Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

400 g špaget ES
2x konzerva tuňáka ve vlastní šťávě AQ
70 g strouhanky
1 lžíce kopru
1 lžíce pažitky
40 g piniových oříšku
1 lžíce citronové kůry
1 vejce
1 lžíce olivového oleje ES
bazalkové pesto
185 g smetany AQ
parmazán

Postup přípravy

Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě tak, aby byly na skus neboli al dente. Řídit se můžete rovněž návodem na obalu. Sceďte a udržujte teplé. Okapaného tuňáka dejte do mísy, přidejte k němu strouhanku, kopr, pažitku, nasekané piniové oříšky, citronovou kůru, vejce a důkladně vše prohněťte do kompaktní hmoty. Z ní rukama vytvarujte menší koule. Na oleji opékejte 2–3 minuty ze všech stran dozlatova. Pak do pánve přidejte špagety, pesto a smetanu a opatrně, ale důkladně promíchejte. Podávejte s parmazánem.

Pomohl vám recept?
26hodnocení4

Další videorecepty