Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySváteční koblížky
Albert logoAlbert logo
  • Sváteční koblížky

Sváteční koblížky

Sváteční koblížky
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Sváteční
Dezert

Ingredience

Složení
20 porcí
  • Máslo 120 g
  • Cukr krupicový 150 g
  • Droždí čerstvé 42 g
  • Mléko polotučné 300 ml
  • Mouka hladká 400 g
  • Mouka polohrubá 300 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Olej slunečnicový 1 l
  • Skořice mletá 1 člž
  • Vejce 3 ks
  • Máslo 120 g
  • Cukr krupicový 150 g
  • Droždí čerstvé 42 g
  • Mléko polotučné 300 ml
  • Mouka hladká 400 g
  • Mouka polohrubá 300 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Olej slunečnicový 1 l
  • Skořice mletá 1 člž
  • Vejce 3 ks

Příprava

1
Do mísy robotu nadrobte kostku droždí a zalijte ji 300 ml vlažného mléka, přidejte 70 g cukru a 100 g hladké mouky. Vše dohromady promíchejte a nechte vzejít kvásek.
2
Po přibližně 10 minutách přidejte zbylých 300 g hladké mouky, 300 g polohrubé mouky, 120 g rozpuštěného másla, lžíci rumu, vanilkový cukr a 3 vejce. Vypracujte hladké a nelepivé těsto a nechte ho v míse přikryté čistou utěrkou kynout na teplém místě 30 minut.
3
Poté těsto na pomoučené pracovní ploše vyválejte na tloušťku 1 cm a skleničkou nebo vykrajovátkem o průměru cca 8 cm vykrajujte kolečka. Pak vykrojte uprostřed kolečko o průměru 3,5 cm. Pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte kynout dalších 30 minut.
4
V hlubší pánvi rozpalte litr oleje na fritovací teplotu a osmažte v něm postupně koblížky po každé straně 2–3 minuty dozlatova. V misce promíchejte zbylých 80 g cukru a lžičku skořice. Koblížky vyjměte z oleje děrovanou lžící, nechte je okapat na papírové utěrce a pak obalte ve skořicovém cukru. Věřte, že se u vás dlouho neohřejí.
1
Do mísy robotu nadrobte kostku droždí a zalijte ji 300 ml vlažného mléka, přidejte 70 g cukru a 100 g hladké mouky. Vše dohromady promíchejte a nechte vzejít kvásek.
2
Po přibližně 10 minutách přidejte zbylých 300 g hladké mouky, 300 g polohrubé mouky, 120 g rozpuštěného másla, lžíci rumu, vanilkový cukr a 3 vejce. Vypracujte hladké a nelepivé těsto a nechte ho v míse přikryté čistou utěrkou kynout na teplém místě 30 minut.
3
Poté těsto na pomoučené pracovní ploše vyválejte na tloušťku 1 cm a skleničkou nebo vykrajovátkem o průměru cca 8 cm vykrajujte kolečka. Pak vykrojte uprostřed kolečko o průměru 3,5 cm. Pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte kynout dalších 30 minut.
4
V hlubší pánvi rozpalte litr oleje na fritovací teplotu a osmažte v něm postupně koblížky po každé straně 2–3 minuty dozlatova. V misce promíchejte zbylých 80 g cukru a lžičku skořice. Koblížky vyjměte z oleje děrovanou lžící, nechte je okapat na papírové utěrce a pak obalte ve skořicovém cukru. Věřte, že se u vás dlouho neohřejí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 11 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.