×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Špagety s česnekovou omáčkou s citronovou šťávou

Další recepty a články

Těstoviny se sýrovou omáčkou a...
Těstoviny se sýrovou...
Těstoviny se sýrovou omáčkou a...
Těstoviny se sýrovou omáčkou a...
Těstoviny penne s boloňskou...
Těstoviny penne s...
Těstoviny penne s boloňskou...
Těstoviny penne s boloňskou...
Zapečené cannelloni se...
Zapečené cannelloni...
Zapečené cannelloni se...
Zapečené cannelloni se...
Rajčatová omáčka s utajenou...
Rajčatová omáčka s...
Rajčatová omáčka s utajenou...
Rajčatová omáčka s utajenou...

Špagety s česnekovou omáčkou s citronovou šťávou

Tip do kuchyně

 

Do omáčky můžete přidat ještě chilli papričku, pokud chcete, aby to mělo trochu větší říz.

Co budete potřebovat

3 citrony, kůra nastrouhaná, šťáva vymačkaná
80 ml olivového oleje
1 stroužek česneku, rozmělněný
80 g parmazánu, nastrouhaného najemno
pořádná hrst bazalkových lístků
sůl a pepř

Jak na to?

Máte-li chuť na něco lehkého a je vám sympatická italská kuchyně, připravte si špagety s česnekovou omáčkou s citronovou šťávou.

1) Špagety uvařte dle návodu na obalu nejlépe na způsob al dente.

2) V misce smíchejte 125 ml citronové šťávy, olej a česnek. Poté vmíchejte parmazán.

3) Vzniklou zálivku dejte spolu s citronovou kůrou, bazalkou solí a pepřem na právě uvařené špagety.

Promíchejte a ihned servírujte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špagety s česnekovou omáčkou s citronovou šťávou

Hlavní chod Velmi snadné Italská Omáčky Něco lehkého Vaření Magazín 8/2010
(0)

Tip do kuchyně

 

Do omáčky můžete přidat ještě chilli papričku, pokud chcete, aby to mělo trochu větší říz.

Co budete potřebovat

3 citrony, kůra nastrouhaná, šťáva vymačkaná
80 ml olivového oleje
1 stroužek česneku, rozmělněný
80 g parmazánu, nastrouhaného najemno
pořádná hrst bazalkových lístků
sůl a pepř

Jak na to?

Máte-li chuť na něco lehkého a je vám sympatická italská kuchyně, připravte si špagety s česnekovou omáčkou s citronovou šťávou.

1) Špagety uvařte dle návodu na obalu nejlépe na způsob al dente.

2) V misce smíchejte 125 ml citronové šťávy, olej a česnek. Poté vmíchejte parmazán.

3) Vzniklou zálivku dejte spolu s citronovou kůrou, bazalkou solí a pepřem na právě uvařené špagety.

Promíchejte a ihned servírujte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Těstoviny se sýrovou omáčkou a...
Těstoviny se sýrovou omáčkou a...
Těstoviny se sýrovou omáčkou a...
Těstoviny se sýrovou omáčkou a...
Těstoviny penne s boloňskou...
Těstoviny penne s boloňskou...
Těstoviny penne s boloňskou...
Těstoviny penne s boloňskou...
Zapečené cannelloni se...
Zapečené cannelloni se...
Zapečené cannelloni se...
Zapečené cannelloni se...
Rajčatová omáčka s utajenou...
Rajčatová omáčka s utajenou...
Rajčatová omáčka s utajenou...
Rajčatová omáčka s utajenou...

Inspirujte se podobnými recepty