás dlouho neohřejí.
- 1Do mísy robotu nadrobte kostku droždí a zalijte ji 300 ml vlažného mléka, přidejte 70 g cukru a 100 g hladké mouky. Vše dohromady promíchejte a nechte vzejít kvásek.
- 2Po přibližně 10 minutách přidejte zbylých 300 g hladké mouky, 300 g polohrubé mouky, 120 g rozpuštěného másla, lžíci rumu, vanilkový cukr a 3 vejce. Vypracujte hladké a nelepivé těsto a nechte ho v míse přikryté čistou utěrkou kynout na teplém místě 30 minut.
- 3Poté těsto na pomoučené pracovní ploše vyválejte na tloušťku 1 cm a skleničkou nebo vykrajovátkem o průměru cca 8 cm vykrajujte kolečka. Pak vykrojte uprostřed kolečko o průměru 3,5 cm. Pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte kynout dalších 30 minut.
- 4V hlubší pánvi rozpalte litr oleje na fritovací teplotu a osmažte v něm postupně koblížky po každé straně 2–3 minuty dozlatova. V misce promíchejte zbylých 80 g cukru a lžičku skořice. Koblížky vyjměte z oleje děrovanou lžící, nechte je okapat na papírové utěrce a pak obalte ve skořicovém cukru. Věřte, že se u vás dlouho neohřejí.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.