Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJahodovobezinkové palačinky
Albert logoAlbert logo
  • Jahodovobezinkové palačinky

Jahodovobezinkové palačinky

Palačinky s jejich nekonečnou škálou možných náplní a příloh, jsou oblíbenou volbou pro různé příležitosti. Od snídaní po večeře, od sladkých po slané varianty. Vyzkoušejte tento recept na sladkou variantu palačinek.
Jahodovobezinkové palačinky
Snadné
46-60 minut
0/5
Česká
Vegetariánské
Snídaně

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Mouka hladká 75 g
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Vejce 2 ks
  • Mléko 125 ml
  • Smetana ke šlehání 125 ml
  • Sirup bezinkový 130 ml
  • Olej slunečnicový
  • Jahody 500 g
  • Smetana ke šlehání 40% 200 ml
  • Mouka hladká 75 g
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Vejce 2 ks
  • Mléko 125 ml
  • Smetana ke šlehání 125 ml
  • Sirup bezinkový 130 ml
  • Olej slunečnicový
  • Jahody 500 g
  • Smetana ke šlehání 40% 200 ml

Příprava

1
Mouku a cukr dejte do mísy. Vejce našlehejte v i mléce se smetanou, přidejte 1 lžíci sirupu a dobře promíchejte. Pak tekutou směs postupně za stálého šlehání metlou přidejte k mouce. Vzniklé těstíčko nechte 20 minut odpočívat.
2
Pánvičku o průměru 26 cm lehce vymažte olejem a pak na ní postupně opečte tenké palačinky.
3
Očištěné a přepůlené jahody dejte do hrnce, vlijte sirup a za občasného míchání 3–5 minut zahřívejte, aby byly jahody teplé a obalily se sirupem. Smetanu ušlehejte dotuha. Na každou palačinku dejte část jahod a smetany, zarolujte a podávejte.
1
Mouku a cukr dejte do mísy. Vejce našlehejte v i mléce se smetanou, přidejte 1 lžíci sirupu a dobře promíchejte. Pak tekutou směs postupně za stálého šlehání metlou přidejte k mouce. Vzniklé těstíčko nechte 20 minut odpočívat.
2
Pánvičku o průměru 26 cm lehce vymažte olejem a pak na ní postupně opečte tenké palačinky.
3
Očištěné a přepůlené jahody dejte do hrnce, vlijte sirup a za občasného míchání 3–5 minut zahřívejte, aby byly jahody teplé a obalily se sirupem. Smetanu ušlehejte dotuha. Na každou palačinku dejte část jahod a smetany, zarolujte a podávejte.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Tip na přípravu palačinek
    Před nalitím těsta do pánve potřete povrch pánve olejem, aby se palačinky snáze otočily.
  • Palačinky ve světě
    Palačinky mají dlouhou historii a jsou populární po celém světě. První záznamy o jejich přípravě pocházejí z antického Řecka a starověkého Říma, kde byly podobné dnešním palačinkám. Tyto pokrmy se postupně rozšířily do různých kultur a přizpůsobily se místním chutím a tradicím. V různých zemích existují různé varianty palačinek, jako jsou francouzské crêpes, ruské bliny nebo americké pan cakes.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Platný ještě 2 dny

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.