×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Špagety s česnekovou omáčkou s citronovou šťávou

Další recepty a články

Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...

Špagety s česnekovou omáčkou s citronovou šťávou

Tip do kuchyně

 

Do omáčky můžete přidat ještě chilli papričku, pokud chcete, aby to mělo trochu větší říz.

Co budete potřebovat

3 citrony, kůra nastrouhaná, šťáva vymačkaná
80 ml olivového oleje
1 stroužek česneku, rozmělněný
80 g parmazánu, nastrouhaného najemno
pořádná hrst bazalkových lístků
sůl a pepř

Jak na to?

Máte-li chuť na něco lehkého a je vám sympatická italská kuchyně, připravte si špagety s česnekovou omáčkou s citronovou šťávou.

1) Špagety uvařte dle návodu na obalu nejlépe na způsob al dente.

2) V misce smíchejte 125 ml citronové šťávy, olej a česnek. Poté vmíchejte parmazán.

3) Vzniklou zálivku dejte spolu s citronovou kůrou, bazalkou solí a pepřem na právě uvařené špagety.

Promíchejte a ihned servírujte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špagety s česnekovou omáčkou s citronovou šťávou

Hlavní chod Velmi snadné Italská Omáčky Něco lehkého Vaření Bazalka Magazín 8/2010
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Tip do kuchyně

 

Do omáčky můžete přidat ještě chilli papričku, pokud chcete, aby to mělo trochu větší říz.

Co budete potřebovat

3 citrony, kůra nastrouhaná, šťáva vymačkaná
80 ml olivového oleje
1 stroužek česneku, rozmělněný
80 g parmazánu, nastrouhaného najemno
pořádná hrst bazalkových lístků
sůl a pepř

Jak na to?

Máte-li chuť na něco lehkého a je vám sympatická italská kuchyně, připravte si špagety s česnekovou omáčkou s citronovou šťávou.

1) Špagety uvařte dle návodu na obalu nejlépe na způsob al dente.

2) V misce smíchejte 125 ml citronové šťávy, olej a česnek. Poté vmíchejte parmazán.

3) Vzniklou zálivku dejte spolu s citronovou kůrou, bazalkou solí a pepřem na právě uvařené špagety.

Promíchejte a ihned servírujte.

Další recepty a články

Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.