×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Špagety alla putanesca
60 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Italská , Něco lehkého , Vaření ,

Špagety alla putanesca

Co budu potřebovat

450 g rajčat
3 lžíce olivového oleje
3 nadrobno nasekané stroužky česneku
10 filetů z ančoviček
140 g nakrájených černých oliv bez pecek
1 lžíce kaparů
pepř
sůl
400 g špaget
parmazán, najemno strouhaný
lístky bazalky na ozdobu

Jak na to?

Nechte se inspirovat kouzlem lehké italské kuchyně a připravte si lahodné špagety alla putanesca s rajčaty a ančovičkami.

1) Rajčata omyjte, vykrojte stopku a na opačném konci „vyřízněte“ křížek.

2) Dejte do mísy, zalijte vroucí vodou a nechte 30–45 vteřin máčet, pak rajčata vyjměte lžící, ponořte do studené vody a koncem nožíku je oloupejte.

3) Rozčtvrťte a zbylé kusy pokrájejte na kostičky.

4) V hrnci rozpalte olej, a pak na něm pozvolna osmahněte česnek, stáhněte plamen, přidejte ančovičky a vařečkou je rozmělněte.

5) Zamíchejte, přidejte olivy, kapary a rajčata. Ochuťte pepřem a solí a nechte půl hodiny dusit. Občas zamíchejte.

6) Mezitím ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny podle návodu na obalu na způsob al dente neboli na skus.

7) Sceďte a promíchejte je s rajčatovou omáčkou. Posypte parmazánem a ozdobte bazalkou.

Tip do kuchyně

 

Správní Italové zkoušejí, jestli už jsou špagety dost vařené, tak, že jednu hodí na zeď. Když se udrží, je hotová. Těstoviny mají být vařené al dente, tedy na stisk zubů – na povrchu měkké, ale uvnitř tuhé. Dobří italští kuchaři tvrdí, že voda na těstoviny se má osolit až ve chvíli, kdy začne vřít.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Špagety carbonara

    Hlavní chod 30 minut
  • Kuře pečené s bramborami, špenátem a rajčaty

    Hlavní chod 60 minut
  • Křupavé řízky po italsku

    Hlavní chod 30 minut