×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Špagety s rajčaty, olivami a chilli

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Špagety s rajčaty, olivami a chilli

Tip do kuchyně

 

Další italskou inspiraci naleznete v našem článku Pod pokličkou italské kuchyně.

Co budete potřebovat

1 ciabatta
100 ml olivového oleje AQ
1 lžíce nasekaných tymiánových lístků + větvička na ozdobu
400 g špaget AQ + sůl
2 červené cibule, tence pokrájené
4 stroužky česneku špetka chilli
1 velké rajče AQ
12 filetů z ančoviček, naložených v oleji
100 ml omáčky na těstoviny s česnekem AQ
200 g černých oliv

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.

2) Ciabattu natrhejte nebo nakrájejte na malé kousky, nasypte je na plech a pokapejte 60 ml oleje, posypte tymiánem a dejte na 5 až 10 minut péct, aby krásně zezlátly.

3) Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly pevné na skus neboli al dente.

4) Zbylých 40 ml oleje rozehřejte v pánvi s vyš¬ším okrajem, přidejte cibuli a česnek a 4 minuty opékejte, přidejte špetku chilli, rajče pokrájené na malé kousky, najemno nasekané ančovičky, omáčku i okapané olivy.

5) Prohřejte a vmíchejte špagety, aby se omáčkou krásně obalily. Servírujte s opečenou ciabattou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špagety s rajčaty, olivami a chilli

Hlavní chod Velmi snadné Italská Chuťovky Něco lehkého Vaření Tymián , Rajče , Chilli paprička Magazín 2/2011
(0)

Tip do kuchyně

 

Další italskou inspiraci naleznete v našem článku Pod pokličkou italské kuchyně.

Co budete potřebovat

1 ciabatta
100 ml olivového oleje AQ
1 lžíce nasekaných tymiánových lístků + větvička na ozdobu
400 g špaget AQ + sůl
2 červené cibule, tence pokrájené
4 stroužky česneku špetka chilli
1 velké rajče AQ
12 filetů z ančoviček, naložených v oleji
100 ml omáčky na těstoviny s česnekem AQ
200 g černých oliv

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.

2) Ciabattu natrhejte nebo nakrájejte na malé kousky, nasypte je na plech a pokapejte 60 ml oleje, posypte tymiánem a dejte na 5 až 10 minut péct, aby krásně zezlátly.

3) Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly pevné na skus neboli al dente.

4) Zbylých 40 ml oleje rozehřejte v pánvi s vyš¬ším okrajem, přidejte cibuli a česnek a 4 minuty opékejte, přidejte špetku chilli, rajče pokrájené na malé kousky, najemno nasekané ančovičky, omáčku i okapané olivy.

5) Prohřejte a vmíchejte špagety, aby se omáčkou krásně obalily. Servírujte s opečenou ciabattou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Inspirujte se podobnými recepty