×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Špaldová pizza
60 minut , Hlavní chod , Snadné ,

Špaldová pizza

Co budu potřebovat

135 g (hrnek) hladké špaldové mouky
špetka soli
2 lžíce olivového oleje
Na ozdobu
150 g zakysané smetany
5 g česneku
1 lžíce olivového oleje
125 g mozzarelly
70 g goudy
15 g sušených rajčat
1 chilli paprička (lze vynechat)

Jak na to?

Mouku smíchejte se solí, olejem, asi ½ hrnku vlažné vody (raději méně a podle lepivosti těsta přilévejte).
Vypracujte vláčné, nelepivé těsto, se kterým se dobře pracuje. Plech vyložte pečicím papírem, na něj postupně dlaněmi roztáhněte těsto. Základ pizzy potřete zakysanou smetanou smíchanou s rozmačkaným česnekem a olivovým olejem. Navrch dejte kousky mozzarelly, goudy, nasekaná sušená rajčata a kousky chilli papričky. Pečte 20 minut při 180 °C.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tábornické sladké brambory na ohni

    Hlavní chod 60 minut
  • Táborácké fazole

    Hlavní chod 30 minut
  • Kotlíkové lečo

    Hlavní chod 30 minut