×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Špagety s rajčaty, olivami a chilli

Další recepty a články

Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z...
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z mletého...
Domácí pizza se špenátem a...
Domácí pizza se...
Domácí pizza se špenátem a...
Domácí pizza se špenátem a...
Focaccia s karamelizovanými...
Focaccia s...
Focaccia s karamelizovanými...
Focaccia s karamelizovanými...

Špagety s rajčaty, olivami a chilli

Tip do kuchyně

 

Další italskou inspiraci naleznete v našem článku Pod pokličkou italské kuchyně.

Co budete potřebovat

1 ciabatta
100 ml olivového oleje AQ
1 lžíce nasekaných tymiánových lístků + větvička na ozdobu
400 g špaget AQ + sůl
2 červené cibule, tence pokrájené
4 stroužky česneku špetka chilli
1 velké rajče AQ
12 filetů z ančoviček, naložených v oleji
100 ml omáčky na těstoviny s česnekem AQ
200 g černých oliv

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.

2) Ciabattu natrhejte nebo nakrájejte na malé kousky, nasypte je na plech a pokapejte 60 ml oleje, posypte tymiánem a dejte na 5 až 10 minut péct, aby krásně zezlátly.

3) Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly pevné na skus neboli al dente.

4) Zbylých 40 ml oleje rozehřejte v pánvi s vyš¬ším okrajem, přidejte cibuli a česnek a 4 minuty opékejte, přidejte špetku chilli, rajče pokrájené na malé kousky, najemno nasekané ančovičky, omáčku i okapané olivy.

5) Prohřejte a vmíchejte špagety, aby se omáčkou krásně obalily. Servírujte s opečenou ciabattou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špagety s rajčaty, olivami a chilli

Hlavní chod Velmi snadné Italská Chuťovky Něco lehkého Vaření Magazín 2/2011
(0)

Tip do kuchyně

 

Další italskou inspiraci naleznete v našem článku Pod pokličkou italské kuchyně.

Co budete potřebovat

1 ciabatta
100 ml olivového oleje AQ
1 lžíce nasekaných tymiánových lístků + větvička na ozdobu
400 g špaget AQ + sůl
2 červené cibule, tence pokrájené
4 stroužky česneku špetka chilli
1 velké rajče AQ
12 filetů z ančoviček, naložených v oleji
100 ml omáčky na těstoviny s česnekem AQ
200 g černých oliv

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.

2) Ciabattu natrhejte nebo nakrájejte na malé kousky, nasypte je na plech a pokapejte 60 ml oleje, posypte tymiánem a dejte na 5 až 10 minut péct, aby krásně zezlátly.

3) Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly pevné na skus neboli al dente.

4) Zbylých 40 ml oleje rozehřejte v pánvi s vyš¬ším okrajem, přidejte cibuli a česnek a 4 minuty opékejte, přidejte špetku chilli, rajče pokrájené na malé kousky, najemno nasekané ančovičky, omáčku i okapané olivy.

5) Prohřejte a vmíchejte špagety, aby se omáčkou krásně obalily. Servírujte s opečenou ciabattou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z mletého...
Domácí pizza se špenátem a...
Domácí pizza se špenátem a...
Domácí pizza se špenátem a...
Domácí pizza se špenátem a...
Focaccia s karamelizovanými...
Focaccia s karamelizovanými...
Focaccia s karamelizovanými...
Focaccia s karamelizovanými...

Inspirujte se podobnými recepty