ReceptySnídaňové palačinky z vařených brambor
Albert logoAlbert logo
  • Snídaňové palačinky z vařených brambor

Snídaňové palačinky z vařených brambor

Snídaňové palačinky z vařených brambor
Snadné
31-45 minut
5/5
Česká
Neplýtvání
Snídaně

Ingredience

Složení
4 porce
  • Bramborová kaše 250 g
  • Mouka hladká 130 g
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Vejce 2 ks
  • Mléko 130 ml
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Máslo 1 plž
  • Rajče 1 ks
  • Mikrobylinka hrášek 1 hrs.
  • Bramborová kaše 250 g
  • Mouka hladká 130 g
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Vejce 2 ks
  • Mléko 130 ml
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Máslo 1 plž
  • Rajče 1 ks
  • Mikrobylinka hrášek 1 hrs.

Příprava

1
V míse vyšlehejte dohladka 250 g zbylé bramborové kaše nebo zbylých rozmačkaných oloupaných brambor, 130 g hladké mouky prosáté spolu se lžičkou kypřicího prášku, 2 vejci a 130 ml mléka.
2
Rozpalte nepřilnavou pánev na střední teplotu a rozehřejte na ní lžíci másla se 2 lžícemi oleje. Postupně opékejte palačinky po čtyřech najednou, dokud spodní strana nezezlátne a na horní se neobjeví malé bublinky. Poté otočte a opečte dozlatova i z druhé strany.
3
Palačinky vždy vyjměte z pánve a uchovejte v teple, dokud nespotřebujete všechno těsto. Podle potřeby do pánve přidávejte olej a máslo. Rajče rozkojte a lehce opečte na pánvi z obou stran.
4
Nejlépe chutnají s dokřupava opečenou slaninou, míchanými vejci a ozdobené čerstvou bylinkou. Pro ozvláštnění můžete ještě pokapat javorovým sirupem a dodat tak vaší snídani nevšední sladkoslanou chuť.
1
V míse vyšlehejte dohladka 250 g zbylé bramborové kaše nebo zbylých rozmačkaných oloupaných brambor, 130 g hladké mouky prosáté spolu se lžičkou kypřicího prášku, 2 vejci a 130 ml mléka.
2
Rozpalte nepřilnavou pánev na střední teplotu a rozehřejte na ní lžíci másla se 2 lžícemi oleje. Postupně opékejte palačinky po čtyřech najednou, dokud spodní strana nezezlátne a na horní se neobjeví malé bublinky. Poté otočte a opečte dozlatova i z druhé strany.
3
Palačinky vždy vyjměte z pánve a uchovejte v teple, dokud nespotřebujete všechno těsto. Podle potřeby do pánve přidávejte olej a máslo. Rajče rozkojte a lehce opečte na pánvi z obou stran.
4
Nejlépe chutnají s dokřupava opečenou slaninou, míchanými vejci a ozdobené čerstvou bylinkou. Pro ozvláštnění můžete ještě pokapat javorovým sirupem a dodat tak vaší snídani nevšední sladkoslanou chuť.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 14.05.2025 do 20.05.2025

Platný ještě 6 dní

Od 05.05.2025 do 20.05.2025

Platný ještě 13 dní

Od 14.05.2025 do 27.05.2025

Platný ještě 6 dní

Od 14.05.2025 do 20.05.2025

Platný ještě 6 dní

Od 05.05.2025 do 20.05.2025

Platný ještě 6 dní

Od 05.05.2025 do 20.05.2025

Platný ještě 13 dní

Od 14.05.2025 do 27.05.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.